Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Ρεπορτάζ “Ζήσε όπως η γάτα”- Stephane Garnier

“Ζήσε όπως η γάτα”- Stephane Garnier

zese-opos-e-yata-9789601432304-ekthotikos-oikos-a-a-livane-garnier-stephane-236311-600×315

Το “Ζήσε όπως η γάτα”, είναι ένας οδηγός αυτοβελτίωσης, όπου ο συγγραφέας του Stephane Garnier, προφανώς φιλόζωος, αφού παρατήρησε σοβαρά τις συμπεριφορές της γάτας, μας τις επιστρέφει δείχνοντάς μας πόσο καλύτερα θα μπορούσαμε να ζούμε, αν ζούσαμε σαν την γάτα.

Έχει πλάκα και έχει απόλυτο δίκιο. Όπως λέει ο ίδιος “Κάνε μόνο αυτά που έχεις επιλέξει να κάνεις. Ποτέ μη χάνεις την ευκαιρία να χαλαρώνεις.

Απελευθερώσου από τις ενοχές. Διάλεξε τους ανθρώπους που πραγματικά σου ταιριάζουν και ζήσε όμορφα μαζί τους. Όχι τοξικές παρέες. Αποδέξου αυτό που είσαι και αγάπησε το. Πάνω απ΄όλα αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμός. Τα ζώα έχουν να μας διδάξουν πολλά. Τα πιο πολύτιμα μαθήματα στη ζωή. Να αγαπάτε άνευ όρων, να εκφράζετε τα αληθινά συναισθήματά σας, να σέβεστε τον χώρο των άλλων, να προστατεύετε την οικογένεια, να κοιμάστε καλά και….πάντα να κρατάτε ένα μάτι ανοικτό για τα ποντίκια!”

Τα γράφει με χιούμορ και είναι αλήθεια. Ποιός δεν αναγνωρίζει στις πιο πάνω συμβουλές συνήθειες της γάτας; Και δεν είναι απαραίτητο να έχεις το δικό σου κατοικίδιο για να γνωρίζεις πως συμπεριφέρονται. “Οι γάτες έχουν μια φιλοσοφία για τη ζωή που συνοψίζεται σε λίγες λέξεις. Τρώνε, παίζουν, κοιμούνται, θέλουν τη βολή τους και κάνουν μόνο ότι τους αρέσει”. .Αλήθεια, ξέρετε πολλούς φίλους σας που είναι σε θέση να ζουν ανάλογα; Εγώ, όχι.
Όπως γράφει ο Γουίνιφρεντ Κάριερ “Οι γάτες ξέρουν πολύ καλά ποιός τις αγαπά και ποιός όχι αλλά ελάχιστα τις νοιάζει να βρούν την άκρη”.

Μήπως, λέω μήπως, είναι ώρα να ακούσουμε τις συμβουλές του Stephane Garnier και να προσπαθήσουμε να ζήσουμε όπως η γάτα;

zise-opos-i-gata-9789601432304-200-1279039

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Γεωργία Σιέττου- Στέλιος Δανιήλ: Ρομαντικοί, επαναστάτες και η φωτογραφία καθρέπτης της ψυχής τους


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο11χρονος μαθητής έχει ύψος 2,06 μέτρα!
Επόμενο άρθρο“Σεμινάρια φονικής γραφής” -Πέτρος Μάρκαρης