Αρχική TRAVEL Ξενοδοχεία Hotel Kastraki, στους πρόποδες των μαγευτικών βράχων των Μετεώρων

Hotel Kastraki, στους πρόποδες των μαγευτικών βράχων των Μετεώρων

hotel-kastraki-exterior-night-03

Το 3 αστέρων Hotel Kastraki βρίσκεται στους πρόποδες των μαγευτικών βράχων των Μετεώρων στο όμορφο χωριό του Καστρακίου και μόλις 2χλμ από την πόλη της Καλαμπάκας.

Στο Hotel Kastraki λειτουργούν 27 άνετα και καλαίσθητα δωμάτια με ιδιωτικά μπαλκόνια και μοναδική θέα στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και στης άγριας ομορφιάς κορυφογραμμές της Πίνδου. Λειτουργεί επίσης 1 πολυτελής σουίτα.

Επίσης το Hotel Kastraki διαθέτει άνετο χώρο υποδοχής όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει στο ευρύχωρο σαλόνι του ξενοδοχείου, να ψυχαγωγηθεί στην αίθουσα τηλεόρασης – προβολών και να απολάυσει το πρωινό ή τον καφέ του στο χώρο της αίθουσας του πρωινού ή της καφετέριας δίπλα στο τζάκι.

Διατίθεται επίσης χώρος στάθμευσης και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Παροχές

Υποδοχή ανοικτή επί 16 ώρες, με εσωτερική ή εξωτερική τηλεφωνική πρόσβαση επί 24 ώρες, υπηρεσία μεταφοράς αποσκευών, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δυνατότητα παροχής laptop, υπηρεσία ή συσκευή αφύπνισης, δυνατότητα σερβιρίσματος πρωινού στα δωμάτια, υπηρεσία Επιλογής υποαλλεργικών μαξιλαριών NEF NEF, διάρκεια πρωινού άνω των 3 ωρών (7:00-10:00), υπηρεσία δωματίου(Rοοm service) για 12 ώρες, υπηρεσία παροχής πρωινού νωρίς το πρωί (early breakfast service), παροχή φαγητού ή πρωινού σε ειδικές συσκευασίες κατόπιν αιτήματος, αλλαγή πετσετών κατόπιν αιτήματος, υπηρεσία στεγνού καθαρίσματος – πλυσίματος – σιδερώματος, δυνατότητα εκτύπωσης, σκαναρίσματος και αποστολής φαξ.

Το Καστράκι Καλαμπάκας

Το Καστράκι βρίσκεται στο δυτικό τμήμα των Μετεώρων, αμφιθεατρικά κτισμένο, ανάμεσα σε πανύψηλους βράχους και αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Καλαμπάκας. Η ιστορία του χάνεται μέσα στην πορεία των χρόνων.

Το Καστράκι έχει σημαντική τοπική παράδοση, έθιμα, δημοτικά τραγούδια, που όλα παρουσιάζουν μία μοναδικότητα.
Αξίζει ο επισκέπτης να περπατήσει στα μικρά δρομάκια του χωριού, κυρίως του παλιού, να διαβεί τα μονοπάτια ανάμεσα στους πανύψηλους βράχους και να επισκεφτεί τις σκήτες, τα μικρά εξωκλήσια, τα μοναστήρια και διάφορες υπέροχες τοποθεσίες της περιοχής.

Μεγάλο είναι το δέος και ο θαυμασμός που καταλαμβάνει τους επισκέπτες από το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο.

Τα Μοναστηρια των Μετεώρων

Το Hotel Kastraki βρίσκεται σε απόσταση 500 m απο το πρώτο, ανεβαίνοντας στα Μετέωρα, μοναστήρι του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά και σε κοντινή απόσταση από τα υπόλοιπα 5 μοναστήρια των Μετεώρων.

Ταβέρνα του Ζιώγα

Σε απόσταση μόλις 100μ από το Hotel Kastraki λειτουργεί η φημισμένη παραδοσιακή ταβέρνα “Ταβέρνα του Ζιώγα”. Σε έναν προσεγμένο χώρο με εύκολη πρόσβαση, καθώς η ταβέρνα μας βρίσκεται στον δρόμο που οδηγεί στα Μετέωρα.

Η παράδοση και η πείρα των 40 χρόνων, δίνουν ένα σίγουρο και νόστιμο αποτέλεσμα, που ικανοποιούν και τον πιο δύσκολο και απαιτητικό πελάτη.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ντόπια , εκλεκτά κρέατα όλα ψημένα σε τζάκι ψησταριά που λειτουργεί αυστηρά και μόνο με ξύλα.

Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με ντόπιο κρασί και τσίπουρο, δίπλα στο τζάκι.

Εκτός από το βασικό μενού, έχουμε εντάξει εναλλακτικό γαστρονομικό μενού βασισμένο στις μοναδικές μοναστηριακές γεύσεις των Μετεώρων.

Δραστηριότητες

Τα Μετέωρα προσφέρονται για όλων των ειδών τις δραστηριότητες στη φύση. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει την μοναδική ομορφιά των Μετεώρων αλλά και να μάθει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, συμμετέχοντας σε ευχάριστες και άρτια οργανωμένες δραστηριότητες. Περιηγηθείτε στο site και μάθετε τι μπορείτε να κάνετε στα Μετέωρα. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και κάντε τη διαμονή σας μια φαντααστική εμπειρία ζωής που θα θυμάστε για πάντα!

Περιπατητική εκδρομή στα Μετέωρα

Περπατήστε ανάμεσα από τους μαγικούς βράχους των Μετεώρων και απολαύστε ανεπανάληπτες εικόνες και μοναδικά τοπία που θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό σας για πάντα.

Αναρρίχηση στους βράχους των Μετεώρων

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα από τα κορυφαία αναρριχητικά πεδία στον κόσμο. Αναρριχηθείτε στους βράχους των Μετεώρων και αγγίξτε τον ουρανό!

Πεζοπορία στις Σπηλιές των Μετεώρων

Rafting στον ποταμό Βενέτικο

Μια όμορφη διαδρομή rafting στον ποταμό Βενέτικο που ξεκινάει από την γέφυρα ανάμεσα στα χωριά Τρίκωμο – Μοναχίτι. Μια κατάβαση rafting με φουσκωτή βάρκα σε ένα εντυπωσιακό ποτάμι πλούσιο σε πτηνοπανίδα και χλωρίδα. Η διαδρομή γίνεται πιο εντυπωσιακή όταν συναντάμε τα 4 πέτρινα πηγάδια 16ου και 17ου αιώνα που δεσπόζουν στο πανέμορφο τοπίο και ενώνουν τις όχθες του ποταμού.

Ιππασία στα ορεινά χωριά Καλαμπάκας ή Τρικάλων

Στα λιβάδια Περτουλίου σε απόσταση 7χλμ από την Ελάτη, τα γραφεία οικοτουρισμού δίνουν την δυνατότητα να ιππεύσετε άλογα και να περιπλανηθείτε στο δάσος. Υπάρχει δυνατότητα να κάνετε μια μικρή βόλτα στα λιβάδια Περτουλίου έως και μία ημερήσια ανάβαση σε κάποια από τις γύρω βουνοκορφές ακολουθώντας τα ορειβατικά μονοπάτια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Hotel Kastraki, Πατριάρχου Δημητρίου Α Καστράκι, Καλαμπάκας

ΤΚ: 42200

Τηλ: 24320 75336
Τηλ: 24320 75335
Email: info@hotelkastraki.gr
Web: www.hotelkastraki.gr


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤα Γιάννενα έχουν το πιο περίεργο χριστουγεννιάτικο δέντρο .
Επόμενο άρθροΣιμόνε – Πιέτρο Βαλτσανία, ο Ιταλός συνθέτης από τη Μεσαρά που γράφει σπουδαία μουσική και ιστορία