Αρχική ΓΕΥΣΗ Συνταγές για το οικογενειακό τραπέζι με προϋπολογισμό κάτω των 5 ευρώ!

Συνταγές για το οικογενειακό τραπέζι με προϋπολογισμό κάτω των 5 ευρώ!

trapezi-fagita

Συνταγές για το οικογενειακό τραπέζι με προϋπολογισμό κάτω των 5 ευρώ! Τα πράγματα δεν είναι εύκολα γι αυτούς που ζουν με ένα βασικό μισθό! Ειδικά αν έχουν δημιουργήσει οικογένεια. Ποιος είπε ότι με λίγα χρήματα δεν μπορούμε να έχουμε ένα γκουρμέ πιάτο στο τραπέζι μας;

Η knorr μας προτείνει:

Μανιταρόσουπα

Τα μανιτάρια έχουν εκατομμύρια φίλους, πολλοί από τους οποίους είναι φανατικοί! Εδώ «παντρεύονται» με απλά υλικά και μετατρέπονται σε μια ιδιαίτερα νόστιμη σούπα

manitarosoupa_50_1.1.91_326X580

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
300 γρ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
100 ml λευκό ξηρό κρασί
2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. νερό χλιαρό
3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 4΄-5΄, μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 15΄.
Δένουμε τη σούπα με το αλεύρι, διαλυμένο στο νερό, και αποσύρουμε κατόπιν από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Tip:
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μας μανιτάρια πορτσίνι, για πιο έντονο άρωμα και γεύση.

Σπαγγετίνι με κιμά κοτόπουλου

Μια μακαρονάδα που αναιρεί τον τίτλο ένος βαρετού φαγητού. Η γεύση στο πιάτο αυτό είναι μοναδική, καθώς συνδυάζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο νόστιμα υλικά που μεταξύ τους όμως δημιουργούν ένα ασύγκριτο αποτέλεσμα!

spaggetini-me-kima-kotopoulou_50_1.1.198_326X580 (1)

Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγετίνι
1 κύβος Knorr Ζωμός για Ζυμαρικά
800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. κάρι απαλό, σε σκόνη
3 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s mild
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τη σπαγγετίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μαζί με τον κύβο.
Στο μεταξύ, σοτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο για 4΄-5΄, μέχρι να ροδίσει.
Σπρώχνουμε τον κιμά στην άκρη του τηγανιού και ρίχνουμε στο σκεύος τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 3΄, μέχρι να μαλακώσουν και τα ανακατεύουμε κατόπιν με τον κιμά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε 4 φλ. από τον ζωμό που βράζουν τα ζυμαρικά και σιγοβράζουμε για 20΄.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε το μείγμα με τον κιμά.
Βγάζουμε τα ζυμαρικά με τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στο σκεύος με τον κιμά. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Κοτόσουπα

Πρόκειται για μια σούπα στην οποία πολλοί αποδίδουν καταπραϋντικές, ακόμη και θεραπευτικές ιδιότητες. Σας την προτείνουμε σε μια εύκολη αλλά εξαιρετικά νόστιμη συνταγή

Υλικά
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
2-3 φλ. νερό
150 γρ. Flora με Βούτυρο
3 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλ. ρύζι γλασέ
1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου για περίπου 30΄ σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό και το νερό.
Στραγγίζουμε στη συνέχεια το κοτόπουλο, κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό του και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Λιώνουμε το Flora με Βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το καρότο και το κρεμμύδι για 3΄.
Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μεσαία φωτιά για 20΄.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου και το σέλερι και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Tip:
Μπορούμε να αυγοκόψουμε τη σούπα και να την αρωματίσουμε με τον χυμό και το ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗknorr
Προηγούμενο άρθροΕίναι τα δημητριακά ένα πλήρες πρωινό; Μύθος ή αλήθεια;
Επόμενο άρθρο“Πώς φτάσαμε ως εδώ;” – Μια “χορτοφάγος τίγρης” στο Θέατρο Αλκμήνη