Μαθήματα Ελεύθερης Κατάδυσης στην Σαντορίνη

Εξορμήσεις
Typography

Σε λίγες μέρες από σήμερα θα έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό ''σχολείο''..Ένα ''σχολείο'' που θα μας πάει στον βυθό!Στα σεμινάρια ελέυθερης κατάδυσης που θα πραγματοποιηθούν στο υπέροχο νησί της Σαντορίνης.

 

Ας πούμε όμως πρώτα λίγα λόγια για το τί είναι Ελεύθερη Κατάδυση.Η Ε.Κ είναι μία δραστηριότητα στην οποία ο δύτης εισέρχεται στον θαυμαστό κόσμο του βυθού χωρίς την βοήθεια τεχνικών μέσον παρά μόνο με ΜΙΑ ανάσα.

Η Ε.Κ απευθύνεται σε όλους αφού μπορούν να την απολαύσουν άντρες και γυναίκες όλων τον ηλικιών με διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Ο Ε.Δ εισέρχεται στον υδάτινο κόσμο προσπαθώντας να εξερευνήσει το άγνωστο, τόσο στο περιβάλλον όσο και στον εσωτερικό του κόσμο.

Ο Ε.Δ θα πρέπει να βρει την δύναμη να διακόψει την πιο ζωτική του ανάγκη την αναπνοή και να προσπαθήσει να γίνει ένα με το θαλάσσιο περιβάλλον.

Η Ε.Κ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες κατηγορίες όπως ψυχαγωγία, αγωνιστική, ψαροντούφεκο και για επαγγελματικούς σκοπούς.

Στην κατηγορία της ψυχαγωγίας ο δύτης επισκέπτεται τον βυθό με σκοπό την εξερεύνηση του περιβάλλοντος, την λήψη φωτογραφιών κτλ.

Στην αγωνιστική Ε.Κ ο δύτης έχει την ευκαιρία να προπονηθεί και να λάβει μέρος σε αγώνες στην θάλασσα και στην πισίνα

Η Ε.Κ είναι επίσης και η βάση που χρειάζεται κάποιος για να μπορεί να ψαρέψει με την χρήση ψαροντουφεκου. Μαθαίνοντας να εφαρμόζει σωστές τεχνικές θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει τις επιδόσεις του και να απολαμβάνει την αγαπημένη του ασχολία με ασφάλεια. Η Ε.Κ μπορεί να ενταχτεί και στον επαγγελματικό τομέα προχωρώντας μέχρι το επίπεδο του εκπαιδευτή ή ακόμα εντάσσοντας την Ε.Κ στην υφιστάμενη τους δουλειά. Παράδειγμα αρκετοί φωτογράφοι ενέταξαν φωτογραφίες κάτω από το νερό στα album τους.

Ολοί αυτοί οι λόγοι λοιπόν μας κίνησαν την περιέργεια και δεχτήκαμε την πρόσκληση των διοργανωτών η οποία είναι η παρακάτω για όσους ενδιαφέρονται!

 

Εξερευνήστε τα όμορφα γαλάζια νερά της Σαντορίνης, ενώ μαθαίνετε ελεύθερη κατάδυση!

 

 

Από 8 μέχρι 17 Σεπτεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί στο AEGEAN DIVERS SANTORINI GREECE, σχολείο ελεύθερης κατάδυσης, βαθμίδας AIDA 2 και AIDA 3 με τον εκπαιδευτή Παύλο Κουρτέλλα.

Το σχολείο απευθύνεται σε άτομα που ήδη ασχολούνται με την ελεύθερη κατάδυση (πχ. ψαροτούφεκο) και σε άτομα που επιθυμούν να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με την ελεύθερη κατάδυση.

Το σχολείο θα συμπεριλαμβάνει:
• Τι είναι η Ε.Κ και πως την χρησιμοποιούμε
• Πως αντιδρά το σώμα μας στην Ε.Κ
• Σωστή προετοιμασία και τεχνικές χαλάρωσης
• Ανάπτυξη τεχνικών ικανοτήτων
• Μέτρα ασφαλείας

 

 

 

--- Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή ---

Ο Παύλος Κουρτέλλας ασχολείται με την Ε.Κ από το 2004. Από το 2009 ασχολείται με την αθλητική Ε.Κ λαμβάνοντας μέρος σε εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα ως μέλος της εθνικής ομάδας Κύπρου. Το 2015 κατέκτησε δύο εθνικά ρεκόρ σε δυο κατηγορίες σε αγωνίσματα της θάλασσας. Ως εκπαιδευτής Ε.Κ διοργανώνει εκπαιδευτικά σχολεία, σεμινάρια, προπονητικές εξορμήσεις στη θάλασσα και διεθνής αγώνες.

Για οποιαδήποτε αλλη πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στους διοργανωτές

https://www.facebook.com/santorinifreediving/?fref=ts

https://www.facebook.com/AEGEAN-DIVERS-SANTORINI-GREECE-158303487886/?fref=ts

https://www.facebook.com/infinityfreedivingcyprus/?fref=ts