Ο Χρήστος Δάντης σίγουρα είναι ένας απ΄τους πιο πετυχημένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Ελληνικού Πενταγράμμου.

Με μεγάλη χαρά μας υποδέχτηκε στο καμαρίνι του και μας έδωσε αποκλειστικές δηλώσεις για το KoitaMagazine.

Θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για την φετινή συνεργασία σας με τον Stan…

Με τον Stan είμαστε πολύ δεμένοι, απ΄τις πρόβες περνάγαμε πολύ όμορφα και θεωρώ ότι παρουσιάζουμε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτά που παρουσιάζονται στους υπόλοιπους Αθηναϊκούς χώρους.

Εσείς πως πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε σε αυτό το σχήμα, σε έναν τέτοιο χώρο που όντως είναι διαφορετικά απ΄όλα τα άλλα…

Ο Stan είναι ένας απ΄τους νέους καλλιτέχνες που θαυμάζω και μου αρέσουν πάρα πολύ τα τραγούδια του, τον έχω ξεχωρίσει, αγαπάει και σέβεται πολύ το κοινό του, ήθελα εδώ και τρία χρόνια να συνεργαστούμε (το κουβεντιάζαμε από τότε) και τώρα ήρθε η ώρα σε αυτόν τον υπέροχο χώρο να πραγματοποιηθεί η συνεργασία αυτή.

Ο Χρήστος Δάντης είναι ένας έμπειρος καλλιτέχνης με πολύπλευρο ταλέντο…Ποιες είναι οι συμβουλές που δίνεται στον Stan;

Εγώ δεν δίνω συμβουλές, γιατί πάντα θεωρώ τον εαυτό μου σαν πρωτοετή και μ΄αρέσει που νιώθω έτσι…
Δεν είναι ωραίο να νιώθεις ότι είσαι και έχεις φτάσει κάπου και να νομίζεις ότι είσαι κάποιος διότι αυτό σε κρατάει πίσω, δεν σε βοηθάει να εξελιχθείς και να πας μπροστά.
Πιστεύω ότι σε όλους τους χώρους των τεχνών, πρέπει να κρατάμε χαμηλά το βλέμμα μας και να ψαχνόμαστε για καινούργια πράγματα, γιατί οι νέοι άνθρωποι έχουν να μας δώσουν περισσότερα απ΄ότι έχουμε να δώσουμε εμείς σε αυτούς…

Θεωρείτε ότι το Ελληνικό τραγούδι και η Ελληνική μουσική περνάει κρίση;

Κρίση περνάει το τραγούδι και η μουσική περνάει διεθνώς…Τίποτα δεν είναι τόσο καλό όσο ήταν παλαιότερα και τίποτα δεν αντιμετωπίζετε με την ίδια ζεστασιά και με την ίδια αγωνία όπως πριν. Δηλαδή πχ δεν περιμένουμε τις νέες κυκλοφορίες πως και πως, είναι σπάνιες αυτές οι κυκλοφορίες που περιμένουμε. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει αυτό, γιατί οι νέοι άνθρωποι κάνουν πράγματα σοβαρά, πολύ ψαγμένα και πολύ ιδιαίτερα.

 

Τα μουσικά talent show, τα social media, το ίντερνετ, πιστεύετε ότι βοηθάνε στην εξέλιξη της μουσικής βιομηχανίας;

Έχουν κάνουν κάνει το καλό τους, αλλά και παράλληλα έχουν κάνει και το κακό τους. Πολύ εύκολα δίνουν βήμα σε ένα άνθρωπο που δεν έχει ταλέντο, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι με μεγάλο ταλέντο που εξαιτίας του βήματος αυτού το αναδεικνύουν και τους ανακαλύπτουμε.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

Ετοιμάζω ένα τραγούδι που θα κυκλοφορήσει μετά τις γιορτές και αισίως κοντά στις απόκριες.

Πολύ σύντομα η Μαριάμ Νίκου που γνωρίζονται πάρα πολύ καλά από παλιά θα ξαναεπισκεφτεί τον Χρήστο Δάντη για να τα πουν εκτενέστερα.

Φωτογραφίες : Γιάννης Βλασερός

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
30 + 21 =