Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ Η μέρα που ο Chester Bennington αποφάσισε να πάει στην Άνω Μουσική...

Η μέρα που ο Chester Bennington αποφάσισε να πάει στην Άνω Μουσική Γειτονιά

Chester Bennington

Η μέρα που ο Chester Bennington αποφάσισε να πάει στην Άνω Μουσική Γειτονιά

Ήταν 20 Ιουλίου του 2017.

Μια ημέρα που ο εμβληματικός τραγουδιστής των Linkin Park αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του σε ηλικία 41 ετών.Αφήνοντας πίσω του τα 6 παιδιά που απέκτησε από διαφορετικούς γάμους. Μια ημέρα που πέθανε ένα σημαντικό μέρος της εφηβείας μας, μιας και ο Chester Bennington ήταν κατά κάποιον τρόπο ο ήρωας των εφηβικών μας χρόνων.

Ήταν επίσης και μία μέρα που η παγκόσμια μουσική βιομηχανία βίωσε άλλη μία μεγάλη απώλεια καλλιτέχνη. Ο Chester Bennington επέλεξε αυτή την ημέρα να φύγει από τη ζωή. Μέρα που ο Chester Bennington αποφάσισε να πάει στην Άνω Μουσική Γειτονιά. Καθώς ήταν η μέρα των γενεθλίων του πολύ καλού του φίλου Chris Cornell, ο οποίος 2 μήνες πριν επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Κι επέλεξε τον ίδιο τρόπο με του Chris Cornell, δηλαδή με απαγχονισμό. Αναμφίβολα η απόφασή του ήταν μια μαχαιριά που άφησε μια τεράστια πληγή, η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει έστω και λίγο ανοιχτή.

64749_0_wide_ver1500974287

Ο Chester Bennington σίγουρα βοήθησε πολλούς να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους μέσω της μουσικής, ωστόσο δεν κατάφερε να βοηθήσει τον εαυτό του να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα τον ταλαιπωρούσαν εκείνα τα χρόνια. Σίγουρα κανένας δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Chester.

6-63341_chester-bennington-high-resolution

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Chester Charles Bennington γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1976 στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Ήταν τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικοσυνθέτης, στιχουργός, και περιστασιακός ηθοποιός. Ήταν πολύ γνωστός ως frontman των Linkin Park, ενώ ηγήθηκε στα φωνητικά και σε άλλες μπάντες όπως: Grey Daze, Dead By Sunrise, & Stone Temple Pilots.

Επίσης συνεργάστηκε και με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως: Jay Z, Steve AokiSlashCarlos Santana, Motley Crue, Chris Cornell, Mark Morton.

Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για τη μουσική, καθώς οι πρώτες του επιρροές ήταν οι Depeche Mode και οι Stone Temple Pilots. Με τους οποίους συνεργάστηκε κιόλας πολύ αργότερα (2013-2015), καθώς ήταν από τις μεγάλες του επιθυμίες να υπάρξει μέλος τους έστω και για κάποιο διάστημα. Μιλώντας για αγαπημένες μπάντες και επιρροές.

Ο Chester Bennington ανέφερε επίσης κι άλλες μπάντες, όπως: Alice in Chains, Arcade Fire, Circle Jerks, Descendents, Deftones, Jane’s Addiction, Metallica, Fugazi, Nine Inch Nails, Nirvana, Pearl Jam, Skinny Puppy, & Soundgarden.

Επίσης θεώρησε τον εαυτό του ως μεγάλος θαυμαστής της Madonna. Στην οποία πίστωσε την επιθυμία του να γίνει μουσικός μεγαλώνοντας.

chester-bennington-linkin-park-singer

Τα παιδικά χρόνια

Τα παιδικά χρόνια του Chester Bennington ήταν πολύ δύσκολα, καθώς στα 7 του χρόνια ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από μεγαλύτερό του. Κι αυτή η κακοποίηση κράτησε μέχρι τα 13 του χρόνια.

Επίσης βίωσε τον χωρισμό των γονιών του όταν ήταν 11 ετών. Η κακοποίηση και η κατάστασή του στο σπίτι τον επηρέασαν τόσο πολύ που ένιωσε την επιθυμία να φύγει μακριά και να σκοτώσει ανθρώπους. Αντ’ αυτού όμως, για να ξεπεράσει τα προβλήματά του, σχεδίασε φωτογραφίες και έγραφε ποιήματα και τραγούδια. Μετά το διαζύγιο, ο πατέρας του απέκτησε την επιμέλεια του.

Ο Chester Bennington άρχισε να κάνει κατάχρηση αλκοόλ, μαριχουάνας, κοκαΐνης, και LSD. Εκφοβίστηκε σωματικά στο γυμνάσιο.

Σε μια συνέντευξη, δήλωσε ότι «χτυπήθηκε σαν κουρέλι στο σχολείο, επειδή ήταν κοκαλιάρης και έμοιαζε διαφορετικός». Σε ηλικία 17 ετών, μετακόμισε με τη μητέρα του. Του απαγορεύτηκε να εγκαταλείψει το σπίτι για κάποιο διάστημα όταν η μητέρα του ανακάλυψε τη δραστηριότητά του στα ναρκωτικά.

Εργάστηκε ως σερβιτόρος στο Burger King πριν ξεκινήσει την καριέρα του ως επαγγελματίας μουσικός, για να βγάλει τα προς το ζην.

grey-daze
Ο Chester Bennington με την πρώτη του μπάντα Grey Daze

Τα πρώτα βήματα

Στα 16 του χρόνια ξεκίνησε να ενεργεί πιο πολύ μουσικά, καθώς το 1992 ξεκίνησε να τραγουδάει στο συγκρότημα με το όνομα Sean Dowdell and his friends, με τους οποίους είχαν βγάλει μια κασέτα, η οποία εμπεριείχε 3 τραγούδια τους το 1993.

Λίγο αργότερα, ο Sean Dowdell & o Chester Bennington αποφάσισαν να εγκαταλείψουν αυτό το project, και να δημιουργήσουν μια νέα post grunge μπάντα, με το όνομα Grey Daze.

Ως Grey Daze κυκλοφόρησαν ένα demo album (1993), Wake Me In (1994), No Sun Today (1997). Το 1998, ο Chester Bennington αποφάσισε να εγκαταλείψει τους Grey Daze, και να βρεθεί εκ νέου στην αναζήτηση νέας μπάντας για να συνεργαστεί.

Η πρώτη απογοήτευση

Τον καιρό που εγκατέλειψε τους Grey Daze με συνέπεια να βρίσκεται σε αναζήτηση, ο Chester Bennington σε κάποια φάση απογοητεύτηκε που έφτασε σε σημείο να εγκαταλείψει τη μουσική. Ωστόσο μια μέρα γνώρισε τον αντιπρόεδρο της Zomba Music αλλά και της Warner Bros τον Jeff Blue, ο οποίος του πρότεινε να πάει στην audition των Xero.

Οι Xero τότε, από τη πλευρά τους αναζητούσαν τραγουδιστή όταν έφυγε ο τραγουδιστής τους Mark Wakefield. Φτάνει ο Chester στην audition, αλλά δεν καταφέρνει να τους πείσει τη πρώτη φορά. Επανέρχεται τη 2η, όπου επέλεξε να ερμηνεύσει κάποιο δικό τους τραγούδι, και τότε τους έπεισε, με αποτέλεσμα να μπει στη μπάντα.

Η συνέχεια επιφύλασσε σημαντικές εξελίξεις στη μπάντα, καθώς αργότερα άλλαξαν όνομα και μετονομάστηκαν προσωρινά σε Hybrid Theory, κατάφεραν μετά από αρκετές προσπάθειες να υπογράψουν στην Warner Bros Records, μετονομάστηκαν σε Linkin Park, κι επανήλθε ο μπασίστας Dave Farrell.

Linkin Park

f7fc4f3fa39dee54b476c899d82da0e9
Ο Chester Bennington με τους Linkin Park

Από το 1999, μέχρι και το 2017, ο Chester Bennington πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του με τους Linkin Park, όπου βίωσε και τις περισσότερες επιτυχίες του.

7 άλμπουμ στο ενεργητικό της μπάντας: Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012), The Hunting Party (2014), & One More Light (2017).

Ενδιάμεσα, πολλές πετυχημένες παγκόσμιες περιοδείες, όπου μάλιστα 2 φορές ήρθαν στην Ελλάδα. Επίσης μετρούν 69 βραβεία στη κατοχή τους (2 Grammy, 6 AMA, 10 MTV EMA, 4 MTV VMA). Πάνω από 100 εκ. πωλήσεις αντιτύπων παγκοσμίως, θέτοντάς τους αυτομάτως ως ένα από τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών.

Το κυριότερο απ’ όλα, είναι ότι ο Chester Bennington με τους Linkin Park κατάφερε να επηρεάσει αλλά και να κερδίσει το νεανικό κοινό. (πολύ περισσότερο τους έφηβους). Κυρίως με τα τραγούδια και την ερμηνεία του, και τους έκανε να μεγαλώσουν μαζί τους.

55cydhX
Ο Chester Bennington με τους Dead By Sunrise

Dead by Sunrise

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Chester Bennington συνίδρυσε τους Dead by Sunrise. Οι οποίοι ήταν ένα electric rock συγκρότημα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, με μέλη από τους Orgy και Julien-KAmir Derakh και Ryan Shuck το 2005. Επίσης στη μπάντα ήταν μέλη και οι: Elias Andra, Brandon Belsky, Anthony Valcic, & Frank Zummo.

Οι Dead by Sunrise έκαναν το λάιβ ντεμπούτο τους το Μάιο του 2008. Στη 13ο επέτειο για το Club Tattoo in Tempe, στην Αριζόνα. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ Out of Ashes στις 13 Οκτωβρίου του 2009.

Stone Temple Pilots

23730d9002929d569409dda166da5757
Ο Chester Bennington με τους Stone Temple Pilots

Οι Stone Temple Pilots ήταν από τις αρχικές επιρροές του Chester Bennington, και η μακρά επιθυμία του να συνεργαστεί μ’ αυτούς, κάτι το οποίο έγινε.

Πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2013 οι Stone Temple Pilots αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους με τον μακροχρόνια τραγουδιστή τους Scott Weiland, και τον Μάιο της ίδιας χρονιάς προσέλαβαν τον Chester Bennington στη μπάντα τους ως τραγουδιστή, πραγματοποιώντας μια επιθυμία χρόνων.

Με τους Stone Temple Pilots ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το EP album High Rise τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Ο Chester Bennington σε συνεντεύξεις του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία του με τους Stone Temple Pilots, καθώς ζούσε ένα όνειρο.

Ωστόσο έφυγε από τη μπάντα το 2015 με καλές προθέσεις όμως, καθώς είχε υποχρεώσεις με τους Linkin Park. Ωστόσο άφησε ανοιχτή τη πόρτα για μια εκ νέου συνεργασία.

chester_bennington_slash
Ο Chester Bennington με τον Slash

Συνεργασίες

Πέρα από τα συγκροτήματα που συνεργάστηκε για κάποια διαστήματα ως βασικός τραγουδιστής, ο Chester Bennington είχε και σημαντικές συνεργασίες με σπουδαία ονόματα της μουσικής.

Με τους Motley Crue το 2005 είχε επανηχογραφήσει το Home Sweet Home, όπου συμμετέχει και ο ίδιος. Το 2010 είχε συνεργαστεί με τον Carlos Santana. Όπου μαζί διασκεύασαν το Riders On The Storm των The Doors.

Επίσης την ίδια χρονιά ο Chester Bennington είχε συνεργαστεί με τον εμβληματικό κιθαρίστα των Guns N’ Roses τον Slash, με τον οποίο είχαν ηχογραφήσει κι ένα τραγούδι με τίτλο Crazy. Το οποίο ακόμη δεν βγήκε ακόμη στη κυκλοφορία. Τέλος, ο Chester Bennington συνεργάστηκε με τον Mark Morton από τους Lamp Of God. Με τον οποίο ηχογράφησαν το Cross Off το 2017. Ωστόσο ως single κυκλοφόρησε το 2019.

d9d7c1919551c3a00243f243561c3db9
Ο Chester Bennington με τον Jason Statham

Κινηματογράφος

Πέρα από τη μουσική, ο Chester Bennington συμμετείχε και σε ταινίες, κυρίως ως cameo. Το 2006 συμμετείχε στη ταινία Crank, όπου εμφανίστηκε ως πελάτης σε φαρμακείο, δίνοντας συμβουλή στον επαγγελματία εκτελεστή Chev Chelios (Jason Statham). Επίσης το 2009, συμμετείχε στην ίδια ταινία (Crank: High Voltage).

Όπου εμφανίστηκε ως θεατής των ιπποδρομιών, όπου δέχεται παρενόχληση από τον Chev Chelios. Επίσης το 2010 συμμετείχε στη ταινία Saw 3D, όπου υποδυόταν τον ρόλο του άθλιου ρατσιστή Evan. Τέλος, συμμετείχε και στο ντοκιμαντέρ του Jared Leto με τίτλο Artifact το 2012, όπου ήταν ένας από τους πολλούς ροκ μουσικούς που μίλησαν για τη μουσική βιομηχανία.

jjgh71ncto731

 

Η τελευταία συναυλία

Η τελευταία συναυλία που δώσανε οι Linkin Park με τον Chester Bennington εν ζωή, ήταν στις 6 Ιουλίου του 2017 στο Μπέρμινγχαμ. Όπου ήταν και η τελευταία Ευρωπαϊκή τους στάση. Λίγο η κακιά κριτική της τελευταίας δισκογραφικής τους δουλειάς One More Light, λίγο η αυτοκτονία του πολύ στενού του φίλου Chris Cornell τον Μάιο. Αλλά και η κατάθλιψη που αντιμετώπιζε όλα αυτά τα χρόνια, δεν θέλανε πολύ στο να ωθήσουν τον ίδιο τον Chester, να προχωρήσει σ’ αυτή τη δυσάρεστη απόφαση.

Να απαγχονιστεί στο διαμέρισμά του στη Καλιφόρνια. Και ήταν αναμφίβολα από τις πιο μαύρες μέρες της ροκ μουσικής.

1500578964-chester-bennington–twttr

Μπορεί να έφυγε αρκετά νωρίς, και να είχε πολλά να δώσει ακόμη. Σίγουρα αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Chester άφησε το δικό του μεγάλο στίγμα στην ιστορία της ροκ μουσικής. Κατάφερε να επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της νεότερης γενιάς. Και να μεγαλώσει μαζί του με τη μουσική κι όχι μόνο. Επίσης απέκτησε το σεβασμό πολλών καλλιτεχνών για το έργο που άφησε στη μουσική.

Ο Chester Bennington αυτό που θέλει πλέον από ψηλά, είναι να μην τον θρηνούμε τέτοια μέρα κάθε χρόνο. Αλλά να κοιτάμε ψηλά, και να τον θυμόμαστε με χαμόγελο. Να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους όσο μπορέσουμε. Έτσι θα κάνουμε τον Chester περήφανο εκεί ψηλά. Ο πιο σημαντικός στίχος που είπε σε τραγούδι ο Chester Bennington, είναι ο εξής:

“When life leaves us blind, love keeps us kind”

Δείτε ακόμη: Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣτέφανος Κορκολής: «Οι μουσικές του ιστορίες» απόψε στο Φάληρο
Επόμενο άρθροΠαταγώδης αποτυχία ο Π. Κιάμος στο «Posidonio»: Πήγε άπατος