Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Θεόφιλος Πασχάλης:”Λίγο πολύ όλοι μας αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας”

Θεόφιλος Πασχάλης:”Λίγο πολύ όλοι μας αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας”

IMG_20200625_104552

 

Ανήκει στη νέα γενιά των ηθοποιών που με αργά αλλά σταθερά βήματα έχουν κατακτήσει μέχρι τώρα σημαντικές πρωτιές στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και σίγουρα θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον μέσα από την δουλειά τους.

Ο Θεόφιλος Πασχάλης αυτό το διάστημα επέστρεψε στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο με σκοπό την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της σειράς “Αστέρια στην Αμμο” τα οποία διακόπηκαν απότομα λόγω της επικινδυνότητας του ιού. Ο νεαρός ηθοποιός μίλησε στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο  για την ψυχραιμία που υπέδειξε μπροστά στην αναπάντεχη εμφάνιση της πανδημίας αλλά και για την ενασχόληση με το λαούτο κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου. Ακόμη αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του καλλιτεχνικού κλάδου με τις τηλεοπτικές παραγωγές να βρίσκονται σε μια πιο ευνοημένη θέση έναντι του θεάτρου αλλά και στην ανάγκη του κόσμου να ψυχαγωγηθεί με κάποιο τρόπο έπειτα από αρκετούς μήνες εγκλεισμού. Τέλος αποκάλυψε τι του έλειψε περισσότερο από τα τηλεοπτικά γυρίσματα της σειράς “Αστέρια στην Άμμο” αλλά και για το πώς ένιωσε όταν βρέθηκε ξανά μετά από καιρό στο σετ.

IMG_20200625_104528

Τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας. Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθεις με την μέχρι τώρα εξέλιξη των γεγονότων;

Θεωρώ πως τα έχουμε πάει αρκετά καλά σαν χώρα, ως προς την αντιμετώπιση του ιού, και γενικά είμαι άνθρωπος που δεν πανικοβάλλεται σχεδόν ποτέ, προτιμώ την ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων.

Όλο αυτό το διάστημα έχεις καταφέρει να κρατήσεις μια ψύχραιμη στάση απέναντι στα πράγματα; Υπήρξαν στιγμές που ένιωσες άγχος και, αν ναι, τι έκανες για να το αντιμετωπίσεις;

Είναι γενικά μια κατάσταση που είτε το θέλουμε είτε όχι, φέρει σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία όλων όσων την βιώνουν. Εμένα προσωπικά με ‘’χτύπησε’’ πιο καλλιτεχνικά το άγχος μου. Έτσι ξεκίνησα να μαθαίνω λαούτο.

Πώς ήταν για σένα η περίοδος της καραντίνας; Τι αποκόμισες από αυτή την συνθήκη και σε τι σε άλλαξε;

Βρήκα άπλετο χρόνο να ασχοληθώ με πράγματα και καταστάσεις που πριν δεν έδινα την ίδια βαρύτητα, και κατάλαβα την αξία τους κάπως καλύτερα. Πιστεύω πως λίγο πολύ όλοι μας αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας.

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχουμε επιστρέψει σε μια “νέα κανονικότητα” χωρίς ωστόσο να έχουμε ξεπεράσει απόλυτα τον κίνδυνο του ιού. Πώς ήταν για σένα η επιστροφή μετά την καραντίνα; Υπάρχουν πράγματα που έχεις αλλάξει σε σχέση με την περίοδο πριν την καραντίνα;

Η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να βρω τους ρυθμούς μου ευτυχώς. Μπορώ να πω πως μετά την καραντίνα κατάφερα να απολαμβάνω στιγμές που πριν δεν καταλάβαινα ποσό απαραίτητες ήταν όπως για παράδειγμα ένας απλός καφές με τους φίλους μας ή ένα μεσημεριανό με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα επέστρεψες στη Κύπρο για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της σειράς “Αστέρια στην Αμμο” έπειτα από μια αισθητή παύση μηνών εξαιτίας της κρισιμότητας της νόσου. Πώς ένιωσες που βρέθηκες ξανά με όλους τους συναδέλφους και τους συντελεστές της σειράς; Τι σου έλειψε περισσότερο από το τηλεοπτικό σετ;

Ήταν κάτι που το περίμενα πως και πως η αλήθεια. Θυμήθηκα εκείνο το συναίσθημα που είχαμε στο δημοτικό και περιμέναμε να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, για να βρεθούμε με τους φίλους μας πάλι και να πούμε τα νέα μας.

Νομίζω περισσότερο μου έλειψε ο ήχος της κλακέτας!!!!!

Λόγω της έξαρσης της νόσου από τον Μάρτιο όλες οι καλλιτεχνικές παραγωγές μπήκαν στο πάγο με τους ανθρώπους του χώρου να αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα μια βαθιά ανασφάλεια για το επαγγελματικό τους μέλλον. Πώς διαχειρίστηκες αυτή την απότομη διακοπή των επαγγελματικών υποχρεώσεων; Είχες μπει στη διαδικασία να οργανώνεις νέα projects τα οποία λόγω της κατάστασης αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν;

Δεν είναι και το καλύτερο συναίσθημα να παγώνουν όλα από το πουθενά. Πόσο ακόμα όταν είναι την στιγμή που έχουν πάρει φορά για τα καλά και πιστεύεις ότι όλα πάνε ρολόι.

Η αλήθεια είναι πως ναι είχα μπει στην διαδικασία να ετοιμάζω κάτι καινούριο αλλά τι να κάνουμε ; Κάθε εμπόδιο για καλό μου έλεγε η γιαγιά μου.

Αυτές τις μέρες ανακοινώνονται δειλά δειλά οι πρώτες μουσικές και θεατρικές περιοδείες, καθώς και οι πρώτες παραγωγές της νέας σεζόν. Πώς πιστεύεις ότι θα κινηθεί το καλλιτεχνικό πεδίο τους επόμενους μήνες; Ο κόσμος θα βγει να ψυχαγωγηθεί υπό τις νέες συνθήκες, όπως η νέα πληρότητα των χώρων και οι αποστάσεις ανάμεσα στα καθίσματα ή ότι για αρκετό καιρό τα πράγματα θα είναι μουδιασμένα; Πόσο βιώσιμη θα είναι αυτή η κατάσταση για τους ίδιους τους καλλιτέχνες;

Ως προς την τηλεόραση θέλω να πιστεύω πως θα γίνουν αρκετές δουλειές, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες βέβαια. Στο θέατρο πιστεύω θα είναι πιο παγωμένα ακόμα τα πράγματα, με αρκετές επαναλήψεις από πέρσι και χαμηλό ρίσκο από τους παραγωγούς. Ο κόσμος δυστυχώς θα είναι μουδιασμένος αλλά όχι όσο νομίζουμε. Κάποιοι έχουν την ανάγκη να ψυχαγωγηθούν μετά από τόσο καιρό, δεν θα το κάνουν απλά για να το κάνουν. Η αλήθεια είναι πως θα είναι δύσκολη περίοδος για τον καλλιτεχνικό κλάδο όπως και για όλους φυσικά. Θα τα καταφέρουμε όμως, για αυτό κάνουμε τέχνη άλλωστε !

Πολλοί πιστεύουν ότι μετά την νέα τροπή που πήρε η ζωή μας λόγω του κορωνοϊού γίναμε όλοι πιο προσεκτικοί στο κομμάτι της ατομικής υγιεινής και ότι η καραντίνα ήταν μια σπουδαία επανεκκίνηση για τον καθένα μας σε όλα τα επίπεδα. Ποια η άποψή σου;

Όσον αφορά το κομμάτι της ατομικής υγιεινής νομίζω πως δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Σίγουρα όχι για όλους αλλά για ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό. Τώρα όσον αφορά την επανεκκίνηση δεν ξέρω κατά πόσο θα στέκει αν το πω. Εξαρτάται από την διαχείριση της όλης κατάστασης του καθενός ξεχωριστά.

Αυτή την περίοδο συνήθως όλοι οι επαγγελματίες υπό κανονικές συνθήκες βρίσκονταν σε γοργούς προβών για νέες παραγωγές που θα ανέβαιναν τους επόμενους μήνες. Πώς σκοπεύεις να κινηθείς σε επαγγελματικό επίπεδο το επόμενο διάστημα; 

Τώρα βρισκόμαστε στην Κύπρο για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της σειράς ‘’Αστέρια στην Άμμο’’ όπως ήδη γνωρίζετε, αφού ολοκληρωθεί όμως θα κινηθώ με την μέθοδο της αναζήτησης όπως όλοι μας. Δεν έχω κλείσει ακόμα κάτι για να σας πω με σιγουριά. 

Πως φαντάζεσαι την επόμενη ημέρα με τον κίνδυνο του κορωνοϊού να παραμένει; Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον;

Όλο και καλύτερη θέλω να την φαντάζομαι από όλες τις απόψεις. Ας ελπίζουμε να βγει και κάτι καλό από την όλη ιστορία.

Δεν θα ευχηθώ υπερβολές γιατί όπως είδαμε τους τελευταίους μήνες τα απλά πράγματα έχουν σημασία. Θα ευχηθώ υγεία, φαντασία και ζεστασιά στις καρδιές μας.

IMG_20200625_104514


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΡόδος: Έκοψαν το ΡΕΥΜΑ στην οικογένεια που λιποθύμησε το κοριτσάκι
Επόμενο άρθροΕκπορνευόταν μέσω διαδικτύου η 33χρονη που απήγαγε το 10χρονο κορίτσι