Αρχική RETROLOVERS Τζένη Καρέζη: 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζουμε για εκείνη!

Τζένη Καρέζη: 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζουμε για εκείνη!

Τζένη Καρέζη

Τζένη Καρέζη: 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζουμε για εκείνη!

Δείτε παρακάτω άγνωστα γεγονότα από την ζωή της μεγάλης σταρ

1.Αγαπημένη της φράση ήταν το «χρυσό μου» και την έλεγε πολλές φορές είτε από εκνευρισμό, είτε από αμηχανία. Μάλιστα, την χρησιμοποιούσε τόσο πολύ που την περιλάμβανε ακόμα και στους ρόλους της. Χαρακτηριστική, δε, η ατάκα της στον Αλέκο Αλεξανδράκη στην ταινία Δεσποινίς Διευθυντής, «Αλέκο χρυσό μου σε παρακαλώ». Το «χρυσό μου» δεν ήταν στο σενάριο, το πρόσθεσε η ίδια.

2.Το νυφικό που φοράει στον λευκό γάμο της με τον Ανδρέα Μπάρκουλη, στην ταινία «Τζένη-Τζένη», ήταν δικό της. Και συγκεκριμένα, εκείνο που φόρεσε στον γάμο της με τον Ζάχο Χατζηφωτίου, το 1962.

FB_IMG_1518115121634

Τζένη Καρέζη: 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζουμε για εκείνη!

3.Στη διάρκεια των γυρισμάτων της ίδιας ταινίας έγινε ζευγάρι και στη ζωή με τον Ανδρέα Μπάρκουλη, αλλά χώρισαν όταν η Καρέζη έφυγε για το Παρίσι.

4.Το πραγματικό της επίθετο ήταν το Καρπούζη. Της το άλλαξε ο καθηγητής της στη δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου, Άγγελος Τερζάκης. Ο σπουδαίος λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας θεώρησε πως το «Καρπούζη» δεν ταίριαζε με το όλο παρουσιαστικό και στυλ της νεαρής μαθήτριάς του και έτσι το μετέτρεψε σε «Καρέζη», χωρίς να γνωρίζουμε αν στο μυαλό του σήμαινε κάτι.

5.Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν συνεργάστηκαν ποτέ. Η μόνη φορά που παραλίγο να βρεθούν στην ίδια ταινία, ήταν το 1957 στη «Θεία από το Σικάγο». Ο Αλέκος Σακελάριος προόριζε την Αλίκη για μία από τις κόρες του Ορέστη Μακρή (η Καρέζη ήταν επίσης μία από αυτές), αλλά λέγεται πως εκείνη αρνήθηκε το ρόλο, διότι πήγαινε για πρωταγωνίστρια και μόνο.

Τζένη Καρέζη: 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζουμε για εκείνη!

6.Αν και αριστερών πεποιθήσεων η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος παραλίγο να κουμπάριαζαν με την Χούντα. Για την ακρίβεια, υπήρχε σοβαρή πιθανότητα τον γιο τους Κωνσταντίνο να βάφτιζε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Κι αυτό διότι όσα παιδιά γεννιόντουσαν την 21η Απριλίου, τα βάφτιζε ο Παπαδόπουλος ή η σύζυγος του Δέσποινα ή κάποιος από την οικογένεια του Ζωιτάκη, που συμμετείχε στο πραξικόπημα. Όπως είναι κατανοητό, Καζάκος και Καρέζη δεν θα δέχονταν ποτέ το παιδί τους να το βαφτίσει κάποιος από τους χουντικούς, γι’ αυτό και κατέστρωσαν ολόκληρο σχέδιο για να αποφύγουν την κουμπαριά. Ποιο ήταν αυτό; Σε συνεργασία με τον γυναικολόγο είχαν συμφωνήσει πως σε αυτό το ενδεχόμενο θα έκρυβαν την γέννηση του μωρού. Ευτυχώς, όμως, για το ζευγάρι, μία επιπλοκή στην εγκυμοσύνη είχε ως αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Καζάκος να γεννηθεί λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου με καισαρική τομή.

Τζένη Καρέζη και Κώστας Καζάκος: Παραλίγο να κουμπαριάσουν με την χούντα!

7.Με τον Κώστα Καζάκο ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Κοντσέρτο για πολυβόλα» το 1966 κι ενώ συνήθιζαν να παίζουν τάβλι. Ο γάμος τους έγινε το 1968 και δεν είχε καμία σχέση με τον υπέρλαμπρο πρώτο γάμο της που έγινε χαμός. στα σκαλιά της εκκλησίας. Ο δεύτερος γάμος της Τζένης δεν είχε καμία σχέση με τον πρώτο. Στο μυστήριο παραβρέθηκαν λίγοι συγγενείς και καλοί φίλοι. Δεν υπήρξε ίχνος υπερβολής, ενώ το ζευγάρι πήγε από την εκκλησία στο σπίτι με τα πόδια. Μάλιστα, δεν έκαναν δεξίωση, αντίθετα μετά τον γάμο ακολούθησε φαγητό στη βεράντα του σπιτιού τους στα Ιλίσια.

8.Στο δημοτικό στη Θεσσαλονίκη, ήταν συμμαθήτρια με τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο

9.Ο πρώτος μεγάλος έρωτάς της ήταν ο γοητευτικός ηθοποιός, Γιώργος Παππάς, ο οποίος ήταν και δάσκαλός της στη Σχολή του Εθνικού

10.Στην τηλεόραση είχε παίξει μόνο σε 3 σειρές. Μάλιστα, χρόνια αργότερα η ίδια αποκάλυψε πως είχε υπογράψει το σενάριο της σειράς «Μαρίνα Αυγέρη» και κανείς δεν το γνώριζε τότε.

Αναμνήσεις: Τζένη Καρέζη – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Δείτε ακόμη:

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Αφιέρωμα : Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ (50 Χρόνια μετά)

Υπολοχαγός Νατάσα: Στα παρασκήνια της θρυλικής ταινίας – Μέρος 1ο

Διαβάστε επίσης:

Τρελά ευτυχισμένος ο Άκης Πετρετζίκης στις διακοπές με την σύντροφο του – Το μήνυμα στο γιο του


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗinfowoman.gr
Προηγούμενο άρθροΑλλαγή ώρας 2021: Τότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας πίσω
Επόμενο άρθροΣπάνιες φωτο με την Ναταλία Γερμανού νύφη στο πλευρό του Ίμβριου