Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μαθήματα ανθρωπιάς και αξιών από τις «Μικρές Κυρίες» στο Χυτήριο

Μαθήματα ανθρωπιάς και αξιών από τις «Μικρές Κυρίες» στο Χυτήριο

Tο διάσημο αριστούργημα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας “Οι Μικρές Κυρίες” της Λουίζα Μέι Άλκοτ “ενώνονται” μετά από μια ευτυχή συγκυρία στο θέατρο “Χυτήριο”.

Το μαγικό ραβδάκι της Αθανασίας Καλογιάννη στη σκηνοθεσία, θα ξεσκονίσει από ξεχασμένα συρτάρια της ψυχής μας,  παλιές προσδοκίες και όνειρα μετουσιώνοντας τα σε μια ξεχωριστή περιπέτεια γεμάτη ατόφια χρώματα και αληθινά συναισθήματα, αναλλοίωτα στο χρόνο.

Η σκηνοθέτης, μας συστήνεται με ένα έργο τρυφερό, ανθρώπινο, μαγικό, διαχρονικό. Μέσα από την τρυφερή ιστορία ζωής τεσσάρων νεαρών κοριτσιών, του φίλου τους Λόρι, της στοργικής τους μητέρας, λίγο πριν  την ημέρα των Χριστουγέννων, η Αθανασία Καλογιάννη πετυχαίνει ένα δύσκολο στοίχημα, με ένα κοινό απαιτητικό.

Μικρές αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες έρχονται σ’επαφή με την αξία της οικογένειας, της αγάπης, της φιλίας, της δικαιοσύνης, των στόχων και των ονείρων. Αξίες που συνεχώς χάνονται μέσα στην καθημερινότητα. Αξίες που δίνουν καθημερινά εξετάσεις και μερικές φορές μένουν…μεταξεταστέες.

Κάπως έτσι μας συστήνονται και οι “Οι Μικρές Κυρίες” επί σκηνής. Αέρινες, ευδιάθετες και με ερμηνείες που συναρπάζουν. Και οι 4 πρωταγωνίστριες μας (Σοφία Κουκουλά, Γιώτα Βερούχη, Μαριάννα Μαυριανού, Φωτεινή Παπαδάκη) εντυπωσιάζουν με τις ερμηνείες τους κι ελίσσονται με απίστευτο τρόπο πάνω στη σκηνή. Σκορπίζουν χρώμα, τρυφερότητα, ευαισθησία και  αθωότητα τις ψυχές μας, που το έχουν τεράστια ανάγκη!

Η ηθοποιός Κορίνα Αλεξανδρίδου, απόλυτα δοτική στο ρόλο της μητέρας δίνει μια νότα τρυφερή και συνάμα στοργική. Συγκινεί και γεμίζει με όμορφα συναισθήματα τις καρδιές μας, δείχνοντας πόση αγάπη τρέφει για τις κόρες της και πόσο υπερήφανη νιώθει γι’αυτές.

Ο ηθοποιός Γιώργος Μπανταδάκης, υποδυόμενος το νεαρό Λόρι εντυπωσιάζει για ακόμη μία φορά με την ερμηνεία του και την ενέργεια του πάνω στη σκηνή, αφήνεται ολοκληρωτικά στην αίσθηση του παραμυθιού και μας ταξιδεύει με το τραγούδι του φινάλε της παράστασης, που υπογράφει ο ίδιος.

Πέρα από τις εξαίσιες ερμηνείες των ηθοποιών όμως, γι’ αυτή τη γιορτινή και παραμυθένια ατμόσφαιρα εποχής που μας ταξιδεύει η παράσταση, αξίζουν συγχαρητήρια οι Παναγιώτης Μανούσης (φωτισμοί), Βαγγέλης Πιτσιλός (χορογραφίες), Δήμητρα Κουτελίδα (μουσική) και Έλενα Σδόγκου (ενορχηστρώσεις).

Λίγες ημέρες  πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα Χριστούγεννα κάνουν την εμφάνιση τους στο Θέατρο Χυτήριο (κάθε Κυριακή στις 11.30) και μας καλούν να ταξιδέψουμε  μαζί στο πιο όμορφο μυθιστόρημα, που αγαπήθηκε ( δίχως υπερβολές) σε όλο τον κόσμο από μικρούς και μεγάλους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΚΡΗ

 ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΙΤΣΙΛΟΣ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ : ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΕΛΙΔΑ

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ: ΕΛΕΝΑ ΣΔΟΓΚΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΤΙΧΟΙ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΦΙΝΑΛΕ:ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΑΔΑΚΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΑΝΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΚΕΡΟΛΛΑΡΙ

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΚΟΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΑΔΑΚΗΣ,  ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΑ, ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΟΥΧΗ , ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΑΥΡΙΑΝΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Εορταστικό Πρόγραμμα

 

26.12.2017 –  ώρα 11:30

28.12.2017 – ώρα 18:00

29.12.2017 – ώρα 18:00

02.01.2017 – ώρα 11:30

07.01.2017 – ώρα 11:30

 

Μετά τις γιορτές το πρόγραμμα συνεχίζεται κάθε Κυριακή στις 11:30!! Έως και τέλος Ιανουαρίου.

Για οργανωμένες παραστάσεις με σχολεία , συλλόγους , γκρουπ επικοινωνείτε στα τηλ :

210 6616877 ,2107772022 6977662512 , 6974751021 

Πού: Σημείο Πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ

Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313

http://www.chytirio.grhttps://www.facebook.com/XYTHPIOTheatreArtCafe,

https://youtu.be/2lCOSm47DzI

Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ και  8 ευρώ για ανέργους και ΑΜΕΑ

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Τηλ.: 2103412313 & 6951787821

 

Προπώληση εισιτηρίωνwww.viva.gr

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤίτος Λίτινας: «Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δούμε με τα μάτια της ψυχής μας»
Επόμενο άρθροEmotions Country Resort, ένα μικρό στολίδι της Ευρυτανίας!