Αρχική RETROLOVERS Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος Σπύρος Καλογήρου: Είχε ”βιάσεi” τις ωραιότερες πρωταγωνίστριες

Σπύρος Καλογήρου: Είχε ”βιάσεi” τις ωραιότερες πρωταγωνίστριες

Καλογήρου αλικη

Ο Σπύρος Καλογήρου είχε καθιερωθεί στον κινηματογράφο σε σκληρούς ρόλους. Μάλιστα σε κάθε ταινία που έπαιζε έπρεπε απαραιτήτως να ”βιάσεi” η ”να σπάσει στο ξύλο” την πρωταγωνίστρια.

Στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, φαίνεται να είχε ιδιαίτερη αδυναμία αφού την είχε ”βiάσεi” μία φορά στην ”Μαρία της Σιωπής” και την είχε παντρευτεί και αρραβωνιαστεί πολλές φορές με το ζόρι.

Η Τζένη Καρέζη, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Μάρω Κοντού, η Μέμα Σταθοπούλου και η  Ζωή Λάσκαρη ήταν κάποια από τα ”θύματα” του. Θεωρείται ο ηθοποιός με το πιο πλούσιο ”ποινικό μητρώο”.

σπυρος καλογηρου
Η Κύπρος στις φλόγες το 1964 με την Μαίρη Χρονοπούλου.

Το 1966  μάλιστα η εβδομάδα του ελληνικού κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του απένειμε τιμητική διάκριση για τον ρόλο του στην ταινία ”Ο Τζίμης ο Τίγρης”. Σε αυτήν την ταινία για πρώτη φορά βiασε μια ξένη ηθοποιό, την γερμανίδα στάρλετ Μαριλίζ.

Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τους σκηνοθέτες να δίνουν στον Σπύρο Καλογήρου ρόλους βiαστή, σκληρού και άκαρδου ανθρώπου;ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΦΙΝΟΣ (15)

”Μα χάρη στην φωνή μου και στη ρούστικη φυσιογνωμία μου” έλεγε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ήταν μάλιστα τόσο πειστικός στους ρόλους αυτούς που συχνά αντιμετώπιζε προβλήματα στην καθημερινή του ζωή. Όταν παιζόταν η ταινία ”Άγρια πάθη” που υποδυόταν έναν βiαστή, μπήκε να αγοράσει κάτι σε ένα φαρμακείο και μια πελάτισσα, μόλις τον αντίκρισε έπεσε κάτω λιπόθυμη από τον φόβο της!

καλογηρου
Οι Σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω 1967. Με την Μέμα Σταθοπούλου ένα από τα θύματα του.

Όσοι όμως τον γνώριζαν και η ίδια του η γυναίκα του Ευαγγελία Σαμιωτάκη είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τον πραγματικό χαρακτήρα του Σπύρου Καλογήρου. Ήταν καλοσυνάτος , ευαίσθητος και πάρα πολύ ρομαντικός άνθρωπος. Όταν του έστελνε λουλούδια μέσα στα γράμματα της, της έγραφε ποιήματα.

assets_LARGE_t_1401_5198301

Το ποίημα που έγραψε για την αγαπημένη του

Μέσα στα γράμματα σου

που έχω φυλαγμένα τα λίγα λουλουδάκια

που μου φερες εσύ,

σα θησαυρό τα κρύβω

γιατι είναι χαρισμένα απο τα δυό σου χέρια

αγάπη μου χρυσή

Δείτε ακόμη: Σαν σήμερα έφυγε η αγαπημένη μας Ευαγγελία Σαμιωτάκη

Δείτε ακόμη: Σε ποιό ζώδιο ανήκαν οι αγαπημένοι μας Έλληνες καλλιτέχνες (Β’Μέρος)

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚρήτη: 13χρονος δεν είδε τα σχοινιά της παρέλασης, πέρασε με το ποδήλατο και τού χάραξαν το λαιμό!
Επόμενο άρθροΤέλος το καλοκαίρι! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και χαλάζι
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!