Ο κινηματογράφος είναι ένας θαυμάσιος κόσμος που μας επιτρέπει να βυθιστούμε σε αυτόν και να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας. Ωστόσο, προκειμένου να δημιουργηθεί αυτός ο τέλειος κόσμος, οι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν αρκετά κόλπα

Στις 6 και 7 Ιουνίου 2017, οι Αθηναίοι κινηματογραφόφιλοι είχαν για τέταρτη χρονιά την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ 33 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Πέρα από τη δουλεμένη και λεπτομερή σκηνοθεσία και τη φυσικότητα στις ερμηνείες, όλες οι ταινίες πραγματεύονταν ευαίσθητα και διαχρονικά θέματα της καθημερινότητας, περνώντας με τρόπο άμεσο νοοτροπίες διαφορετικών εποχών και κουλτούρας, καθώς και δυνατά μηνύματα στο κοινό.

Η ιστορία μας ξεκινά με μια δυνατή σκηνή που αποκαλύπτει την ανωτερότητα του καλλιτέχνη. Ο συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι κερδίζει Νόμπελ Λογοτεχνίας και ταυτοχρόνως εκτοξεύει μερικές αλήθειες:

Πολωνία 1939. H Antonina Zabinska και ο σύζυγος της Jan  είναι ιδιοκτήτες του ζωολογικού κήπου της Βαρσοβίας. Η ίδια δεν λατρεύει απλώς τα ζώα: τους μιλάει γλυκά, τα καταλαβαίνει κι εκείνα φαίνεται να επικοινωνούν μαζί της.

Ένα από τα κυρίαρχα ατού της τέχνης είναι το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις προκαλεί αντιδράσεις. Στον κινηματογράφο τα πράγματα είναι αρκετά πιο σύνθετα, μιας και μια ταινία μπορεί να λογοκριθεί/απαγορευτεί για διαφόρους λόγους.

Περισσότερα Άρθρα...