Λόγοι για να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο...

Ζώα
Typography

Αγαπητή αναγνώστρια, αγαπητέ αναγνώστη αυτό το κείμενο δεν έχει χαρακτήρα συμβουλευτικό, είναι απλά ένα κείμενο από καρδιάς, για όσα έχεις να κερδίσεις από μία αθώα και ειλικρινή ψυχή.

Από την Μαρία Νάστου

 

Αρχικά υιοθετώντας ένα αδέσποτο, γεμίζει το σπίτι σου με μία υπέροχη συντροφιά, ένα πλάσμα αγνό και αγαπησιάρικο που έρχεται από το πουθενά και σε λατρεύει χωρίς όρια.

Κατά δεύτερον μαθαίνεις να προσφέρεις και να γίνεσαι πιο υπεύθυνο άτομο, μαθαίνεις επίσης να αγαπάς ανιδιοτελώς.

Το πιο σημαντικό φυσικά από όλα είναι ότι σώζεις μία ψυχή, μία ζωή, η οποία ήταν καταδικασμένη σε μία άθλια ζωή.

Αποκτάς ένα νέο φίλο για πάντα, όπου θα τον έχεις κοντά σου σε χαρά και σε λύπη.

Σε περίπτωση που έχεις παιδιά θα τους δώσει την ευκαιρία να μάθουν εξαιρετικά πράγματα για τη ζωή μέσα από τη συμβίωση τους με ένα ζωάκι, θα μάθουν να μοιράζονται και να αγαπούν, αλλά και υπεύθυνα καθώς μαθαίνουν να φροντίζουν ένα πλάσμα, από πολύ μικρά.

Η προσφορά δεν έχει ηλικία, αυτό σημαίνει πως σε όποια ηλικία και να είσαι μη διστάσεις να δώσεις αγάπη σε ένα αδέσποτο. Ειδικά για ηλικιωμένους,  αποτελεί εξαιρετική παρέα και μειώνει το άγχος και αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών της χαράς.

Και αν δεν μπορείς να το υιοθετήσεις και να το κρατήσεις κοντά σου, τουλάχιστον φρόντισε να βοηθήσεις με όποιο τρόπο μπορείς αυτές τις όμορφες ψυχούλες.

Και κάτι για το τέλος, είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει κάποιο ζωάκι σπίτι του, είναι όμως υποχρέωση  του να μην βλάπτει ανίσχυρα πλάσματα, τα οποία δεν τον έχουν βλάψει ποτέ.