Μιχάλης Ρακιντζής, ο θρύλος των 90's

Πρόσωπο με πρόσωπο
Typography

Ποιος πέρασε εφηβεία την δεκαετία του 90 και δεν λάτρεψε τον Μιχάλη Ρακιτζή; Τα τραγούδια του ακούγονταν από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μας.

Χαρακτηριστικός ήχος και φωνή έκαναν τις κοπέλες να ονειρεύονται τον αγαπημένο τους, να αφιερώνουν τραγούδια και να καρδιοχτυπούν στο άκουσμα της πρώτης νότας. Δημιούργησε μόνος του μια ιστορία στην Pop πορεία την Ελληνικής μουσικής.  

 

1)Μιχάλης Ρακιντζής ένα όνομα, μια ιστορία στο Pop ελληνικό μουσικό πεντάγραμμο. Πως αισθάνεσαι γι αυτό;

Ευχαριστώ πολύ για την προσφώνηση, προκαλεί όμορφα συναισθήματα. Χαίρομαι πολύ όταν η προσφορά μου στην ελληνική μουσική σκηνή αναγνωρίζεται.

2) Συναυλίες που ακόμα γεμίζουν ασφυκτικά τα stage όπου εμφανίζεσαι και η νέα γενιά τραγουδάει τις επιτυχίες σου σαν να είναι νέες. Το περίμενες αυτό όταν έγραφες τα κομμάτια αυτά; Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας; Υπάρχει τελικά;

Ναι. Η αλήθεια είναι ότι οι συναυλίες που κάνω μαζί με την μπάντα μου είναι sold out στο σύνολό της, με ένα κοινό που πραγματικά απογειώνει τις βραδιές μας. Περνάμε πολύ όμορφα στις συναυλίες μιας και η κάθε μια από αυτές είναι και διαφορετική από την άλλη. Στη δική μου περίπτωση νομίζω ότι η αλήθεια και η απλότητα των συναισθημάτων στα τραγούδια μου έκανε τη διαφορά και γι'αυτό πολλά από αυτά μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει αφοπλιστικά ειλικρινή και σημερινά.

3) Τι λείπει από την χώρα μας μουσικά; Τι θα ήθελες να δεις να αλλάζει στην βαλτωμένη μουσική Ελλάδα του 2016; Η κρίση χτύπησε και καλλιτεχνικά;

Από τη χώρα μας μουσικά λείπουν τα καλά κομμάτια. Λείπει το συναίσθημα και κυριαρχεί μια fast food νοοτροπία, με μπόλικο φαίνεσθαι και "δήθεν" αυθεντικούς καλλιτέχνες. Η κρίση και φυσικά χτύπησε και καλλιτεχνικά αφού εκλείπουν οι καλές ιδέες, η καλή μουσική, και η πρωταρχική μορφή έμπνευσης που είναι ο έρωτας.

4) Το διαδίκτυο τελικά βοήθησε τον καλλιτεχνικό κόσμο η τον χαντάκωσε;

Το διαδίκτυο δεν παίζει κανένα ρόλο ανάδειξης ή χαντάκωσης όπως το λες.Στο διαδίκτυο γνωστοποιείς και η πληροφορία μένει . Στην ελληνική δισκογραφία βέβαια θεωρούν ότι είναι υπαίτιο για τις χαμηλές πωλήσεις αλλά εγώ διαφωνώ κάθετα.Τα κακά κομμάτια έχουν ρίξει την ελληνική δισκογραφία. Στο εξωτερικό αντιθέτως, σύμφωνα με ένα άρθρο που διάβαζα πρόσφατα, οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί.

5) Αν ξαναγυρνούσαμε στην δεκαετία του 80, λίγο πριν μπει το 90 τι θα έκανες διαφορετικό στις μουσικές κινήσεις σου;

Θα παρέμενα στην Αγγλία για να ξεκινήσω την καριέρα μου εκεί.

6) Ο Μιχάλης κάνει όνειρα; Θα έγραφες ένα τραγούδι που θα μπορούσε να γίνει ύμνος ενάντια στον ρατσισμό που μαστίζει την χώρα μας σε πολλά επίπεδα;

Η πολιτική δεν αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμένα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε πολλά κοινωνικά θέματα που αφορούν όλους μας.

7)Τι είναι έρωτας; Έχει πρόσωπο;

Έχω γράψει τραγούδι για το τι είναι ο Έρωτας και λέγεται "Έρωτας Είναι", αν και στα περισσότερα τραγούδια μου τραγουδάω για αυτόν. Ο έρωτας και φυσικά έχει πρόσωπο αλλιώς δεν θα μιλούσαμε γι'αυτόν.

8) Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που αγωνιούν και παλεύουν για μια θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα;

Να ξεπεράσουν και να προσπεράσουν τις σημερινές νόρμες, να μην ντρέπονται για την αλήθεια τους και να την καταγράφουν αβίαστα και χωρίς ενοχές. Η ειλικρίνειά τους μπορεί να κάνει τη διαφορά.

9) Έχεις καλλιτεχνικά σχέδια; Με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο;

Καλλιτεχνικά πάντα είμαι ενεργός, πάντα γράφω μουσική, πάντα επιμελούμαι εξ'αρχής και εκ νέου τις μουσικές των συναυλιών μου. Τελευταία φλερτάρω με ένα καινούργιο μουσικό ρεύμα που λέγεται hardstyle και θεωρώ ότι θα είναι το επικρατέστερο μελλοντικό μουσικό ρεύμα.Το ελληνικό κοινό δεν έχει ακόμα εξοικειωθεί με αυτή τη μουσική γιατί χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σκληρούς ήχους, που όμως είναι τόσο ταιριαστοί με τη διάθεση εκτόνωσης που έχει ο κόσμος μες την επίπλαστη σημερινή πραγματικότητά του.

12742041_1694129717513447_4545615316716503520_n

Μεγάλο live στο Gagarin και θα ήμαστε όλοι εκεί μαζί με τον Πουφ....

10) Θα μου κλείσεις την συνέντευξη με ένα δικό σου μοναδικό τρόπο;

Για μένα οι φίλοι της μουσικής μου,δεν είναι απλά φίλοι.Είναι συγγενικές ψυχές.

Τον ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μου, και του εύχομαι να συνεχίσει να γεμίζει τα stage και να μας κάνει να αισθανόμαστε και πάλι έφηβοι...

Είμαι η Μαριάμ και είμαι καλά....

https://www.youtube.com/watch?v=tXOZyMDMHDM