46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Typography

Ο αγαπημένος θεσμός των βιβλιόφιλων της πόλης θα πραγματοποιηθεί για 46η χρονιά στον υπαίθριο χώρου του Ζαππείου. Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες τους από την πρώτη Σεπτεμβρίου και θα πλουτίσει την πολιτιστική ζωή της πόλης ως τις 17 Σεπτεμβρίου.

 

Δεκάδες εκθέτες παρουσιάζουν χιλιάδες τίτλους, για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ, πέραν την έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, επιδιώκει να επιτελέσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό του στόχο με τη συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου.

46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Βιβλίο - Θέατρο - Κινηματογράφος». Το βιβλίο χρωστάει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη σκηνή και την οθόνη, που έδωσαν αφορμή να αναπτυχθεί μια πλούσια βιβλιογραφία γύρω από τις δύο αυτές τέχνες.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων και διάφορα άλλα δρώμενα και, με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων, είναι το ιδανικό περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής αναβάθμισης.

Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις:

1. «Η ΕΡΤ και η συμβολή της στο βιβλίο, το θέατρο και τον κινηματογράφο»
Εκδήλωση ΕΡΤ

2. «-Τι διαβάζετε, Κύριέ μου;
-Λόγια, λόγια, λόγια...»

Εκδήλωση Εθνικού Θεάτρου

3. «Από τη σελίδα στη σκηνή και ο ρόλος ενός κρατικού θεάτρου σε μια εποχή αλλαγών»
Εκδήλωση Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

4. «Θέατρο Τέχνης - Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς τα τελευταία 30 χρόνια»
Εκδήλωση Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν

5. «Βιβλίο, Κινηματογράφος και κινηματογραφική εκπαίδευση»

Επίσης θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, ενώ για την επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Οκτωβριανή Επανάσταση, 100 χρόνια: Διαρκής έμπνευση για συγγραφείς και κινηματογραφιστές.

46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

 

 

ΠΗΓΗ