Αρχική ΘΕΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Swoden: Προδότης των ΗΠΑ ή ήρωας του κόσμου;

Swoden: Προδότης των ΗΠΑ ή ήρωας του κόσμου;

swoden

Ο πρωταγωνιστής διαμορφώνει την δικιά του ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Ουδέτερος, ψυχρός, άοσμος και άχρωμος ανταποκρίνεται πλήρως στο θέμα της ταινίας.

Σκηνοθετικά η ταινία είναι απροσδόκητα πρωτοποριακή, καθώς ο τρόπος γυρίσματος της διαφέρει από άλλες ταινίες του Αμερικανικού κινηματογράφου. Η γρήγορη εναλλαγή σκήνων προκαλεί εντύπωση, ενώ το συνολικό μοντάζ της ταινίας καθηλώνει. Παράλληλα, η κάμερα που στο μεγαλύτερο μέρος παραμένει ορθά στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή, κάνει τον θεατή να βιώνει το άγχος, την αγωνία, την μοναξιά και την απόγνωση που νιώθει ο Σνόουντεν. Τέλος, ξεχωριστό μέρος στην ταινία έχουν οι επιταχύνσεις στο ύφος και οι αφηγήσεις.

Το Swoden, ένα techno thriller που διαδραματίζεται από τις αρχές του τρέχοντος αιώνα μέχρι τις μέρες μας, αναλύει μια αληθινή ιστορία του  Έντουαρντ Σνόουντεν. Ο Σνόουντεν, αφήνει κρυφά τη δουλειά του στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ και ταξιδεύει στο Χονγκ Κονγκ προκειμένου να συναντηθεί με τους δημοσιογράφους Γκλεν Γκρίνγουολντ, (Ζάκαρι Κουίντο) και Ίβεν Μακάσκιλ (Τομ Γουίλκινσον), αλλά και τη σκηνοθέτιδα Λάουρα Πουατράς (Μελίσα Λίο).

Ο Σνόουντεν, ο οποίος εργαζόταν για την NSA και την CIA ως υψηλόβαθμος τεχνικός διαχειριστής ηλεκτρονικών συστημάτων φέρνει στο φως μια απροσδόκητη ανακάλυψη. Διαπιστώνει, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί όλες τις ψηφιακές επικοινωνίες, όχι μόνο των ξένων κυβερνήσεων και των τρομοκρατών, αλλά και των απλών πολιτών.

Αναγκασμένος να υπηρετήσει την αλήθεια, τις αρχές και την ηθική του, αφήνει πίσω την αγαπημένη του Λίντσεϊ Μιλς (Σαϊλίν Γούντλι) και ξεκινά μια νέα ζωή. Συγκεντρώνει λεπτομερώς στοιχειά και εκατοντάδες μυστικά έγγραφα που θα ξεσκεπάζουν ολόκληρη την πλεκτάνη που ανακάλυψε.

Η ταινία είναι βασισμένη στα βιβλία «Time of the Octopus» του δικηγόρου του Snowden, Ανατόλι Κουτσερένα και «Φάκελος Σνόουντεν: Η Ιστορία του Νο 1 Καταζητούμενου Ανθρώπου στον Κόσμο», του δημοσιογράφου του Guardian, Λουκ Χάρντινγκ.

Πρωταγωνιστούν:

Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Σαιλίν Γούντλι, Μελίσα Λίο, Ζάκαρι Κουίντο, Τομ Γουίλκινσον, Σκοτ Ίστγουντ, Τίμοθι Όλιφαντ, ΛαΚίθ Λι Στάνφιλντ, Ρις Ίφανς, Νίκολας Κέιτζ, Τζοέλι Ρίτσαρντσον

Σκηνοθεσία: Όλιβερ Στόουν

Εν κατακλείδι…  Έντουαρντ Σνόουντεν, προδότης των ΗΠΑ ή ήρωας του κόσμου;

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤασσώ Καββαδία: Η πιο εντυπωσιακή «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου
Επόμενο άρθροStar Wars: The Last Jedi – Κριτική Ταινίας