Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους για το Σαββατοκύριακο 9 & 10/12

Προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους για το Σαββατοκύριακο 9 & 10/12

6745-mouseia_590_b

Συγκεντρώσαμε μερικές μόνο από τις δράσεις που μικροί και μεγάλοι μπορείτε να απολαύσετε αυτό το ΣΚ

 Κείμενο: Πέπη Νικολοπούλου

Πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού, εδώ συγκεντρώσαμε μερικές μόνο από τις δράσεις που μικροί και μεγάλοι μπορείτε να απολαύσετε το ΣΚ, 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Πρωτότυπες δράσεις

Αφηγήσεις και Παρουσιάσεις Βιβλίων
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 13.00
Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος – Βιβλιοπωλείο Ιανός
Παιδιά 4+

Το νέο χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου «Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;» από τις εκδόσεις Ίκαρος, σε εικονογράφηση ΓιάννηΚόττη και μουσική του Γιώργου Κουρουπού θα παρουσιαστεί στον παιδικό ΙΑΝΟ.

Εκεί μικροί και μεγάλοι φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τη συγγραφέα Ιουλίτα Ηλιοπούλου και να μάθουν για τις διασκεδαστικέςπεριπέτειες του Τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων, του Μάγου Αβασάλ, που όλο κάτι του τύχαινε, όλο κάποιον συναντούσε κι όλο καθυστερούσε να φτάσει στη φάτνη κοντά στον νεογέννητο Χριστό.

Ένα χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι, μία ανατρεπτική ιστορία με άφθονο χιούμορ για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Στην έκδοση περιλαμβάνεται και ένα CD με ηχογραφημένο το μουσικό παραμύθι.

Βιβλιοπωλείο IANOS | Σταδίου 24, Αθήνα, 10564 | Τ. 210 32 17 917

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 12.00
Η Μπάμπουσκα – Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Παιδιά 3+

Η Ξένια Καλογεροπούλου θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο – μία τρυφερήχριστουγεννιάτικη ιστορία με τους 3 μάγους να χτυπούν την πόρτα της Μπάμπουσκα και να προσπαθούν να την πείσουν να τους ακολουθήσει στο νυχτερινό τους ταξίδι προς τον νεογέννητο Βασιλιά. Θα τα καταφέρουν άραγε;

Μετά την αφήγηση, θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι παρέα με τη θεατρολόγο Άννα Παπαφίγκου.

Ευριπίδης στην Κηφισιά: Κηφισίας 310, 14563, 2108075792

Δημιουργικές δράσεις

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 10.00 και 12.00
Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Παιδιά 5-8 ετών

Οι μικροί επισκέπτες θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδιαμε αφετηρία βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες και άλλα επιλεγμένα αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου, τα οποία εικονογραφούν διαφορετικά επεισόδια από την αφήγηση της γέννησης

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούν σε δύο ομάδες – 10.00 και 12.00.

Δηλώσεις συμμετοχής: 213 2139507 (Δευτέρα-Παρασκευή: 09.00-15.00)

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 11.30
Ο αέρας… ο παιχνιδιάρης – Ελληνικός Κόσμος
Παιδιά 3+

Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον αέρα, το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού. Τον αισθανόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Παιχνίδιαπειράματα και απλές κατασκευές θα οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του.

Διάρκεια εργαστηρίου 1,5 ώρα
Για πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ.: 212 254 0000 & email: hellenic-cosmos@ime.gr
Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 Ταύρος

 

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 11.00
Εργαστήριο με θέμα το θυμό «Ένα Τέρας στη ντουλάπα μου» – Μουσείο Συναισθημάτων
Παιδιά 7+

Ένα εργαστήριο για τον φόβο των φανταστικών πλασμάτων. Με τι μοιάζουν τα φανταστικά πλάσματα; Αφού τα φανταστικά πλάσματα είναι φανταστικά και δεν υπάρχουν τότε γιατί τα φοβόμαστε; Για να αντιμετωπίσουμε τα φανταστικά πλάσματα μήπως χρειαζόμαστε φανταστικές λύσεις; Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εξιχνιάσουν με το παιχνίδι τη ζωγραφική και το παραμύθι το μυστήριο των πάσης φύσεως φανταστικών πλασμάτων.

Ο σκοπός των εργαστηρίων με θέμα τον εαυτό μου, είναι να ενθαρρύνουνμικρούς και μεγάλους να γνωριστούν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο των συναισθημάτων με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, τα παραμύθια, τα χρώματα, τους ήχους.

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ

Στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην διαδραστική έκθεση του μουσείου «Στο Παλάτι του Θυμού». Εκθέματα που στόχο έχουν να προσφέρουν ερεθίσματα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες για να εξερευνήσουν, να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια.

Ημερομηνίες για το ελεύθερο κοινό: 2, 3, 9,10,16,17, 23, 26, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 15 χρονών
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10π.μ. έως 1μ.μ. Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ
Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, Αθήνα

 

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 11.30
Βοτανικά Μουσεία, Μαθαίνοντας από τη φύση και την Τέχνη -Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Παιδιά 5+

Τι είναι το Βοτανικό Μουσείο και ποια η σημασία του; Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε διάφορα βοτανικά μουσεία του κόσμου και θα γνωρίσουν ιδιότυπα φυτά από τις βοτανικές συλλογές.

Θα επινοήσουν τρόπους αλληλεπίδρασης του θεατή με ένα «ζωντανό έργο» και θα δημιουργήσουν το δικό τους κήπο μέσα στο Μουσείο, με μυρωδιές και χρώματα, ένα έργο τέχνης που θα εκπροσωπεί τη φύση και θα καλεί τον επισκέπτη να το εξερευνήσει.

*όσα παιδιά θέλουν, μπορούν να φέρουν αποξηραμένα φυτά (π.χ. φύλλα, λουλούδια κ.α)

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

Εισιτήριο: €12
Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο (το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €10
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

 

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 12.30 και 15.30
Ξενάγηση στην Οικία Κατακουζηνού

Ο Άγγελος και η Λητώ Κατακουζηνού ανήκαν στην πνευματική ελίτ της εποχής τους, τη λεγόμενη γενιά του ‘30, και λειτουργούσαν ταυτόχρονα ως πρεσβευτές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό και ως εισηγητές των διεθνών τάσεων στην ελληνική πραγματικότητα.

Το Ίδρυμα Κατακουζηνού έχει δημιουργήσει για τους μικρούς του φίλους μία σειρά εκπαιδευτικών – εικαστικών εργαστηρίων, στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά ξεναγούνται στους χώρους του διαμερίσματος της Λεωφόρου Αμαλίας, όπου έζησε ο διακεκριμένος νευρολόγος-ψυχίατρος Άγγελος Κατακουζηνός με τη συγγραφέα σύζυγό, του Λητώ.

Μέσα σε αυτό το σπίτι μουσείο με τη γοητεία και την ιστορία της γενιάς του ’30 τα παιδιά
αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως γιατί είναι ένα σπίτι μουσείο, ποια ήταν η γενιά του ’30 και ποιοι ήταν οι διάσημοι και επιφανείς φίλοι και φιλοξενούμενοι του ζεύγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό;

Στην συνέχεια η συλλογή με τα έργα τέχνης (Θεόφιλος, Πικάσο, Σαγκάλ, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Βασιλείου, Γουναρόπουλος κ.α.), ο περιβάλλον χώρος της Οικίας Κατακουζηνού και τα αντικείμενα του σπιτιού θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για το θέμα του εικαστικού εργαστηρίου

Για παιδιά 7-11 χρονών και γονείς/συνοδούς 

 

Θέατρο


Σάββατο 09 Δεκεμβρίου, 11.00
Πολύχρωμο Παραμύθι, Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο
Παιδιά 1,5+

Το «Πολύχρωμο Παραμύθι» αποτελεί μια πρώτη επαφή των μικρών παιδιών με τον υπέροχο κόσμο του θεάτρου. Μια παράσταση που εδώ και πολλά χρόνια παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και έγινε η πρώτη θεατρική εμπειρία για χιλιάδες παιδιά!

“Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια παραμυθένια χώρα, ζούσε ένας ζωγράφος με τη μικρή κορούλα του. Μαζί τους σε μια μαγική παλέτα ζούσαν τα χρώματα…” Ζούσαν όμορφα κι αγαπημένα ώσπου κάποια στιγμή τα χρώματα τσακώθηκαν για το ποιο είναι το πιο σημαντικό και φύγανε από το σπίτι. Έτσι, η μικρή κορούλα του ζωγράφου ξεκίνησε για να τα βρει. Μαζί με τους μικρούς θεατές θα περάσει πολλές περιπέτειες, θα αποκτήσει καινούριους φίλους, θα βρει τα χρώματα και θα αποδείξει πόσο σημαντική είναι η φιλία.

Στο τέλος της παράστασης, οι ήρωες του παραμυθιού θα χαρίσουν στα παιδιά πολύχρωμες μπαλονοκατασκευές!

Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο, Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 12.00
Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο, Παραμυθοχώρα
Παιδιά 3+

Βασισμένη στο πολυβραβευμένο παραμύθι «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» του αγαπημένου στους μικρούς αναγνώστες Αντώνη Παπαθεοδούλου, η παράσταση της Παραμυθοχώρας που συνεχίζεται για 2η συνεχή χρονιά θα ζωντανέψει στη σκηνή τις περιπέτειες της πόλης αυτής με μουσικές και τραγούδια γραμμένα από τον Φοίβο Δεληβοριά.

Ποιος θα τολμούσε να οδηγήσει σε δρόμους που αλλάζουν συνέχεια πορεία; Να κοιτάξει ένα άγαλμα που ξεκαρδίζεται στα γέλια; Να στείλει επιστολή σε ένα ταχυδρομείο που γράφει στα γράμματα ό,τι του κατέβει; Να μπει σε ένα περίεργο μουσείο; Ο πόλεμος προσπάθησε, αλλά…

Μία παράσταση που προβάλλει διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματαχρησιμοποιώντας μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και πολύ μουσική και τραγούδι.

Παραμυθοχώρα – Κιβωτός Μύθων, Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1, Μετσ, ΤΚ.11636, Αθήνα

 

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 11.30
Δυο ξεροκέφαλες Κουτάλες, Τρένο Ρουφ
Παιδιά 3+

Η αγαπημένη ομάδα Κοπέρνικος, συνεχίζει για 3η χρονιά την επιτυχημένη θεατρική παράσταση το ταξίδι «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες» στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου  «το Τρένο στο Ρουφ».

Ο γιος ενός αυστηρού βασιλιά με πολλές απαιτήσεις από αυτόν παρά το μικρό της ηλικίας του, σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει. Ο βασιλιάς νομίζοντας ότι μόνος λόγος ήταν το άνοστο και αδιάφορο φαγητό που του προσέφεραν, προσλαμβάνει στην αυλή του, τους δυο καλύτερους μάγειρες του κόσμου. Ο ένας από την Πόλη (ή τουλάχιστον έτσι εγώ κατάλαβα) και ο άλλος από την Ιταλία. Στόχος τους κοινός να ετοιμάσουν το νοστιμότερο γεύμα για το μικρό πρίγκιπα.

Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει σχεδόν αδύνατη. Οι διαφορές τους τεράστιες και αγεφύρωτες. Και αν και αρχικά νιώθουν εχθρικά ο ένας απέναντι στον άλλον, βλέποντας ότι κανενός η συνταγή δεν έχει ικανοποιήσει τον πρίγκιπα και με την απειλή του αποκεφαλισμού τους από το βασιλιά, ενώνουν τις δυνάμεις τους. Αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Με χιούμορευφυείς διαλόγουςδιάδρασημουσική και τραγούδια που κρατούν το ενδιαφέρον των παιδιών, η παράσταση εντυπωσιάζει όλους τους θεατές μικρούς και μεγάλους. 3 άνδρες, μερικά αξεσουάρ που εύκολα αφαιρούνται για στολές, μερικές κουτάλες και τσελεμεντέδες, κείμενο έξυπνο, πλοκή ενδιαφέρουσα και ένα ταξίδι προς τη χώρα της σκέψης. Στη χώρα όπου όλα μπορούν να ακουστούν ακόμα και οι πιο κρυφές μας σκέψεις. Μην τη χάσετε.

Μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό Ρουφ, επί οδού Κωνσταντινουπόλεως, μεταξύ Ιεράς οδού και γέφυρας Χαμοστέρνας – Προαστιακός Ρουφ, +302105298922,

πηγή


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΟι «μύθοι» που κυκλοφορούν για κάθε ζώδιo και η… κρυφή πλευρά τους
Επόμενο άρθροΤα 10 πιο εξωφρενικά ακριβά εστιατόρια στον κόσμο. Σε κάποια από αυτά είναι απλώς αδύνατον να πας
error: Content is protected !!