Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Νίκος Ζιώγαλας: «Aν αγαπάς αυτό που κάνεις, αντέχεις πιο εύκολα τις δυσκολίες...

Νίκος Ζιώγαλας: «Aν αγαπάς αυτό που κάνεις, αντέχεις πιο εύκολα τις δυσκολίες της ζωής»

1309_796_zoomed_ziogalas

Νίκος Ζιώγαλας: «Aν αγαπάς αυτό που κάνεις, αντέχεις πιο εύκολα τις δυσκολίες της ζωής». Πηγαίνοντας να συναντήσω τον Νίκο Ζιώγαλα είχε κολλήσει στο μυαλό μου το τραγούδι του «Σαν σταρ του σινεμά».

Mε υποδέχτηκε στο καμαρίνι του στις Γραμμές, όπου εμφανίζεται με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Με ένα γλυκύτατο χαμόγελο και μια εγγενή ευγένεια που δύσκολα συναντά κανείς σήμερα.

Καθόλα επιτυχημένος τραγουδοποιός, σταρ στο είδος του, χωρίς το κακότροπο ύφος που κάποιες φορές συνοδεύει αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη συνεργασία με τον Γιώργο Μαργαρίτη;

Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι ένας τραγουδιστής που έχει κάνει διάφορες συνεργασίες, όπως κι εγώ «βουτάω» κατά καιρούς σε διαφορετικά είδη, έχοντας συνεργαστεί με λαϊκούς καλλιτέχνες όπως η Γλυκερία, ο Μητροπάνος, η Μαριώ, μιας και το φάσμα του τραγουδιού που ακούω κι έχω επηρεαστεί είναι το λαϊκό και το δημοτικό, πέρα από το ροκ.

 

Θα ακούσουμε και κάποιο τραγούδι σε συνεργασία με τον Γιώργο Μαργαρίτη και εκτός πίστας;

Αυτό δεν το ξέρω ακόμη είναι διερευνητικές οι μέρες και οι ώρες που περνάμε μαζί, υπάρχει καλή ατμόσφαιρα είναι αρχή της γνωριμίας, είναι πολύ γλυκός άνθρωπος ο Γιώργος, βασικά κοιτάμε να βγει το πρόγραμμα και ό,τι καλό ήθελε προκύψει.

Έχετε στο πρόγραμμα να κυκλοφορήσετε κάποιο καινούργιο τραγούδι ή συνεργασία;

Αυτόν τον καιρό ετοιμάζω κάτι, με αργά βήματα πλέον επειδή η δισκογραφία έχει φύγει από τις εταιρείες κι έχει πάει στους καλλιτέχνες. Μια δουλειά με δικά μου τραγούδια, που δεν έχουν ακουστεί πολύ, σε δεύτερη εκτέλεση με άλλες φωνές. Έχω ήδη ηχογραφήσει τραγούδια με τους Σαββόπουλο, Περίδη, Τσαλιγκοπούλου, θα συμμετέχει κι ο Πορτοκάλογλου, θα προτείνω και στο Γιώργο κάτι (σσ Μαργαρίτη).  Λέω να το γιορτάσω κάπως έτσι.

Την πορεία σου στη δισκογραφία τη γνωρίζουμε όλοι. Ποιο ήταν όμως το ερέθισμα και το σημείο εκκίνησης για να ακολουθήσεις το μουσικό μονοπάτι σου;

Από μαθητής, στο γυμνάσιο στη Βέροια, από την τρίτη γυμνασίου, ξεκίνησα με ένα συγκρότημα επαγγελματικά, επί πληρωμή δηλαδή, σε δύο κλαμπ που υπήρχαν. Ήταν μια παγκόσμια έκρηξη της ροκ τότε και κάθε μικρή πόλη που σεβόταν τον εαυτό της είχε συγκροτήματα που έπαιζαν live. Εκεί κατάλαβα ότι η ζωή μου τελικά είναι η μουσική, το σκίρτημα και η φλόγα ήταν πολύ δυνατά. Δεν αμφιταλαντεύτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Έτσι ήρθα στην Αθήνα με τα «Ανάκαρα», παίζοντας διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, μετά με τον Σαββόπουλο στους Αχαρνείς, με τη Σπυριδούλα, μέχρι που ξεκίνησα να γράφω δικά μου τραγούδια.

Σου έχει γίνει ποτέ πρόταση να γράψεις μουσική για θεατρική παράσταση;

Είχα κάνει κάποτε μουσική για μια παιδική θεατρική παράσταση, αν και κάποιες μουσικές που γράφω εδώ και χρόνια που δεν έχω εκδώσει ακόμη θα ταίριαζαν σε θεατρικές παραστάσεις ή και στον κινηματογράφο.

Τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί που θέλει να μπει σε αυτό το χώρο, όντας τραγουδοποιός;

Πάντα συμβουλεύω, τις κοπέλες ιδίως, να μάθουν ένα μουσικό όργανο, να μην είναι μόνο τραγουδίστριες, ή κιθάρα ή πιάνο, να μπορούν να συνοδεύουν τον εαυτό τους, να είναι δηλαδή αυτάρκεις και μπορούν ενδεχομένως να το πάνε παραπέρα, να δημιουργήσουν σχολή τραγουδοποιών γυναικών. Η φωνή βέβαια που έχει κανείς μέσα του να γράψει μουσική είναι έντονη, δεν μπορεί να την αγνοήσει.

Κάτι άλλο που έχω να συμβουλέψω τους γονείς σε σχέση με τα παιδιά τους είναι να εντοπίσουν το υγιές πάθος που μπορεί να έχει ένα παιδί και να βοηθήσουν. Αν ο νέος άνθρωπος ασχοληθεί με κάτι που αγαπά θα μπορέσει να αντέξει και τις δυσκολίες της ζωής πιο εύκολα.

Παλιά ήταν λίγο προσβλητικό να είσαι μουσικός. Σε ρωτούσαν τι δουλειά κάνεις, έλεγες μουσικός και σε ρωτούσαν πάλι, ναι αλλά τι δουλειά κάνεις. Για μένα η μουσική ήταν η μόνη επιλογή δεν υπήρχε άλλη. Από μικρός ευτυχώς έκανα πολλές δουλειές, ο πατέρας μου με έστελνε στα χωράφια για παράδειγμα στη Βέροια κι έτσι κατάλαβα ότι εγώ δεν είμαι για άλλες δουλειές. Ξεκαθάρισα από πολύ μικρός ποια είναι η κλίση μου κι έτσι δεν μπόρεσε να μου αντισταθεί κανείς. Παιδεύτηκα, αλλά άντεξα, γιατί αγαπούσα πολύ αυτό που έκανα, αυτό είναι το μυστικό νομίζω.

Πες μας τα νέα παιδιά με τα οποία συνεργάζεστε.

Είναι οι Ελεάνα Παπαϊωάννου, Βίκυ Καρνέζη, Χριστιάννα Γαλιάτσου, μια επταμελής ορχήστρα με μαέστρο τον Νίκο Κούρο σε ένα πρόγραμμα μεγάλης διάρκειας, αρκετά πλούσιο

Η μουσική καταλαμβάνει πολύ χώρο και χρόνο στη ζωή σου. Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Περπατάω κάθε μέρα. Είναι η γυμναστική και η αυτοσυγκέντρωσή μου και μου αρέσει να πηγαίνω βόλτες με το αυτοκίνητο με μουσική. Αγαπημένες διαδρομές είναι η Μαραθώνος και η παραλιακή.

Ένας τραγουδιστής, ταγμένος από πολύ νωρίς στην τέχνη του, που δεν διστάζει να «παίξει» και με άλλα μουσικά είδη, καταλήγοντας σε εξαιρετικές συνεργασίες και τραγούδια. Ένας ευγενής άνθρωπος, που είχε άγχος να μην ξεχάσει τα ονόματα των νεαρών συνεργατών του, κάτι που δείχνει σεβασμό στη νέα γενιά.

 

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΓια τρέλες με την Πωλίνα στον Πειραιά!
Επόμενο άρθροΟ Παναγιώτης Πετράκης σ΄ένα «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΝΗΡΟ»…