Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ελισάβετ Μουτάφη: ”Αν προέκυπτε να ξαναγυρίζαμε τη “Βέρα στο Δεξί”, όλοι θα...

Ελισάβετ Μουτάφη: ”Αν προέκυπτε να ξαναγυρίζαμε τη “Βέρα στο Δεξί”, όλοι θα συμφωνούσαν με μεγάλη χαρά να συμμετάσχουν”

Ελισάβετ μουτάφη

Μπορεί η φετινή χρονιά να μας έχει βρει όλους κάπως μουδιασμένους σε όλα τα επίπεδα, είτε το οικονομικό, είτε το επαγγελματικό, είτε ακόμα και το προσωπικό. Η πανδημία σίγουρα έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να τολμάνε και να προχωράνε τα σχέδια τους, παρά τις όποιες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν λόγω της περιόδου.

Έτσι λοιπόν και η αγαπημένη σε όλους μας Ελισάβετ Μουτάφη, η οποία έχει αναλάβει τα ηνία της διαχείρισης στο ατελιέ του θείου της , γνωστού μόδιστρου Μάκη Τσέλιου, και έχει φέρει νέα πνοή και φρέσκο αέρα στο χώρο της μόδας. Η ομάδα του Koita Magazine βρέθηκε στο ατελιέ Makis Tselios στο κέντρο της Αθήνας και πήρε συνέντευξη από τη γνωστή ηθοποιό, η οποία μας μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό και ιδιαίτερο πάθος για το νέο της επαγγελματικό βήμα.

Μας υποδέχτηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, αφού, γνωρίζει την ομάδα μας πολύ καλά, και τα αισθήματα συμπάθειας, εκτίμησης και αγάπης είναι αμοιβαία! Γι αυτό και η συζήτηση μας εξελίσσετε σε φιλικό επίπεδο και στον ενικό αριθμό!

Συνέντευξη: Μαριάμ Νίκου-Τώνια Ζυγοπούλου

Φωτογραφίες: Μαριάμ Νίκου

Πως κατάφερες να συνδέσεις την ιδιότητά σου σαν ηθοποιός, με την νέα σου επαγγελματική ιδιότητα σαν σχεδιάστρια μόδας;

Στο θέατρο ένας ρόλος ολοκληρώνεται φορώντας το κοστούμι. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του  ενδυματολόγου στη δουλειά μας.  Άρα δεν μπορείς παρά να δεχτείς πως και ο χώρος της μόδας με τον χώρο της υποκριτικής είναι αλληλένδετοι και αλληλοσυμπληρώνονται.

Ποια αναγνωρίσιμη κυρία της Ελλάδας και του εξωτερικού θεωρείς καλοντυμένη με βάση την προσωπική σου κρίση;

Από το  εξωτερικό θαυμάζω πολύ το στιλ της Γκουίνεθ Πάλτρου, της Βικτόρια Μπέκαμ, αλλά και της Κέιτ Μπλάνσετ. Στην Ελλάδα μου αρέσει πολύ η Μαρία Μπακοδήμου καθώς έχει ένα στιλ εποχής , χωρίς ποτέ να υπερβάλλει σε αυτά που θα επιλέξει να φορέσει. Προσωπικά προτιμώ το ανδρόγυνο look, αλλά όλα εξαρτώνται από την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας και τον τρόπο που υποστηρίζει το ντύσιμό της. Αν προτιμήσεις κάτι που είναι κόντρα σε αυτό που είσαι,  το αποτέλεσμα δεν πετυχαίνει ποτέ.

Ελισάβετ μουτάφη

 Ξεχωρίζεις κάποιον Έλληνα σχεδιαστή;

Από Έλληνες σχεδιαστές εκτιμώ πολύ τον Βασίλη Ζούλια. Τον ξέρω πολλά χρόνια, από τότε που ήταν στιλίστας και βλέπω την υπέροχη εξέλιξή του στον τομέα της μόδας. Είναι καταπληκτικός σχεδιαστής. Επίσης εκτιμώ την Σήλια Κριθαριώτη, η οποία ξεχωρίζει στον τομέα της haute couture μόδας.

Οι Ελληνίδες είναι καλοντυμένες;

Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως οι Ελληνίδες είναι καλοντυμένες.  Σχετικά με τη νέα γενιά, νομίζω πως ένα βασικό “πρόβλημα” που έχουν είναι πως τείνουν να γίνονται ίδιες η μία με την άλλη. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου, να ακολουθείς μια γενική τάση της μόδας προκειμένου να μην είσαι εκτός εποχής, αλλά πάντα προσαρμοσμένη  στο στιλ  που αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα του καθενός.

DSC_0038

Από άντρες; Ποιους θεωρείς σικ και καλοντυμένους;

Από άντρες μου αρέσει το στιλ του Κώστα Μπακογιάννη. Μου αρέσει που έχει ένα πιο σπορ και νεανικό ντύσιμο, πιο κοντά στον μέσο Έλληνα. Επίσης ο Λάκης Γαβαλάς θεωρώ ότι έχει απίστευτα πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα της μόδας. Πειραματίζεται συνεχώς και αυτά που κάνει είναι πραγματικά fashion και το υποστηρίζει απίστευτα. Επίσης θεωρώ το θείο μου εξαιρετικά καλοντυμένο και προσεγμένο.

Τί γνώμη έχεις για τις ριάλιτι εκπομπές μόδας

Έχω παρακολουθήσει το τελευταίο διάστημα αρκετά αυτού του είδους τις εκπομπές. Θεωρώ πως στο GNTM συμμετέχουν άνθρωποι που όντως έχουν ασχοληθεί με τη μόδα και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτό με το οποίο δεν συμφωνώ είναι το ριάλιτι κομμάτι της εκπομπής, το οποίο δεν με αφορά και καθόλου. Για παράδειγμα γιατί να τις κρεμάσεις τις κοπέλες  από κάπου, ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβεί γιατί δεν ήταν σε διαδικασία φωτογράφησης. Θεωρώ πως δεν πρέπει να εκβιάζεσαι να κάνεις κάτι παρά τη θέλησή σου. Σαφώς βέβαια κανείς δεν λέει πως δεν είναι ριάλιτι και σε μία εκπομπή τέτοια, θα γίνουν πράγματα και για την τηλεθέαση, αλλά θεωρώ πως είναι ψυχολογικός εκβιασμός που μπορεί να αποβεί και μοιραίος για ένα νέο άνθρωπο που βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του.

 Ποιά είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τη νέα συλλογή ρούχων “Makis Tselios”;

Στη νέα μας συλλογή κυριαρχεί το προσωπικό μου γούστο. Υπάρχουν ρούχα σε όλα τα μεγέθη και σε πολύ πιο προσιτές τιμές από την haute couture συλλογή. Νιώθω πως ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το νέο μου εγχείρημα κυρίως γιατί εμπιστεύεται και το brand που είναι πασίγνωστο χρόνια για την ποιότητά του, αλλά και γιατί γενικά έχω σαν αρχή μου να μην αφήνω κάποια κυρία ή κύριο να φύγει από το το ατελιέ χωρίς να του ταιριάζει το ρούχο. Δεν το κάνω μόνο για να μην γίνει δυσφήμηση του ρούχου, αλλά κυρίως γιατί είμαι έτσι εγώ σαν άνθρωπος. Το σημαντικό είναι να νιώθεις καλά με αυτό που φοράς και πολύς κόσμος ζητάει τη βοήθειά μου στην επιλογή του ρούχου τους γιατί ξέρουν ότι δεν θα τους εκθέσω ποτέ μόνο και μόνο για να γίνει η αγορά. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη γιατί έχω δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης τόσα χρόνια με τον κόσμο.

DSC_0035

Αυτό που χαρακτήρισε την περασμένη τηλεοπτική σεζόν είναι η επιστροφή παλιών και επιτυχημένων σειρών όπως το “Λόγω Τιμής ” και το ” Καφέ της Χαράς”. Πιστεύετε πως θα μπορούσε να γίνει μια επιστροφή της “Βέρας στο Δεξί”; 

Με το καστ της “Βέρας στο Δεξί ” είμαστε πλέον οικογένεια. Τόσα χρόνια μετά και ακόμα διατηρούμε τους στενούς δεσμούς που είχαμε τότε. Νομίζω πως αν προέκυπτε το ενδεχόμενο να ξαναγυρίζαμε τη “Βέρα στο Δεξί”, όλοι θα συμφωνούσαν με μεγάλη χαρά να συμμετάσχουν .  Όλα βέβαια εξαρτώνται από την Έλενα Ακρίτα και τον Γιώργο Κυρίτση, οι οποίοι διακρίνονται για την εξυπνάδα τους και έχουν το σωστό timing για όλα. Λέγαμε κάποια στιγμή χιουμοριστικά με τον Γιώργο Κυρίτση, όταν τελειώναμε  τότε την “Βέρα”, να κάνουμε ένα remake 10 χρόνια μετά. Τώρα πάμε στα 15 βέβαια.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ του Αlexander Gelman, με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη, έρχεται στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής
Επόμενο άρθροTravel Diary: Οδοιπορικό στην Κρήτη!