Αρχική TRAVEL Εξορμήσεις Νησιά Phi Phi: Ένας επίγειος παράδεισος!

Νησιά Phi Phi: Ένας επίγειος παράδεισος!

IMG_7757

Νησιά Phi Phi! Ένας επίγειος παράδεισος και όχι άδικα. Γαλάζια νερά, λευκή άμμος και τροπική βλάστηση είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το ειδυλλιακό τοπίο των νησιών.

Από τους worth every mile

Το κεντρικό νησί Koh Phi Phi Don ενδείκνυται κυρίως για χαλάρωση και είναι αυτό το οποίο διαθέτι όλες τις υποδομές. Τα γύρω νησάκια είναι για ημερήσιες εξορμήσεις είτε από το κεντρικό νησί, είτε από τριγύρω περιοχές όπως το Phuket. Παρόλο που τα νησιά χαρακτηρίζονται για την ηρεμία και τις στιγμές χαλάρωσης, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να βρείτε όλα όσα θέλετε. Παρακάτω στο άρθρο μας θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές που πρέπει να ξέρετε πριν την πρώτη σας επίσκεψη στα νησιά Phi Phi.

IMG_7543 (1)

Τι να κάνετε στα νησιά Phi Phi

Οι πιο τουριστικές παραλίες στα νησιά Koh Phi Phi βρίσκονται είτε στο κεντρικό νησί είτε στα γειτονικά. Οι πιο γνωστές στο κεντρικό νησί είναι οι εξής:

Long Beach

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στην παραλία αυτήν είναι από το κέντρο του νησιού. Μπορείτε να κλείσετε κάποιο longboat ή κάποιο watertaxi, τα οποία θα σας μεταφέρουν σε πολύ λίγα λεπτά. Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερη επιλογή, δηλαδή να περπατήσετε το όμορφο μονοπάτι κατά μήκος της ακτής μέσα στην ζούγκλα.

Στην Long Beach θα βρείτε την πιο απαλή και λευκή άμμο του νησιού, καθαρά γαλάζια νερά και όλα αυτά σε συνδυασμό με την απόλυτη ηρεμία μιας και είναι από τις πιο ήσυχες παραλίες. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε snorkeling και να ανακαλύψετε τα πολύχρωμα ψάρια του βυθού.

Snorkeling at Long beach

Bonus Tip: Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δείτε μικρά καρχαριάκια από 40 εκατοστά μέχρι 1 μέτρο άμα κολυμπήσετε στις άκρες του υφάλου. Κατά την διάρκεια της ημέρας όταν υπάρχουν πολλά καράβια στην παραλία είναι δύσκολο να τα δείτε και οι καλύτερες ώρες είναι πριν τις 9 π.μ. και μετά τις 5 μ.μ..

GOPR7708

Tonsai Bay

Είναι η παραλία στο κεντρικό και πιο τουριστικό σημείο του νησιού. Για εμάς δεν ήταν η καλύτερη επιλογή η παραλία αυτή, καθώς εκεί βρίσκεται το λιμάνι του νησιού. Το αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες, αρκετή φασαρία και όχι τόσο καθαρό περιβάλλον.

Loh Dalum

Είναι μία τροπική παραλία στην οποία έχετε εύκολη πρόσβαση από την κεντρική αγορά (150 μέτρα απόσταση) και παρόλο που είναι τόσο κοντά στο τουριστικό μέρος της πόλης, είναι πολύ ήσυχη παραλία.

Οι απομακρυσμένες παραλίες στις οποίες χρειάζεται να νοικιάσετε κάποιο καραβάκι ή να κλείσετε κάποιο τουρ είναι οι εξής:

IMG_7483 (1)

Monkey Beach

Μια μικρή παραλία 150 μέτρων στη νοτιοδυτική μεριά του νησιού με έντονη βλάστηση, η οποία δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για τις μαϊμούδες. Δεν προσεγγίζεται με τα πόδια. Η μεταφορά γίνεται συνήθως με Longboat που αναχωρεί από την προβλήτα Tonsai Pier από τα νησιά Phi Phi και ο χρόνος είναι περίπου 15 λεπτά. Μια εμπειρία ζωής για όσους αγαπάνε τα ζώα και στην προκειμένη τις μαϊμούδες. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στα προσωπικά σας αντικείμενα. Οι μαϊμούδες ψάχνουν τις τσάντες και τις τσέπες σας και είναι πιθανό να σας αποσπάσουν ότι βρουν. Επίσης  τα ζώα αυτά θεωρούνται άγρια, ειδικά κατά την περίοδο αναπαραγωγής, και γίνονται επιθετικά γι’ αυτό και οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πολύ προσεχτικές.

Στο υπόλοιπο νησί θα παρατηρήσετε επίσης ότι υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν τους τουρίστες να μην δίνουν φαγητά στα ζώα. Ο λόγος είναι ότι έτσι καλομαθαίνουν στο έτοιμο φαγητό, επαναπαύονται και δεν ψάχνουν να τραφούν από το φυσικό τους περιβάλλον.  

Τέλος, μία εναλλακτική επιλογή για τους πιο γενναίους τουρίστες, είναι η μετακίνηση στην MonkeyBeach με καγιάκ. Η διαδρομή είναι 45 λεπτά και είναι πολύ καλή γυμναστική αλλά κάπως κουραστικό αν είστε εκεί για την απόλυτη χαλάρωση που προσφέρουν τα νησιά.

Bamboo Island

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο νησί με ολόλευκη άμμο κατά μήκος της περιμέτρου του και καθαρά νερά. Θα εκπλαγείτε με την ομορφιά του και θα ζήσετε την απόλυτη εξωτική εμπειρία. Επειδή είναι από τα πιο τουριστικά νησιά, προτείνουμε να πάτε είτε νωρίς το πρωί είτε το απόγευμα, ώρες που το νησί δεν είναι γεμάτο από τουρίστες. Συνήθως τα τουρ με πολλά άτομα δεν κάθονται πολύ ώρα στο νησί και έτσι ο κόσμος δεν απομακρύνεται ιδιαίτερα. Οπότε αν βρεθείτε εκεί μαζί με αρκετό κόσμο καλό θα ήταν να περπατήσετε όσο πιο μακριά γίνεται από το σημείο αποβίβασης για να απολαύσετε το εξωτικό αυτό μέρος με την ησυχία σας.

Σπηλιές Viking

Οι διάσημες και εντυπωσιακές σπηλιές Viking υψώνονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού κάτω από ένα ψηλό γκρεμό. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα longtail boat από το λιμάνι Tonsai, ή να την συμπεριλάβετε στο τουρ μεταξύ των υπόλοιπων παραλίων.

Ωστόσο,  από το 2009 απαγορεύτηκε η είσοδος των τουριστων στο εσωτερικό των σπηλιών και τα καράβια απαγορεύεται να πλησιάζουν.

Η ιστορία τους ωστόσο, είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς το όνομά τους προέρχεται από τις εσωτερικές τοιχογραφίες των Σκανδιναβών ναυτικών. Βάση θρύλου, οι σπηλιές αποτέλεσαν καταφύγιο από μια δυνατή καταιγίδα και κατά την διαμονή τους, δημιούργησαν εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Κατά την διάρκεια της καταιγίδας τα πλοία τους καταστράφηκαν και όσο περίμεναν για βοήθεια από τους διασώστες, τρεφόντουσαν από της σπηλιές των πουλιών.

Mosquito Island

Παρέχει εντυπωσιακούς και ενδιαφέρον προορισμούς για κατάδυση και snorkeling. Το όνομά του προήλθε από τα μεγάλα σμήνη κουνουπιών και εντόμων, τα οποία κάνουν κυρίως αισθητή την παρουσία τους με την δύση του ηλίου. Προτείνουμε να έχετε φροντίσει να έχετε μαζί σας εντομο απωθητικά για να αποφύγετε τα δυσάρεστα τσιμπήματα.

Scuba Diving

Για όσους αγαπάνε τον ωκεανό, η εμπειρία του τουρ με το καράβι είναι αρκετά ικανοποιητική, αλλά γιατί να μην ζήσετε την εμπειρία στο επόμενο επίπεδο; Αναφερόμαστε στην κατάδυση (scuba diving). Μία must εμπειρία για να ζήσετε την υποβρύχια ζωή. Θα εξερευνήσετε τους κοραλλιογενείς υφάλους και θα κολυμπήσετε ανάμεσα σε πολύχρωμα ψάρια. Θα εκπλαγείτε με το πόσα χρώματα υπάρχουν στον βυθό της θάλασσας και με το πόσο διαφορετικά και περίεργα ψάρια θα δείτε. 

Μια απλή κατάδυση στο θαλάσσιο πάρκο με ειδικούς επαγγελματίες κοστίζει γύρω στα 2500 baht, ενώ μπορείτε να το συνδυάσετε με το γνωστό ναυάγιο KledGeaw με κόστος πακέτου 3100 baht. Επιπλέον για την είσοδο σας στο θαλάσσιο πάρκο θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα αντίτιμο ύψους 400 baht ανά άτομο. Απλά να προσέξετε να κλείσετε κατάδυση μέρα που δεν φυσάει για να υπάρχει καλή ορατότητα στον βυθό. Επίσης να αποφύγετε να σας πάνε για κατάδυση σε πολυσύχναστο μέρος, γιατί λόγω της έντονης δραστηριότητας η υποβρύχια ζωή αναταράσσεται και τα ψάρια κρύβονται

Όσον αφορά πλέον το κεντρικό νησί έχουμε τις εξής εμπειρίες και δραστηριότητες να προτείνουμε:

Thai Massage

Ένα πράγμα για το οποίο φημίζονται οι Ταϊλανδοί είναι το μασάζ τους. Και πώς να μην το δοκιμάσετε, αφού θα δείτε δεκάδες μαγαζιά στο νησί. Αν δεν σας αρέσει ο πόνος μην δοκιμάσετε το Thai Massage καθώς είναι σχετικά επίπονο και άβολο. Απλά προτιμήστε ένα χαλαρωτικό με κάποιο έλαιο που μυρίζει ωραία. Οι τιμές είναι αρκετά λογικές, οπότε αν δεν βρείτε αυτό που σας άρεσε με την πρώτη μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά την επόμενη μέρα. Το μενού στα περισσότερα μαγαζιά έχει μεγάλη ποικιλία.

View Point

Αν σας αρέσει το περπάτημα και γενικά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό πέρα από την χαλάρωση που προσφέρει το νησί, τότε μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε να πάτε. Η θέα θα σας ανταμείψει ιδίως αν το επισκεφθείτε απόγευμα την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε είναι από το Reggae Bar προς την Loh Dalum Bay. Από εκεί θα δείτε πινακίδες που θα σας οδηγήσουν στο ViewPoint.

Υπάρχουν 3 View Point, το καθένα με την δική του θέα. Η καλύτερη επιλογή συνήθως είναι το View Point 2 στο οποίο φαίνεται καλύτερα το σχήμα το νησιού που δημιουργεί ένα Η, και στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε την δύση του ηλίου. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας νερό ή να αγοράσετε πριν ξεκινήσετε να ανεβαίνετε στο μονοπάτι. Ακόμη να έχετε μαζί σας αντικουνουπικά για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα έντομα.

Η διαδρομή δεν είναι καθόλου δύσκολη καθώς τα σκαλιά και το μονοπάτι είναι πεζοδρομημένο με αρκετά σημεία για να κάνετε στάσεις. Μόλις φτάσετε στο ViewPoint, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε εισιτήριο αξίας 30 baht για να προχωρήσετε

Reggae Βar

Πρόκειται για ένα θρυλικό μπαρ στο νησί, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την αρένα Muay Thai. Στο μαγαζί αυτό μπορείτε να πιείτε το ποτό σας ή να φάτε, να παρακολουθήσετε έναν αγώνα της εθνικής τους πολεμικής τέχνης ή ακόμα και να συμμετάσχετε σε έναν αγώνα. Για τους τολμηρούς το έπαθλο είναι ένα μετάλλιο και ένας κουβάς γεμάτος ποτό!!

Nightlife

Χαθείτε στα στενάκια, απολαύστε το ποτό σας σε κάποιο μπαρ και ζήστε τους νυχτερινούς ρυθμούς του νησιού. Το σήμα κατατεθέν όμως τουNightlife στα νησιά Phi Phi, είναι η Loh Dalum Bay η οποία μετατρέπεται από ήρεμη παραλία σε ένα μεγάλο beach party κατά μήκος όλης της ακτής. Μαγαζιά όπως το Slinky Bar προσφέρουν θεαματικά fireshow, ακροβατικά από επαγγελματίες και διάφορα παιχνίδια όπως λίμπο. Σε όλα τα παραπάνω προφανώς παίρνουν και οι παρευρισκόμενοι και σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνουν σαν δώρο δωρεάν σφηνάκια. Οι τιμές στα ποτά είναι αρκετά χαμηλές στο νησί. Παντού θα δείτε να κυκλοφορούν όλοι με έναν μικρό κουβά στο χέρι που μέσα έχει χύμα ποτό της επιλογής σας.

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο«Καινούργια Πρεμιέρα»: Το νέο τραγούδι του Νίκου Μακρόπουλου
Επόμενο άρθροΝεφέλη Οικονόμου: “Εύχομαι να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε μορφή βίας”