Αρχική ΖΩΔΙΑ Τι δικαιολογίες χρησιμοποιούν τα ζώδια για να χωρίσουν;

Τι δικαιολογίες χρησιμοποιούν τα ζώδια για να χωρίσουν;

nddf

Κάθε ζώδιο έχει διαφορετικούς λόγους να χωρίσει αλλά και διαφορετικό τρόπο να το ανακοινώσει.

ΚΡΙΟΣ

Δεν είναι εύκολο να ξέρεις γιατί αποφάσισε ο Κριός να χωρίσει. Το πιθανότερο είναι να ένοιωσε ότι στη σχέση τελματώθηκε, βαρέθηκε, εξατμίστηκε το ενδιαφέρον του για σένα. Πως συνέβη αυτό; Δεν τον ακολουθούσας στις εξορμήσεις του σε εκδρομές, σε αθλητικούς ή ποδοσφαιρικούς αγώνες, δεν ήταν τα σπορ το δυνατό σου σημείο και δεν είχε αντίπαλο να τον συναγωνίζεται και να τον ξεπερνάει και να είναι πάντα ο νικητής.

Μέχρι εδώ τα αποδίδουμε όλα στην ανταγωνιστική πλευρά του που είναι ιδιαίτερα τονισμένη στον Κριό. Όμως πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μπήκε στη μέση κάποιο τρίτο πρόσωπο που ο Κριός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόκληση να το κατακτήσει. Οργανώνει την απόδραση από την σχέση θεαματικά στήνοντας έναν καυγά τρικούβερτο που θα του δώσει την ευκαιρία να βροντήξει την πόρτα πίσω του φεύγοντας θυμωμένος για να φοβηθείς να του ζητήσεις εξηγήσεις. Όσο για δικαιολογία, σιγά μη σου δώσει!

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος για να χωρίσει, δεν χρειάζεται δικαιολογίες ούτε ευγενικές, ούτε παραπλανητικές και ψεύτικες. Απλώς δεν χωρίζει με δική του πρωτοβουλία. Εσύ πρέπει να βρεις κάποια για να χαλάσεις την σχέση αν θέλεις. Αυτός ποτέ! Ή σχεδόν ποτέ Είναι πιστός και σταθερός, προσκολλημένος στην σχέση, πιστεύει σ’ αυτήν, θέλει να διατηρηθεί όπως θέλει και να μην καταρρεύσει ο κόσμος του που έχει κτίσει επάνω σ’ αυτήν. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να δώσει αυτός τέλος είναι η απιστία σου.

Το μεγαλύτερο έγκλημα για τον Ταύρο και που δεν μπορεί να συγχωρηθεί σε καμιά περίπτωση και που δεν έχει ελαφρυντικά. Η μόνη εξήγηση που μπορεί να σου δώσει ο Ταύρος και δεν είναι δικαιολογία: ¨Με απάτησες, τελειώσαμε¨. Αν έχει απομείνει μέσα του και κάποιο ίχνος ψυχραιμίας, θα επιλέξει να σε χωρίσει εξ αποστάσεως για να μην υπάρξει άμεση επαφή και σας γράψουν αστυνομικό δελτίο και εφημερίδες

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος που το ‘χει σε κακό να περιοριστεί, να νοιώσει δέσμευση, να πάψει να φλερτάρει επειδή η παρουσία σου τον εμποδίζει, η σχέση του φέρνει στο μυαλό κλουβί, έχει στην άκρη της γλώσσας του το ¨χωρίζουμε γιατί…¨ Το γιατί διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση ανάλογα με το τι τον βολεύει για να εξασφαλίσει ότι είναι πειστικό και για να σου βγει από πάνω και αδικημένος.

Μα και βέβαια εσύ έφταιγες, ποιος άλλος; Εσύ φταις που γεννήθηκε άστατος, που βρήκε και άλλο αναπληρωματικό ταίρι ή μήπως ήσουν εσύ; Θα σου σκάσει την απόφαση του μόλις μυριστεί ότι υποπτεύεσαι ότι παίζει σε διπλό ταμπλό, επικαλούμενος ότι πνίγεται στην σχέση, ότι χρειάζεται τον χώρο του, ότι η επικοινωνία μεταξύ σας έχει γίνει πολύ φτωχή, επομένως ¨Άντε γεια¨. Και εσύ απαντάς: Κατευόδιο! Και μη μας γράφεις!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος που του πηγαίνει γάντι ο γάμος, θεώρει, και δικαίως, ότι η σχέση είναι απλώς ο προθάλαμος και η μοιραία κατάληξη του. Πως θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί χωρισμό από δική του πρωτοβουλία; Μπορεί κάποιες φόρες να σου δηλώσει ότι σε χωρίζει όταν νοιώθει την έλλειψη ανταπόκρισης των αισθημάτων του από μέρους σου για να σε τρομάξει, αλλά μόλις του πεις ¨ώρα σου καλή κι’ αέρας στα πανιά σου¨ , βάζει την ουρά στα σκέλια και επιστρέφει κλαίγοντας σαν δαρμένος σκύλος.

Αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο αρχίζει να το σκάφτεται, σοβαρά και δεν βλέπει καμιά προκοπή προς την κατεύθυνση του αισίου τέλους, του γάμου, τότε μπορεί να σε χωρίσει εξ αποστάσεως, βάζοντας κάποιον άλλον να σου το ανακοινώσει μηνύοντας σου ότι σ’ αγαπά ακόμη αλλά ήθελε να προχωρήσετε την σχέση σας, ενώ εσύ όχι. Δεν είναι δικαιολογία, είναι η καθαρή αλήθεια.

ΛΕΩΝ

Ο εγωκεντρισμός του Λέοντα δεν σηκώνει πολλά πολλά. Θα αποφασίσει να χωρίσει για διαφόρους λόγους και θα χρησιμοποιήσει σε κάθε περίπτωση και την αντίστοιχη εξήγηση, όχι δικαιολογία. Είναι πολύ ανώτερος από το να θελήσει να δικαιολογηθεί! Αν νοιώσει ότι κάπου προσπαθείς να του πάρεις τον αέρα ή να τον καπελώσεις, ίσως η μεγαλοψυχία και η ευγένεια του πάει περίπατο και θα σου πει, με το κατάλληλο ύφος, ορθά κοφτά, ότι δεν πάει άλλο η ιστορία σας και καλλίτερα να πάρει ο καθένας τον δρόμο του.

Αν πάλι η αιτία είναι η έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του, θα σου πει ότι είστε αταίριαστοι. Αν η αιτία είναι η αίσθηση του ότι τον καταπιέζεις θα μάθεις ότι χρειάζεται χώρο για τον εαυτό του και ότι πνίγεται στη σχέση. Σε κάθε περίπτωση θα είναι ειλικρινής και ότι θα σου προβάλλει θα είναι η πραγματικότητα και όχι κάποια αιτίαση για τα προσχήματα, όσο και αν έχει πληγωθεί.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με τον Παρθένο ο χωρισμός γίνεται εν ψυχρώ, με την σχετική αναλγησία και σκληρότητα και μετά από ανατομική ανάλυση και τον εύλογο χρόνο που χρειάζεται να το αποφασίσει. Το ίδιο ανάλγητα και απερίφραστα θα σου ανακοινώσει, ότι δεν μπόρεσες να ανταποκριθείς στις προσδοκίες του, ότι η συμπεριφορά σου ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Δεν θα βάλλει γάντι για να σε χωρίσει, αντίθετα θα προσπαθήσει να σε πληγώσει όσο μπορεί και να σε προσβάλλει όσο γίνεται περισσότερο, ασκώντας το χόμπι του την κριτική, βγάζοντας τα απωθημένα του.

Εννοείται ότι θα σου απαριθμήσει κάθε τι που έχεις κάνει κατά καιρούς και τον έχει ενοχλήσει, με ακρίβεια που θα ζήλευε και ο σχολαστικότερος ιστορικός. Τι να τις κάνει τις δικαιολογίες ένας Παρθένος όταν έχει τόσο φαρμακερή γλώσσα;

ΖΥΓΟΣ

Το να εξαφανιστεί ο Ζυγός από προσώπου Γης, ναι είναι χωρισμός αλλά με δικαιολογία δεν μοιάζει. Δεν βλέπει τον λόγο σ’ αυτήν την περίπτωση να αναγκαστεί να σε αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο και να έλθει σε αντιπαράθεση μαζί σου. Τι να σου πει; Ότι η σχέση σας τον εμποδίζει να έχει και άλλες ερωτικές εμπειρίες; Ότι λίγο απέχεις από το να ανακαλύψεις ότι έχει παράλληλη σχέση και παίζει σε διπλό ταμπλό; Προτιμά να γίνει καπνός.

Αν πάλι νοιώσει ότι δεν τον ευχαριστεί η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην σχέση και απουσιάζει η τρυφερότητα και η επικοινωνία, θα σου παραπονεθεί ότι δεν καλύπτεται από την σχέση σας και θα κλείσει το κεφάλαιο οριστικά χωρίς όμως να τσακωθεί. Άλλωστε κάτω από αυτές τις συνθήκες του περνάει ο έρωτας και δεν βλέπει τον λόγο να υφίσταται η σχέση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο χωρισμός με τον Σκορπιό μοιάζει με εκδίκηση και πολλές φόρες είναι. Επομένως, ή θα επιλέξει να σε παρατήσει χωρίς εξηγήσεις για να αναρωτιέσαι το γιατί ή που θα γίνει με τυμπανοκρουσίες. Αν λείψουν οι εξηγήσεις, πάλι δυο εκδοχές υπάρχουν. Ή που θα έχει προηγηθεί ένα κλίμα παγωμάρας και αγνόησης από μέρους του ή που θα έχει προσπαθήσει να σου δείξει τις καλλίτερες επιδόσεις του στον τομέα που υπερέχει, και που εσύ τον ξέρεις καλά, ώστε να σε κάνει να υποφέρεις που τον έχασες.

την θορυβώδη έξοδο του από την σχέση, θα βγάλει όλο το φαρμάκι του σε έναν τρικούβερτο καυγά, όπου θα βγάλει όλα τα άπλυτα σου στη φόρα, πραγματικά και φανταστικά , προσπαθώντας να σε ισοπεδώσει για να μην αναγκαστεί να σου δώσει εξηγήσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Έχοντας έναν πράο και ανεξίκακο χαρακτήρα ο Τοξότης δεν χρειάζεται να καταφύγει σε φτηνές δικαιολογίες και προσχήματα προκειμένου να δώσει τέλος σε μια σχέση. Αν είχε καταλάβει ότι είχε. Απλώς θα σου δώσει κάποια εξήγηση αν την δώσει κιόλας … Δεν το κάνει από αναλγησία, απλώς δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόταν σε σχέση που να προϋποθέτει και δεσμεύσεις. Κάτι σαν ελεύθερη σχέση ανάμεσα σε φιλαράκια με προνόμια, υπάρχει και μια αγγλική έκφραση γι’ αυτό, αλλά η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει να την γράψω.

Πάντως ο Τοξότης που λατρεύει την ελευθέρια του, μόλις στριμωχτεί θα σου πει ότι αλλιώς τα περίμενε και ότι δεν του πάνε οι δεσμεύσεις, αλλά να παραμείνετε φίλοι. Αν όμως τον ξαναδείς, να μας γράφεις!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο χωρισμός σου με Αιγόκερω συνοδεύεται από ένα πλήρες κατηγορητήριο που αφορά την διάψευση των προσδοκιών που είχε από σένα, η ασυμφωνία που πρόεκυψε καθ’ οδόν ή το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η σχέση σας. Βεβαίως και φταις εσύ, ποιος άλλος; Ο Αιγόκερως ποτέ δεν φταίει! Αυτός, άλλα περίμενε από σένα, να έχεις την αποδοχή του περιβάλλοντος του, να βελτιώσει η παρουσία σου το κοινωνικό και επαγγελματικό του στάτους, επομένως δεν υπάρχει άλλη λύση από το να χωρίσετε.

Με τόσα λογικά επιχειρήματα που θα θύσει υπ’ όψιν σου βγάζοντας το μπλοκάκι του και απαριθμώντας τόσα πολλά κατά, εσύ τι μπορείς να αντιπαραθέσεις αφού δεν μπορείς να τα βάλλεις με την λογιστική παράθεση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η χαλαρότητα του Υδροχόου, όπως και για τις υπόλοιπες πλευρές της ζωής του δεν θα μπορούσε να αφήσει απ’ έξω τον τομέα των σχέσεων του. Έτσι πολύ πολύ χαλαρά θα σου ανακοινώσει ότι φεύγει με την Γκρην Πης σε μια εκστρατεία για την προστασία του θαλασσινού γυμνοσάλιαγκα ή δεν ξέρω τι άλλο. Άλλη εκδοχή είναι να νοιώθει ότι αρχίζεις να τον στριμώχνεις και τότε θα κλωτσήσει, λέγοντας σου την αιτία στα ίσια.

Αν πάλι δεν έχει αποδειχτεί ότι είναι η κοινωνικότητα το δυνατό σου σημείο όπως είναι το δικό του και δεν τον ακολουθείς στις παρέες του ή τον περιορίζει η στάση σου, θα νοιώσει ότι χάνεται η επαφή μεταξύ σας και αποξενώνεστε, όποτε θα σου το πει. Σε κάθε περίπτωση, θα έχεις την διαβεβαίωση των προθέσεων του να παραμείνετε φίλοι.

ΙΧΘΥΣ

Με τον Ιχθύ τα πράγματα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Ή που θα γίνει καπνός επειδή σου την έχει κάνει την λαδιά και έχει ήδη συνάψει κάποια άλλη σχέση ή από φόβο ότι αισθάνεται την ανεπάρκεια του να ανταποκριθεί στη σχέση σας, θα τα βροντήξει πρώτος πριν του βγάλεις εσύ κόκκινη κάρτα. Θα χρησιμοποιήσει παράπονα, δικαιολογίες ή εξηγήσεις, με το σχετικό δράμα και κάτι από μελό, αν στην σχέση σας κυριαρχούν εντάσεις και καυγάδες που διαταράσσουν την ηρεμία του που τόσο του είναι απαραίτητη.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι αυτά που θα ακούσεις σχετίζονται απόλυτα με την αδυναμία του να αντέξει καταστάσεις που προκαλούν τεντωμένα νεύρα. Μπορεί να είναι ο χωρισμός μια δοκιμασία για τον Ιχθύ που τον βγάζει από την ρουτίνα του, άλλα μην τον φοβάσαι, αντέχει!

πηγή

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο«Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω σύγχρονω βίω» του Ευάγγελου Λεμπέση
Επόμενο άρθροΝομίζετε πως η Naomi Campbell είναι αγέραστη; Πού να δείτε τη μάνα της