Φτιάξε κέικ σοκολάτας με μόλις δύο υλικά!

Ζαχαροπλαστικής
Typography

Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 4 αυγά (ασπράδι και κρόκος ξεχωριστά)
  • 255 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σ’ ένα ασφαλές δοχείο και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό (μέχρι να λιώσει).
  3. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού, μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.
  4. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν- έναν μέσα στο μπολ σοκολάτας και ανακατεύουμε κάθε φορά.
  5. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, προσθέτουμε μαρέγκα και ανακατεύουμε διαρκώς.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Σερβίρεις με παγωτό βανίλια!

Photo: kidspot