Αρχική RETROLOVERS Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος Δείτε την Ελένη Ανουσάκη σε μία ΣΠΑΝΙΑ ξένη ταινία του 1967!

Δείτε την Ελένη Ανουσάκη σε μία ΣΠΑΝΙΑ ξένη ταινία του 1967!

Ανουσάκη

Η Ελένη Ανουσάκη σε μία σπάνια ξένη ταινία.

Βιογραφικό

Η Ελένη Ανουσάκη πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1950 σε ηλικία έξι ετών. Ήταν το κοριτσάκι που κρατούσε η Ελένη Χατζηαργύρη στην ταινία Αμάρτησα για το παιδί μου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο πατέρας της.

Δεκαέξι χρονών μπήκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ως εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε στην ταινία Τα κόκκινα φανάρια και διώχτηκε από την σχολή. Αργότερα αναιρέθηκε η απόφαση του διευθυντή Θάνου Κωτσόπουλου και επανήλθε.

Την ίδια περίοδο αποδέχτηκε την πρόσκληση της FOX και πήγε στην Τσινετσιτά για σπουδές, με δασκάλους τους Κάρολ Ριντ, Ρεξ Χάρισον, Ρίτσαρντ Μπαρντ, Μόνικα Βίτι κ.α. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, αλλά έπαιξε στην ταινία του Κάρολ Ριντ, Αγωνία και Έκσταση. Ακολούθησε μία σημαντική πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από την συμμετοχή της σε μια ταινία Δανέζικης παραγωγής τoυ 1967. Η ταινία λέγεται Μάρθα και η ίδια έιχε το ρόλο της Λάουρας.

Σύζυγός της είναι ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Δημήτρης Παπακωνσταντής.

Πολιτική

Διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Δημήτρη Μπέη καθώς και βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ τα διαστήματα 1989-1990 και 1993-2004

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό: Δείτε για πρώτη φορά ανέκδοτες φωτογραφίες της Αλίκης, από τα γυρίσματα, ”Η Λίζα και η άλλη”

Δείτε στοπ καρέ από την ταινία:

anousaki koita

anoysaki koita Ανουσάκη

Ανουσάκη

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗPageGreekCinemaFan
Προηγούμενο άρθροΗ Ελένη Ράντου για τις “Άγριες Μέλισσες”: “Θέλω να υποκλιθώ στην…”
Επόμενο άρθρο«Βόμβα» στη νύχτα: Επιστρέφει το αυτόφωρο για τη μουσική μετά τις 10 το βράδυ!
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!