Αρχική RETROLOVERS Δείτε την Γεωργία Βασιλειάδου πως ήταν νέα!

Δείτε την Γεωργία Βασιλειάδου πως ήταν νέα!

βασιλειαδου κοιτα
Η Γεωργία Βασιλειάδου κάνοντας όνειρα για το μέλλον της στο θέατρο! (Αρχέιο: Φωτεινή Αποστολίδου)

Τα Πρώτα Χρόνια

Η Γεωργία Αθανασίου (αυτό ήταν το πραγματικό της επίθετο) από πολύ νωρίς γνώρισε τον θάνατο. Βίωσε τον πόνο της απώλειας και της ορφάνιας. Και τα επόμενα χρόνια της παιδικής, αλλά και της ενήλικης ζωής της ήταν ένας διαρκής αγώνας και μία «μάχη» με την οικονομική ανέχεια, τις δυσκολίες της ζωής. Αλλά και τα ταμπού της εποχής, που λίγο έλειψαν να στερήσουν στον κόσμο, την «κωμικιά των κωμικών». Έτσι συνήθιζε να λέει για την Βασιλειάδου, ο άλλος σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος.

img20191127_01471681
Την εποχή που τραγουδούσε ως μέλος της χορωδίας του λυρικού θιάσου του ελληνικού μελοδράματος του Διονύσιου Λαυραγκα (Αρχέιο: Φωτεινή Αποστολίδου)

Διάθετε καλή φωνή και όλοι στη φτωχογειτονιά της Κυψέλης ήθελαν να την ακούνε να τους τραγουδάει. Και ήταν μοιραίο, πως μια μέρα θα την άκουγαν και άλλοι πέρα από τους γείτονές της.

img20191127_01471681 – Copy
Μια κομψή δεσποινίδα! (Αρχέιο: Φωτεινή Αποστολίδου)

Η μαγική φωνή της

Η Βασιλειάδου συνέχιζε να δουλεύει στο επιπλάδικο της Αιόλου. Κυκλοφορούσε με τρύπια παπούτσια, ενώ δεν είχε χρήματα ούτε εισιτήριο να αγοράσει και πολλές φορές καβαλούσε λαθραία τον πίσω προφυλακτήρα του τραμ για να πάει στη δουλειά της.

Μετά από πολλά χρόνια, αισθάνεται για πρώτη φορά αισιόδοξη. Το ηθικό της είναι αναπτερωμένο και κάνει σχέδια το μέλλον, όπως όλα τα κορίτσια. Σπουδάζει φωνητική και κλασικό τραγούδι στη Γεννάδιο Σχολή, το 1923, ενώ σύντομα έγινε μέλος στη χορωδία του μελοδράματος.  Η βελούδινη φωνή της γοητευτικής κοπέλας μάγευε τους δασκάλους της, οι οποίοι της υπόσχονταν πιο σοβαρούς ρόλους στη Λυρική.

img20191127_01525612
Αν δεν μπορούσε να γίνει ηθοποίος θα γίνοταν τουλάχιστον πριμαντόνα! (Αρχέιο: Φωτεινή Αποστολίδου)

Δυστυχώς, το όνειρό της δεν το συμμερίζεται η οικογένειά της. Αντιδρούν έντονα στα σχέδια της για το τραγούδι, της εκτοξεύουν ακόμη και απειλές. Όμως, εκείνη έχει πια πάρει τις αποφάσεις της. Και είναι η πρώτη φορά που πάει κόντρα στους δικούς της, κοιτώντας τη δική τη ζωή και τα δικά της θέλω.

img20191127_01463395
Η νεαρότατη τότε Βασιλειάδου απαρνήθηκε τους δικούς τους για χάρη του θεάτρου! (Αρχέιο: Φωτεινή Αποστολίδου)

Ντροπή να είσαι θεατρίνα

Μάλιστα, οι σχέσεις με την οικογένεια της διακόπηκαν εντελώς και για να μην τους ντροπιάζει, όπως της έλεγαν, άλλαξε το επίθετό της από Αθανασίου κι έγινε Βασιλειάδου. Η Βασιλειάδου που λάτρεψε όλη η Ελλάδα για το αστείρευτο ταλέντο της και το μοναδικό της χιούμορ, που έκανε τους πάντες να ξεχνούν τα προβλήματά τους. Μέσα από τις ανεπανάληπτες κωμωδίες της.

Αλήθεια, δεν είναι οξύμωρο; Το κοριτσάκι που έχασε τη χαρά και σβήστηκε το γέλιο τόσο νωρίς από τη ζωή της, να προσφέρει απλόχερα τόση χαρά σε ένα ολόκληρο έθνος;

Γιατί, δεν υπάρχει κανείς, που να μην του αρέσει η Γεωργία Βασιλειάδου, που να μην γέλασε μαζί της.

img20191127_01564569
1924 Απο την περιοδεία της με την Κυβέλη. (Αρχέιο: Φωτεινή Αποστολίδου)

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία δίπλα την Κυβέλη στο έργο ”Η Κυρία με τας καμελίας” του Αλέξανδρου Δουμά.

img20191127_01580122
Τέλη δεκαετίας ’20 Στην Αίγυπτο με το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη. (Αρχέιο: Φωτεινή Αποστολίδου)

Άνηκε στο θίασο της Κοτοπούλη από το 1925 έως το 1931.Μέσα σε αυτα τα χρόνια είχε παίξει πάνω από 120 έργα. Υπήρξαν έργα στις τουρνέ όπου η Βασιλειάδου αντικαθιστούσε την Κοτοπούλη επάξια και εκείνη την αποκαλούσε ”alter ego” της.

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό: 7 διάσημες πρωταγωνίστριες στα νιάτα τους!

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΆγριες Μέλισσες – Η Κάτια Δανδουλάκη στα καινούργια επεισόδια!
Επόμενο άρθροΣούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!