Η Τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζεται τα τελευταία χρόνια ως η «Ημέρα του Πατέρα». Αφού ευχηθήκαμε τα  χρόνια πολλά στους μπαμπάδες μας, ας θυμηθούμε μερικούς από τους αγαπημένους μας  μπαμπάδες που πέρασαν από τον ελληνικό κινηματογράφο, αφήνοντας εποχή! 

 

Το μπρίο της Βλαχοπούλου. Η φάτσα του Βασίλη Αυλωνίτη. Το τσαγανό της Σαπφώς Νοταρά. Το χλιμίντρισμα του Λάμπρου Κωνσταντάρα, η μαγκιά του Αθηνόδωρου Προύσαλη και το στιλ του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Φιλοποίμην Φίνος: ο άνθρωπος που οδήγησε σε ανήφορό τον ελληνικό κινηματογράφο έφυγε από τη ζωή  στις 26 Ιανουαρίου του 1977.

Το πρώτο teaser της ταινίας μόλις κυκλοφόρησε. Πλάνα και εικόνες, πρόσωπα και ερμηνείες, ατμόσφαιρα και κομμάτια από την αύρα μιας άλλης εποχής μέσα από το πρώτο teaser της νέας πολυαναμενόμενης ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή.

 

Τα Τσακάλια (Ένα κοινωνικό πρόβλημα) είναι ο τίτλος μίας ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας του 1981,σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1981-1982,έκοψε 227.581 εισητήρια και ήρθε 3η ανάμεσα στις 45 ταινίες της σεζόν.

Περισσότερα Άρθρα...