Αρχική RETROLOVERS Αλίκη Βουγιουκλάκη Αναμνήσεις: Δείτε τον Γιάννη Παπαμιχαήλ σε μία σπάνια συνέντευξη

Αναμνήσεις: Δείτε τον Γιάννη Παπαμιχαήλ σε μία σπάνια συνέντευξη [video & pics]

Τι αποκαλύπτει για τη διαθήκη του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και ποιες εικόνες θυμάται από τον πατέρα του.

αλικη κοιτα Γιάννης

O Γιάννης Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1969 και είναι γιός των διάσημων ηθοποιών Αλίκης Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Νονός του ήταν ο Φιλοποίμην Φίνος. Ο κόσμος αγαπάει εξίσου τον Γιάννη όπως άλλωστε και τους γονείς του.

Βιογραφικό

Έχει σπουδάσει στην Ελβετία οικονομικά, ενώ στην Αμερική (Βοστώνη) έκανε μουσικές σπουδές.

Ασχολούμενος με τη μεγάλη αγάπη του, τη μουσική, ο Γιάννης έφτιαξε αρχικά ένα μοντέρνο συγκρότημα τα «Αχτύπητα φιλέτα», το οποίο είχε και τη συμπαράσταση του Βλάση Μπονάτσου. Με τον Βλάση είχαν πολύ καλή σχέση και μάλιστα παλαιότερα είχαν συμφωνήσει να έχουν ένα ερασιτεχνικό γκρουπ μαζί, με το όνομα «Μπιφτέκια».

Δημιούργησε το δικό του στούντιο και μαζί με άλλους φίλους του, προσπάθησε να κάνει διάφορες μουσικές δουλειές. Ο τελευταίος δίσκος της Αλίκης «Η Αλίκη τραγουδάει τα μεγάλα μιούζικαλ» θα περιέχε δύο έξτρα τραγούδια, τα οποία ηχογραφήθηκαν εξ ολοκλήρου στο στούντιο του Γιάννη. Η Αλίκη ήταν πολύ περήφανη γι αυτό. Έχει ασχοληθεί επίσης και με τη σκηνοθεσία.

αλικη κοιτα Γιάννης
Δεκάδες εξώφυλλα φιλοξένησαν κατά καιρούς τον Γιάννη Παπαμιχαήλ.

Το βιβλίο και το σήριαλ

Το 2008 έγραψε το βιβλίο ”Έχω ένα μυστικό”, στη μνήμη της μητέρας του, με προσωπικές εξομολογήσεις του ίδιου αλλά και της Αλίκης. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και το ομώνυμο σήριαλ στο κανάλι του ALPHA. Το σήριαλ όμως δεν πήγε και τόσο καλά, και λόγω της μη αναμένομενης τηλεθέασης, μειώθηκαν τα επεισόδια. Ήταν μία δύσκολη περίοδος της ζωης του τότε, αφού ο Γιάννης έδινε τη μία συνέντευξη – μετά την αλλή για το σήριαλ,  υπομένοντας ακόμα και τις αντιδράσεις φίλων και συγγενών, που δεν ήταν σύμφωνοι με το σενάριο ή σχετικά με την απόφαση του Γιάννη, να γυριστεί η ζωή της μητέρας του σε τηλεοπτικά επεισόδια.

Οι εκθέσεις για την Αλίκη

Την ίδια χρονιά, στις 10 Νοεμβρίου του 2008, παρουσίασε την πρώτη έκθεση για την Αλίκη Βουγιουκλάκη με τίτλο ”Αλίκη Βουγιουκλάκη – Το πιο Λαμπρό αστέρι”, στον πολυχώρο Αθηναϊδας στον Βοτανικό. Πολλά απ’ τα κουστούμια της, προσωπικά της αντικείμενα αλλά και σπάνιες φωτογραφίες της, προσέλκυσαν τότε χιλιάδες θαυμαστές. Δείτε την έκθεση εδώ

aliki koita
Οι 3 εκθέσεις κοστουμιών και εκθεμάτων του Γιάννη Παπαμιχαήλ μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

Δεύτερο βιβλίο για την Αλίκη

Την επόμενη χρονιά ο Γιάννης Παπαμιχάηλ με την βοήθεια του Παναγιώτη Φύτρα χάρισαν ένα ακόμη δώρο για τους χιλιάδες θαυμαστές της εθνικής μας σταρ. Το βιβλίο ”Μια ζωή σε φωτογραφίες” από τις εκδόσεις ”Ψυχογιός” τον Νοέμβριο του 2009.

Ο Γιάννης παρουσίασε για δεύτερη φορά την έκθεση για την Αλικη, στις 23 Φεβρουαρίου του 2013 με τίτλο ”Έχω ένα μυστικό” στην Λάρισα.

Στις 30 Μαϊου του 2014 παρουσίασε και πάλι εκθέματα στην εκπομπή ”Όλοι οι καλοί χωράνε” και τραγούδησε και ο ίδιος επιτυχίες των γονιών του, σε μια εκπομπή αφιερωμένη στην Αλίκη.

Συλλεκτικό ημερολόγιο και εκθέσεις για την Αλίκη

Τέλος για τρίτη φορά παρουσιάσε την έκθεση για την Αλίκη στις 28 Ιουνίου του 2015 στη Ρόδο. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ο Γιάννης Παπαμιχαήλ με την βοήθεια της Νάνας Παπαγούλια, επιστρέφει και πάλι με ένα συλλεκτικό ημερολόγιο ”Eνας χρόνος στην αιωνιότητα” απο τις εκδόσεις ”ΜΙΝΩΑΣ” με πολλές όμορφες φωτογραφίες της εθνικής μας σταρ.

Εκείνη την περίοδο είχε δηλώσει ότι ήθελε να ετοιμάσει ένα μιούζικαλ με θέμα την ζωή και την καριέρα της μητέρας του. Τελικά όμως δεν υλοποιήθηκε για άγνωστους λόγους.

Τον Νοέμβριο του 2015 ανακοίνωσε και την επίσημη σελίδα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Facebook.

αλικη κοιτα Γιάννης

Νέα σχέδια

Το 2016-2017 τα επόμενα σχέδια του μαζί με το στενό συνεργάτη, του Νίκο Βασιλάκη, ήταν ένας πολυχώρος αφιερωμένος στη μεγάλη μας ηθοποιό. Θα ήταν ένα πρότζεκτ με διεθνείς προδιαγραφές, που θα έκάνε πάταγο! Ο πολυχώρος θα βρίσκοταν κάπου στο κέντρο της Αθήνας και θα αποτελούταν από τέσσερα μεγάλα πρότζεκτ. Μουσειακό χώρο με εκθέματα της μητέρας του, δραματική σχολή, καφετέρια (καφέ Αλίκη) και θέατρο.

koita alikh
Τα 3 βιβλία που κυκλόφορησαν με την ”υπογραφή” του Γιάννη.

Η σπάνια συνέντευξη

Παρακάτω στο σπάνιο βίντεο που θα δείτε, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, κάνει την αυτοκριτική του, και και μιλάει για την σχέση που είχε και με τους δύο γονείς του.

Το 2005 ο Κώστας Πρετεντέρης καλεί τον Γιάννη στην εκπομπή Ανατροπή και η τηλεθέαση χτυπάει κόκκινο. Ο λόγος είναι η περιβόητη διαθήκη του πατέρα του, Δημήτρη Παπαμιχαήλ που άνοιξε από το 2002. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗAlikofanspage
Προηγούμενο άρθροΠρόεδρος Ρομά: «Λόγω κορονοϊού, δεν μπορούμε να κλέψουμε και να ζητιανεύουμε» (βίντεο)
Επόμενο άρθροΤζένη Κάρνου:”Αυτή η περιπέτεια που ζούμε έδειξε τα καλά και τα άσχημα της κοινωνίας μας”
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!