Αρχική ΓΕΥΣΗ Prosopa: Ένα εστιατόριο με προσεγμένη αισθητική χώρου και γαστρονομίας.

Prosopa: Ένα εστιατόριο με προσεγμένη αισθητική χώρου και γαστρονομίας.

246911_223335507684930_7039582_n

Prosopa: Ένα εστιατόριο με προσεγμένη αισθητική χώρου και γαστρονομίας. Λατρεύω τις στιγμές  που χάνομαι στην Αθήνα, εξερευνώντας κάθε στενό δρομάκι κι ανακαλύπτοντας μικρούς θησαυρός, των οποίων την ύπαρξη αγνοούσα.  Κάτι παρόμοιο, λοιπόν, μου συνέβη ένα απόγευμα, όπου αφέθηκα να διασχίζω την οδό Κωσταντινουπόλεως στον Κεραμεικό, ακολουθώντας τις ράγες του τρένου κατά μήκος του δρόμου.

Το φθινοπωρινό και συνάμα νοσταλγικό τοπίο με έπεισε να συνεχίσω την προμενάδα μου και καθώς παρατηρούσα τα νούμερα της οδού να μικραίνουν ανά δυάδες, εκεί στον αριθμό 4, ανακάλυψα ένα εστιατόριο. Το όνομα αυτού, Prosopa. Πολλά υποσχόμενο όνομα σκέφτηκα! Αυτομάτως αυτήν η λέξη με οδηγεί συνειρμικώς, σε εικόνες οικίες, φιλικές και προσιτές. Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν, μπήκα μέσα να διαπιστώσω, ιδίοις όμμασι, τι ακριβώς  υπάρχει πίσω από την πόρτα του αριθμού 4.

Prosopa: Ένα εστιατόριο με προσεγμένη αισθητική χώρου και γαστρονομίας.

Αμέσως, το βλέμμα μου εστίασε στον ιδιαίτερο και διακριτικό φωτισμό του χώρου.  Έδενε αρμονικώς με το μίνιμαλ στυλ του εσωτερικού διάκοσμου. Οι urban επιρροές  ήταν εμφανείς, κάτι το οποίο προσιδίαζε στο γενικότερο τοπίο του Κεραμεικού και πόσο μάλλον δίπλα από τις ράγες του τρένου. Τα τραπέζια κυμαίνονταν σε nude-λευκές αποχρώσεις, όπως ακριβώς και το μεγαλύτερο μέρος του χώρου. Συνέχισα να περιπλανιέμαι οπτικώς, εντοπίζοντας μία ρήση του γνωστού ζωγράφου Paul Klee, αναγραφόμενη στον τοίχο:      A line is a dot that went for a walk.” μτφ: “Μια γραμμή είναι μία τελεία , η οποία πήγε περίπατο.”  (Εκτιμώ δεόντως τις διακαλλιτεχνικές πινελιές σε χώρους εστίασης!)

Κατευθύνθηκα, λοιπόν, προς το μπαρ. Μου άρεσε που διέκρινα ποικιλία στην κάβα κι ειδικότερα στο τζιν, το ρούμι και το κρασί, για τα οποία τρέφω και την μεγαλύτερη αδυναμία.

Όσον αφορά το κρασί, ενημερώθηκα πως το συγκεκριμένο εστιατόριο διαθέτει 60 ετικέτες από ελληνικό αλλά και παγκόσμιο  αμπελώνα, ικανοποιώντας τις προτιμήσεις κάθε δεινού οινοπότη!

Prosopa: Ένα εστιατόριο με προσεγμένη αισθητική χώρου και γαστρονομίας.

Θέλοντας να παραγγείλω, ακολούθησα τη συμβουλή του barman, o oποίος μου πρότεινε ένα κοκτέιλ του καταλόγου (Βrûlée Pear),  με βάση το μαύρο ρούμι. Παρατήρησα πως χρησιμοποίησε ένα πολύ καλό και ποιοτικό  ρούμι, κάτι το οποίο εκτίμησα, καθώς οι τιμές των κοκτέιλς ήταν αρκετά προσιτές. Βέβαια, την προσοχή μου κέντρισε το καραμελωμένο αχλάδι που στόλιζε καταμεσής το ποτήρι μου, συνθέτοντας με το μαύρο ρούμι, έναν εξαίρετο γευστικό συνδυασμό.

 

Περνώντας στο δεύτερο κοκτέιλ, προτίμησα την ίδια βάση με μία πιο spicy εκδοχή (Jalapeños Spicy Mojito). Μία πράσινη πιπεριά στόλιζε το ποτήρι μου και δοκιμάζοντάς το , ενώ στην αρχή αισθάνθηκα έντονη τη γεύση passion fruit, η επίγευση ήταν όντως πικάντικη. Οφείλω να ομολογήσω πως βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτήν τη διακύμανση γεύσεως του συγκεκριμένου κοκτέιλ!

 

Νιώθοντας μια γλυκιά ζαλάδα απ’τα κοκτέιλς, ζήτησα, όπως ήταν αναμενόμενο, τον κατάλογο του φαγητού! Κάθε τι  που διάβαζα, αναιρούσε την επιλογή του προηγούμενου! Εντύπωση μου έκανε ένας κατάλογος μέσα στον ήδη υπάρχοντα, που αφορούσε τα black angus κρέατα (υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας). Πιστεύω οι λάτρεις του κρέατος θα εκτιμήσουν δεόντως αυτήν τη λεπτομέρεια.  Οπότε, συνοπτικώς, κατέληξα στη σαλάτα λαχανικών με αρσενικό Νάξου, αχλάδι,κρουτόν παστελιού και vinaigrette μουστάρδας, στην ψητή γραβιέρα σε φύλλο κρούστας με σάλτσα πορτοκάλι, στα φρέσκα ραβιόλια γεμισμένα με μανιτάρια και στην τάρτα με πράσο, κολοκύθι και γραβιέρα Κρήτης από ορεκτικά και τέλος  στα sticks κοτόπουλου σε τραγανή κρούστα με δροσερή σαλάτα πλιγούρι και γιαούρτι από κυρίως.

Prosopa: Ένα εστιατόριο με προσεγμένη αισθητική χώρου και γαστρονομίας.

 

φωτογραφία: Μάριος Καλαμάρης

Έμεινα ικανοποιημένη, όχι μόνο από τις γεύσεις, αλλά και την εικόνα των πιάτων, τα οποία ήταν στημένα με προσεγμένο τρόπο, αποτελώντας μικρά έργα τέχνης.  Δεν μπόρεσα σαφώς, να αντισταθώ στην ιδέα του επιδόρπιου, επιλέγοντας το Cheesecake με φιστικοβούτυρο και μπισκότα oreo κι αφήνοντας το τιραμισού με κονιάκ courvoisier,  το μπανόφι με λεπτές φέτες μπανάνας και γάλα και την τάρτα σοκολάτας με ganache, για κάποια άλλη φορά!

 

Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην κάνω μνεία στο εξυπηρετικό κι ευγενικό προσωπικό του μαγαζιού , το οποίο συμβάλλει στη διαμόρφωση του ζεστού και φιλικού περιβάλλοντος  που αποπνέει. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, ο κάθε χώρος παίρνει το χρώμα που του δίνουν οι άνθρωποι απ’τους οποίους απαρτίζεται, πολλές φορές μάλιστα, ένα φιλικό περιβάλλον είναι προτιμότερο από ένα καλοστημένο μενού, γαστρονομικού βεληνεκούς. Όταν όμως, μπορείς να τα έχεις και τα δύο σε συνδυασμό με προσιτές τιμές, αυτό δεν αποτελεί μια καλή αφορμή να επισκεφθείς το εστιατόριο Prosopa;!

Πληροφορίες εστιατορίου:

  • Διεύθυνση: Μεγάλου Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως 4, Αθήνα 118 54
  • Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. –Σάβ. 6 .μ.μ. – 2.30 π.μ., Κυρ. 1.30 μ.μ.  – 2.30 π.μ.
  • Τηλ. Κρατήσεων: 210 341 3433
  • Facebook Page:        https://www.facebook.com/prosoparesto/
  • Site:                          https://www.prosopa.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚατίνα Παξινού: Η βραβευμένη με όσκαρ Ελληνίδα ηθοποιός γεννιέται σαν σήμερα το 1900
Επόμενο άρθροHome Alone: Δείτε πόσα χρήματα πήρε ο μικρός «Kevin» για τις δύο ταινίες που πρωταγωνίστησε