Αρχική TRAVEL Ξενοδοχεία Kyrimai, το κορυφαίο ιστορικό ξενοδοχείο της Μάνης!

Kyrimai, το κορυφαίο ιστορικό ξενοδοχείο της Μάνης!

Στεγασμένο σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα, λίγο πριν από το νοτιότερο σημείο της Μάνης, το Ξενοδοχείο Κυρίμαι συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις.

Τα δωμάτιά του αντικρύζουν την κρυστάλλινη θάλασσα αλλά και το αγέρωχο τοπίο της περιοχής, ενώ η μοναδική κουζίνα του υιοθετεί ντόπια στοιχεία που έχουν αντέξει στον χρόνο, αλλά με μια μοντέρνα αισθητική.

Ταξίδι στο χρόνο

Το συγκρότημα στο οποίο στεγάζεται το Κυρίμαι δεν είναι μόνο κομψά χτισμένο και ανακαινισμένο με το προσωπικό γούστο των ιδιοκτητών, αλλά διαθέτει επίσης μια μακρά ιστορία. Στέκοντας περήφανα στο λιμάνι του Γερολιμένα από τη δεκαετία του 1870, το συγκρότημα είναι πλούσιο σε Ιστορία, σε αρχεία και αντικείμενα αλλά και σε αναμνηστικά από τις εμπειρίες των ανθρώπων που έμειναν και εργάστηκαν σε αυτό ανά τις δεκαετίες. Μια επίσκεψη στο Κυρίμαι μοιάζει με το να περιδιαβαίνεις την 140ετή ιστορία του.

Κοιμηθείτε με τον ήχο των κυμάτων

Κτισμένο πολύ κοντά στη θάλασσα, το Ξενοδοχείο Κυρίμαι προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία, αφού μπορούν να νανουριστούν, σχεδόν κυριολεκτικά, από τα κύματα που αγγίζουν απαλά την ακτή, ακριβώς δίπλα στο χώρο του ξενοδοχείου. Το θέαμα των κρυστάλλινων, γαλανών νερών είναι πάντα παρόν ενώ το κολύμπι στη θάλασσα της Μάνης είναι μια απόλαυση που θα αργήσετε να ξεχάσετε. Τα δωμάτιά του συνδυάζουν παραδοσιακά υλικά, όπως ξύλο και πέτρα, με μοντέρνα, κομψή επίπλωση, αλλά και υπέροχη θέα του περίγυρου.

Η Μάνη πιο Νόστιμη από ποτέ

Το μενού στο Κυρίμαι είναι ένα από τα πράγματα που ξυπνούν υπερηφάνεια στην ομάδα του ξενοδοχείου. Συνδυάζοντας οικείες, παραδοσιακές γεύσεις και μια αίσθηση νεωτερισμού, τα πιάτα στοχεύουν να ευχαριστήσουν τον σύγχρονο επισκέπτη, αλλά παράλληλα να του δώσουν μια αυθεντική εμπειρία της κουλτούρας και των χαρών της Μάνης.

Η γαστρονομική ιστορία της Μάνης περιλαμβάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε. Υπάρχουν ακόμα πολυάριθμες πτυχές της που αξίζει να ανακαλύψουμε και να γευτούμε. Τόσο οι ημιορεινοί όσο και οι παράκτιοι οικισμοί του τόπου, που για χρόνια δεν συνδέονταν οδικά, ανέπτυξαν ξεχωριστές, αυτούσιες γαστρονομικές κουλτούρες, που σήμερα εντυπωσιάζουν αβίαστα τον επισκέπτη με τον απρόσμενα μοντέρνο και ασυνήθιστο χαρακτήρα τους. Αυτός ο χαρακτήρας είναι που θέλουμε κι εμείς να φέρουμε ξανά στο φως. Πιστεύουμε πως ο μόνος δρόμος για να εκτιμήσεις και να κατανοήσεις την κουζίνα ενός τόσο ιδιαίτερου τόπου, είναι αυτός του ενστίκτου και του συναισθήματος. Ανακαλύπτοντας οι ίδιοι από την αρχή το παρελθόν μας, δίνουμε στους νέους επισκέπτες του τόπου γευστικές εμπειρίες που δεν μοιάζουν με ό,τι είχαν δοκιμάσει παλιότερα.
Έτσι, η απόφαση της κουζίνας του Κυρίμαι να υιοθετήσει ξανά τον μανιάτικο σοφρά – το μικρό, χαμηλό τραπέζι, γύρω από το οποίο κάθε μανιάτικη οικογένεια ετοίμαζε και έτρωγε το γεύμα της – δεν μπορεί παρά να αποτελέσει την αφετηρία μιας συνεχούς προσπάθειας για την ανάδειξη της γαστρονομικής ιδιαιτερότητας του τόπου – ώστε η Μάνη ν’ αποκτήσει καλύτερη γεύση από ποτέ.

Chef: Σταυριανή Ζερβακάκου και
Σερκάν Σανού

ΔΩΜΑΤΙΑ

Classic, premier, two level classic, tower room, superior courtyard, superior sea view, two level superior, two level superior balcony

ΣΟΥΙΤΕΣ

Junior suite, loft suite, two level suite, master suite

Παροχές δωματίων

Διπλό κρεβάτι, sτρώματα, μαξιλάρια, παπλώματα της CocoMat, λινά – πετσέτες, καλλυντικά Apivita, παντόφλες, πετσέτες πισίνας, στεγνωτήρας μαλλιών στο μπάνιο, δορυφορική LCD τηλεόραση με συνδρομή Nova, Μίνι μπαρ, Μίνι χρηματοκιβώτιο, κλιματισμός

Επικοινωνία

KYRIMAI HOTEL
Γερολιμένας
Mάνη, Πελοπόννησος,
+30 2733054288, +30 2733059338
info@kyrimai.gr


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕπισκεφθείτε το πετρόκτιστο Nerida Boutique Hotel, στη μαγευτική πόλη της Δημητσάνας
Επόμενο άρθροΖώδια και δώρα: Τι δώρο προτιμά το κάθε ζώδιο…;