Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Θάλεια Καραφυλλίδου: παραμένει Ελλάδα και ακτινοβολεί παγκοσμίως

Θάλεια Καραφυλλίδου: παραμένει Ελλάδα και ακτινοβολεί παγκοσμίως

Η Θάλεια Καραφυλλίδου, μέλος του διεθνούς οργανισμού δημοσίων σχέσεων (IPRA) είναι μια πολύ νέα και πολύ έξυπνη γυναίκα που αναδίδει άρωμα φιλοξενίας και, άρα, Ελλάδας, λόγω του επαγγέλματός της, αλλά και λόγω της πρόσφατης υποψηφιότητάς της για τα Greek International Women Awards.

Η ίδια ξετυλίγει για το koitamagazine το κουβάρι της δικής της ιστορίας:

« Γεννήθηκα τον πολύ ζεστό Ιούλιο του πολυτάραχου 1989, στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσα στο Βυζάντιο Καλαμαριάς, μια συνοικία που αγαπώ πολύ για το άφθονο πράσινο και την ηρεμία. Αποφοίτησα από το Κολλέγιο Ανατόλια και πέρασα στη Νομική του  Αριστοτελείου. Στο δεύτερο έτος, ξεκίνησα να εργάζομαι στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου έμεινα για 5 χρόνια. Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών μου σπουδών, έφυγα στην Αγγλία, στο Μάντσεστερ για να ειδικευτώ στο δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας και στη συνέχεια στο Λονδίνο για τις διδακτορικές μου σπουδές πάνω στο δίκαιο του copyright και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, συνδυάζοντας τις δύο μεγάλες μου αγάπες, τη νομική και τον κινηματογράφο. Μετά από πρόταση της οικογένειας Τορνιβούκα, ανέλαβα τη δημιουργία τμήματος δημοσίων σχέσεων του Ξενοδοχειακού Ομίλου τους, του TOR Hotel Group, όπου εργάζομαι εκεί τα τελευταία 4 χρόνια ως International PR Manager εκπροσωπώντας 4 εμβληματικά ξενοδοχεία, το Excelsior και City Hotel στη Θεσσαλονίκη και το Eagles Palace και Eagles Villas στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Από φέτος, είμαι μέλος της International PR Association. Μεγάλες μου επιρροές ήταν η Ανθούλα Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής του ΑΠΘ και ο Dr David Booton, ο επιβλέπων καθηγητής μου στο διδακτορικό μου. Επίσης, η πρώην μου διευθύντρια στις Δημόσιες Σχέσεις του ΦΚΘ, η Ιωάννα Σταματάκη. Άνθρωποι με όραμα, με αξίες και με απίστευτη δοτικότητα.

 

Το όνειρό μου ως παιδιού ήταν να γίνω συγγραφέας, να πλάθω ιστορίες, να παίζω με τις λέξεις. Τελικά, με κέρδισε η Νομική και η Επικοινωνία, το να λύνω προβλήματα και να βλέπω χαρούμενους ανθρώπους, το να δημιουργώ εικόνες και να τις επικοινωνώ σε όλο τον κόσμο. Το μεγάλο μου όνειρο είναι να συμβάλλω και εγώ μέσα από τη δουλειά μου στην προβολή της χώρας μου ως ταξιδιωτικού προορισμού σε κάθε γωνία του πλανήτη.

 

Η Θεσσαλονίκη μου είναι μια πόλη που ξέρει να σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Μια πόλη πολύχρωμη, ανοιχτή σ᾽ όλους, γεμάτη ζωντάνια, ανθρώπους με διάθεση και ταλέντο που αγαπούν πολύ τον πολιτισμό. Για μένα η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς μου, την αγαπώ με όλα τις τα στραβά και αισθάνομαι υπερήφανη κάθε φορά που διαβάζω για έναν ελληνικό προορισμό στους μεγαλύτερους τίτλους παγκοσμίως.

Μια τυπική μου ημέρα πάει κάπως έτσι: ξυπνάω στις 8μιση, διαβάζω στο Internet όλα τα νέα της ημέρας, σταματάω στην Αγγελάκη για αγορά ξένου τύπου (καλή η τεχνολογία, αλλά σαν τη μυρωδιά και την υφή του χαρτιού δεν έχει), παίρνω έναν flat white από το Be* και κατευθύνομαι στο γραφείο μου στον 9ο του City Hotel στην Κομνηνών. Αποδελτίωση, meeting με συναδέλφους, ραντεβού για νέες συνεργασίες, επαφές με δημοσιογράφους του εξωτερικού και πολλά, πολλά projects. Κατά τις 8, έχει φαγητό μ᾽ αγαπημένους φίλους και στη συνέχεια σπίτι για ταινία…(κατάλοιπο του Φεστιβάλ, θαρρώ!)

Η καριέρα, γενικώς, είναι τρόπος ζωής για μένα και με προσδιορίζει καθημερινά. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου καθώς μου επιτρέπει να είμαι καθημερινά δημιουργική, να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους, να ανταλάσσω ιδέες και ιστορίες και να γνωρίζω διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες.

Το επόμενο σχέδιο, πάντως, είναι η προσέλκυση ακόμη περισσότερων δημοσιογράφων του εξωτερικού για την προβολή των ξενοδοχείων μας, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης γενικότερα. Τα τελευταία 4 χρόνια, editors in chief από τις πιο σημαντικές και δημοφιλείς εφημερίδες και περιοδικά παγκοσμίως επισκέφτηκαν τα ξενοδοχεία μας, γράφοντας διθυραμβικές κριτικές. Από τη Vogue USA και το Conde Nast Traveller China μέχρι το Elle South Africa και τους Australian Times, το Eagles Resort απέσπασε τα καλύτερα reviews από τους πιο απαιτητικούς travel journalists. Η υποψηφιότητά μου για τα Greek International Women Awards προήλθε μετά από πρόταση της αγαπημένης μου Editor in Chief της Vogue International, Justine Bellavita ως επιβράβευση του επικοινωνιακού μου πλάνου για το Eagles Resort. Και μόνο η υποψηφιότητα είναι για μένα ύψιστη τιμή και χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν άνθρωποι του mediaκου κόσμου επιβραβεύουν τη δουλειά μας.

 

Η Λίστα της Θάλειας:

 Βιβλία: Τα παιδιά του Κάιν του Νίκου Παναγιωτόπολου, το Έξω η Ζωή είναι Πολύχρωμη της Αμάντας Μιχαλοπούλου, το Γεννήθηκα έναν Απρίλη της Ελένης Ξένου και το Νορβηγικό Δάσος του Haruki Murakami (με την εξαιρετική μετάφραση της Αργυρούς Μαντόγλου)

Ταινίες: The Salesman του Asghar Farhadi, το The Ιntouchables του Olivier Nakache και η τριλογία Before του Richard Linklater

Φαγητά: Tα καταπληκτικά bao buns του Be*, φρέσκο ψάρι στο Μarea και στο Γλυκάνισο, μαγικό κοτόπουλο με λευκή τρούφα στο extravaganza.

Μουσικές: Leonard Cohen, Frank Sinatra, Killers, Muse, Χάρις Αλεξίου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Αγαπημένοι άνθρωποι: η Στελίνα, ο Θύμιος, η Εύα, άνθρωποι μοναδικοί, φίλοι καρδιάς, οικογένεια.

 

Θάλεια Καραφυλλίδου, ευχόμαστε τύχη αγαθή σε κάθε επόμενο εγχείρημά σου…


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο23 καλλιτέχνες σε ένα ημερολόγιο για ιερό σκοπό! Ποιοι είναι; ανακαλύψτε τους!
Επόμενο άρθροΑπίστευτο! Καράβι σπάει το τείχος του λιμανιού και βγαίνει στον δρόμο (Βίντεο)