Καλαμάρι ψητό με ρύζι μπασμάτι και βινεγκρέτ λεμονιού

ΜΑΜ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Typography

Ο σεφ Ιωάννης Μούντριχας σήμερα προτείνει καλαμάρι ψητό με ρύζι μπασμάτι και βινεγκρέτ λεμονιού.

 

Υλικά

1 καλαμάρι μεγάλου μεγέθους
200 gr ρύζι μπασμάτι
60 ml χυμό λεμόνι
200 ml ελαιόλαδο 
30 ml ηλιέλαιο
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι

 

 

Τρόπος παρασκευής

Σοτάρουμε το ρύζι μας στο τηγάνι και ρίχνουμε ζεστό νερό για να βράσει μέσα σε αυτό. Παράλληλα ψήνουμε το καλαμάρι και ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ λεμονιού η οποία φτιάχνεται ως εξής, βάζουμε το ελαιόλαδο στο μίξερ,ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο,το αλάτι μας και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε την τελική μορφή της βινεγκρέτ. Αν τη θέλουμε κι άλλο πηχτή απλά προσθέτουμε ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι.

 

Μια πανεύκολη συνταγή αλλά πολύ νόστιμη...καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!