Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Shaya: “Δεν εγκαταλείπω την Ελλάδα…”

Shaya: “Δεν εγκαταλείπω την Ελλάδα…”

19146127_1498776386811289_8074960745256556417_n
Η Shaya είναι μια πανέμορφη, γοητευτική, (πρoσφάτως και μητέρα), πολυτάλαντη καλλιτέχνις, μα πάνω απ΄όλα ένας υπέροχος και ξεχωριστός άνθρωπος.

Τη συναντήσαμε πρόσφατα, λίγο πριν φύγει για τη Δανία, όπου θα συμμετάσχει σ’ ένα ιστορικό και μεγάλο μιούζικαλ με τίτλο, “The book of Mormon” .

Μας δήλωσε επίσης, ότι δεν εγκαταλείπει την Ελλάδα που τόσο αγαπά και την έχει αναδείξει, τα υπόλοιπα επαγγελματικά της νέα, τα πρώτα της παιδικά βήματα κι άλλα πολλά που αξίζει να διαβάσετε μόνο στο KoitaMagazine.gr.

  • Πες μας δυο λόγια για εσένα εκτός μουσικής. 
M’αρέσουν πολύ οι τηλεοπτικές σειρές κι η γυμναστική.Έχω ξεκινήσει να παίζω beach volley και περνάω τόσο ωραία στην προπόνηση.
  • Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα;
 Τα πρώτα μου μουσικά ακούσματα ήταν κυρίως Soul,Rnb, Disco, Funk, Latin, pop και Jazz. Πάντα έπαιζε μουσική στο σπιτί…μα πάντα όμως! Μερικοί από τους αγαπημένους μου τραγουδιστές είναι και ήταν ο Stevie Wonder, Micheal Jackson, Marvin Gaye, Tina Turner, Etta James, Whitney Houston, Mariah Carey, Robin S, Ella Fitzgerald, Chic,TLC, En Vogue, Gloria Estafan, Mary J. Blige, Toni Braxton.
  • Ποιο θα θεωρούσες πως ήταν το πιο σημαντικό σου μουσικό επίτευγμα τον τελευταίο χρόνο;
 Πάντα μ’άρεσε να γράφω μουσική αλλά δεν είχα πάντα την αυτοπεποίθηση να μοιραστώ τα πιο ποιοτικά και πειραματικά τραγούδια που έγραφα. Τον τελευταίο χρόνο κυκλοφόρησε το δεύτερο μου άλμπουμ “Stronger” , το οποίο έχει έναν πιο soundtrack ήχο κι είμαι πολύ περήφανη γι΄αυτήν τη δισκογραφική δουλειά.
Επίσης, θέλω να τονίσω πως δεν εγκαταλείπω την Ελλάδα, η οποία μ’ έχει αναδείξει κι αγαπώ πολύ. Θα επιστρέψω για επαγγελματικές υποχρεώσεις…
  • Μίλησέ μας για την εμπειρία σου με τα παιδιά απ´τα παιδικά χωριά sos, στο videoclip σου “I’m taking over”. 
 Ήταν μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες τις καριέρας μου. Περάσαμε τόσο όμορφα στις μουσικές μας πρόβες και στην ηχογράφηση στο στούντιο. Καταγράψαμε τις όμορφες και αληθινές στιγμές κι έτσι βγήκε το making of, videoclip. Οι όμορφες κι αγνές φωνές τους δώσανε αυτό το κάτι μοναδικό και ξεχωριστό στο τραγούδι και τους ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή τους.
  • Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες απ´τη μέχρι τώρα πορεία σου στο καλλιτεχνικό στερέωμα; 
 Τίποτα.
  • Είσαι θετικώς προσκείμενη στα εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν στη ζωή σου; Εν ολίγοις, βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο; 
 Μισογεμάτο. Είμαι οπτιμίστρια!!
  • Τί σχέδια έχεις φέτος τον χειμώνα, όσον αφορά live εμφανίσεις, video clips, συνεργασίες κτλ; 

Θα κυκλοφορήσουν 2 remix του “I’m taking over” , μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι καθώς και videoclip σε συνεργασία με τον Dj V-sag. Ο τίτλος του τραγουδιού θα’ναι “ Freak”. 

  • Το 2013 συμμετείχες στο μιούζικαλ “Priscilla”. Πώς σου φάνηκε το μιούζικαλ, ως είδος; Θα το ξαναέκανες; 
Μ’άρεσε πολύ η πρώτη μου επαφή με το μιουζίκαλ. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία! Έτσι, όταν έμαθα για την οντισιόν του Sweet Charίty δεν δίστασα να πάω. H εμπειρία μου στο Sweet Charity ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα γιατί είχα και ατάκες.Τώρα θα συμμετάσχω στο τρίτο μου μιούζικαλ, το “The book of Mormon” στη Δανία, για 6 μήνες, στο ιστορικό θέατρο Det Ny Teater. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω σε αυτό το μιούζικαλ διότι εχει βραβευτεί ως το καλύτερο μιούζικαλ του αιώνα μας και με 9 Tony awards. Θα περάσω τέλεια. Επίσης θέλω να τονίσω δεν εγκαταλείπω την Ελλάδα που με έχει αναδείξει κι αγαπώ πολύ. Θα επιστρέψω για επαγγελματικές υποχρεώσεις…
  • Τι συμβουλές θα έδινες σ´έναν τραγουδιστή/στρια που ξεκινά τώρα την καριέρα του;
Πρώτον, θα του έλεγα να μην ξεκινήσει εάν δεν το αγαπάει πραγματικά. Θέλει πολύ γερό στομάχι αυτήν η δουλειά. 
Επίσης, θα του έλεγα να μάθει μουσική για να μπορεί γενικότερα, να συμμετέχει μουσικά και στιχουργικά στα τραγούδια του. Είναι σημαντικό να έχει άποψη κι έντονη προσωπικά ένας τραγουδιστής για να πετύχει μια σοβαρή καριέρα. Πρέπει να’σαι καλλιτέχνης! Επίσης θα έλεγα “Believe in yourself and never give up”…             
Σ ευχαριστούμε Shaya σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία!                                   
Tο αρχείο που ντύνει την συνέντευξη είναι από το προσωπικό αρχείο της Shaya

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔελφίνι εμφανίστηκε στον Καράβολα (Φωτο)
Επόμενο άρθρο”Terata the 4D musical for kids!”