Αρχική ΤΕΧΝΕΣ Το πιο Απόλυτα «Αρσενικό» Διαμέρισμα στον Κόσμο Είναι Μόλις 39 τμ

Το πιο Απόλυτα «Αρσενικό» Διαμέρισμα στον Κόσμο Είναι Μόλις 39 τμ

thehomeissue_malehouse01-620×354

Το απόλυτα «αρσενικό» και καθηλωτικό σπίτι στον κόσμο υποσχεθήκαμε να σας δείξουμε και αυτό θα κάνουμε ευθύς.

Σε ένα διαμέρισμα του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, μόλις 39m², βρήκαμε το απόλυτα αρσενικό στιλ διακόσμησης. Όπως κι εσείς θα δείτε, δεν είναι το μέγεθος αυτό που μετράει αλλά η ποιότητα της προσέγγισης κάθε λεπτομέρειας σε αυτό τον χώρο.

Μαύρο, ο βασιλεύς των χρωμάτων του διαμερίσματος. Αν και το ανοιχτό γκρι είναι αυτό που καταλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιφάνειες του χώρου το μαύρο είναι το χρώμα που μαγνητίζει με τρόπο συναρπαστικό κάθε ανθρώπινο βλέμμα.

Αν και ιδιαίτερα μικρό, το μαύρο δεν καταφέρνει να μειώσει το μέγεθος του διαμερίσματος καθώς η έκτασή του είναι μικρή και ο χώρος είναι ιδιαίτερα φωτεινός.

Το διαμέρισμα αυτό αν και στην ουσία είναι ένας χώρος η διάταξή του και οι σχεδιαστική κατανομή των υπο-χώρων βοηθά στην αυτονομία και το διαμερισμό του σε τρεις εμφανείς ξεχωριστούς χώρους.

Η μεταλλική μαύρη τζαμαρία που βρίσκεται καταμεσής του καθιστικού συνετέλεσε, με τον πιο design εκκεντρικό τρόπο, στη δημιουργία ενός, μικρού μεν υπαρκτού δε, υπνοδωματίου.

Το υπνοδωμάτιο αν και χωρίζεται με μια τζαμαρία από το υπόλοιπο του σπιτιού μπορεί να απομονωθεί με τη χρήση κουρτίνας συσκότισης.

Η βελούδινη υφή τόσο του μαύρου καναπέ όσο και των υπόλοιπων διακοσμητικών μαξιλαριών αυτού χαρίζουν μια ξεχωριστή εικόνα τρυφερότητας σε έναν, κατά τα άλλα, αδιαπραγμάτευτα αυστηρό χώρο.

Μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες σπάνε το αυστηρό ύφος του χώρου.

Η διακόσμηση του χώρου αν και λιτή ως προς το σύνολό της παρουσιάζει στοιχεία που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Η επένδυση των κορνιζών, στον κεντρικό μαύρο τοίχο του καθιστικού, με τις εξίσου ασπρόμαυρες θεματολογικές επιλογές είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε το σύνολό τους να παραπέμπει σε έκθεση τέχνης.

Λιτή διακόσμηση με στοιχεία που παραπέμπουν σε έκθεση τέχνης.

Η κουζίνα του διαμερίσματος, με τον οριζόντιο σχεδιασμό, διαθέτει όλο τον απαραίτητο ηλεκτρικό εξοπλισμό και παρέχει ελευθερία κινήσεων με τη λιτή μινιμαλιστική της προσέγγιση.

Μίνιμαλ αλλά καθόλα λειτουργική η κουζίνα του διαμερίσματος.

Επί του καθιστικού υπάρχει και χώρος οικιακού γραφείου ενώ δίπλα ακριβώς από αυτό βρίσκεται η είσοδος για το δωμάτιο ντουλάπα.

Η ντουλάπα των ρούχων είναι ξεχωριστός χώρος και βρίσκεται στο πίσω μέρος του υπνοδωματίου.

Το μπάνιο του διαμερίσματος παρουσιάζει την ίδια αυστηρή διακοσμητική προσέγγιση με τους υπόλοιπους χώρους. Ωστόσο, είναι αρκετά ευρύχωρο αναλογικά με τα μεγέθη του διαμερίσματος.

Γκρι και ανάλογου ύφους με το υπόλοιπο του διαμερίσματος.

Έξω από την κουζίνα βρίσκεται και το μικρό, όπως συνηθίζεται στις βόρειες χώρες, μπαλκόνι το οποίο έχει διακοσμηθεί εξαιρετικά τηρουμένων των αναλογιών. Ένα διακοσμητικό χαλάκι καλύπτει το δάπεδο ενώ ένα σετ μεταλλικής σταθερής καρέκλας μαζί τραπέζι και ένα ξύλινο παγκάκι είναι σε θέση να φιλοξενήσουν αυτούς που θέλουν να το επισκεφτούν.

Ένα σετ μεταλλικών καθισμάτων και ένα μακρόστενο ξύλινο παγκάκι βρίσκονται πάνω στο ξύλινο μικρό μπαλκόνι του διαμερίσματος.

Ένα εκπληκτικό διαμέρισμα που μπορεί κάλλιστα να εισπράξει τα εύσημα όχι μόνο για τη διακοσμητική του προσέγγιση αλλά και για τον άψογο εργονομικό του σχεδιασμό.

Πηγή: AHRE


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚαλώς ήρθατε στο ξενοδοχείο Καρύστιον, πάνω στη θάλασσα με θέα τον κόλπο της Καρύστου!
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακά «Λαμπρά Παράσιτα» στο Θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις