«46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο Μέγαρο»

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Typography

Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι γεγονός, είναι ευχάριστο να βλέπεις κόσμο να πηγαίνει σε ένα τέτοιο θεσμό και δη να συμμετέχουν και πάρα πολλοί Εκδοτικοί Οίκοι και όχι μόνο καθώς είναι αφιερωμένο στο τρίπτυχο «Βιβλιο- Θέατρο- Κινηματογράφος».

Από τον Σπύρο Καλαματιανό

 

Φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κεντρικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το φετινό Φεστιβάλ αναγνωρίζει την συνδρομή και τον ρόλο του βιβλίου στη θεατρική σκηνή και φυσικά στην μεγάλη οθόνη και κατά πόσο τις έχει εμπλουτίσει.

 

 

Ο πολιτισμός, η παιδεία, προσφέρεται μέσα από αυτά. καθώς γιορτάζεται με σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από τη 1η έως τις 17 Σεπτεμβρίου, στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου. Εκτός των εκδηλώσεων που θα διοργανώσουν καθένας από τους συνεργαζόμενους φορείς, πρόκειται να πραγματοποιηθούν και αφιερώματα στον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο ‘Νίκος Καζαντζάκης. Θεατρικός, τηλεοπτικός, κινηματογραφικός’ , καθώς και στην επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση και τη σχέση της με το βιβλίο, ως έμπνευση για συγγραφείς και κινηματογραφιστές.

 

 

Αξίζει να πάτε μια βόλτα θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα και σίγουρα θα νιώσετε πιο ευχάριστα καθώς η γνώση είναι δύναμη. Εγώ βρήκα τα βιβλία που θα πάρω, συνάντησα παλιούς και νέους συνεργάτες (σύντομα θα μάθετε περισσότερα) επίσης βρήκα ένα αυτόγραφο της αγαπημένης Αλίκης Βουγιοκλάκη κ.α πολλά που αξίζει να πάτε να ανακαλύψετε σε αυτό το υπέροχο μέρος...