Αρχική RETROLOVERS Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος Μάρθα Βούρτση: Γιατί εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας;

Μάρθα Βούρτση: Γιατί εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας;

μάρθα Βούρτση

Μάρθα Βούρτση: Γιατί εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας; «Πού βρίσκεται;», «Γιατί απέχει από τα καλλιτεχνικά δρώμενα;», είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που απασχολούν τους θαυμαστές της Μάρθας Βούρτση που περιμένουν με αγωνία ένα της νέο.

Στα 84 της χρόνια, η κινηματογραφική «βασίλισσα του δράματος», ανεβαίνει σιωπηλά και αθόρυβα τον προσωπικό της Γολγοθά, αποδεικνύοντας πως τα πιο τραγικά σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή.

Ο θάνατος του λατρεμένου της συζύγου, ποιητή και στιχουργού Φώντα Φιλέρη, με τον οποίο υπήρξε ενωμένη σαν μια γροθιά, άλλαξε τα πάντα γύρω της. Ο πόνος της είναι τόσο μεγάλος που θέλησε να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, λέγοντας «όχι» σε τηλεοπτικές προτάσεις που κατά καιρούς της έχουν γίνει. Τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τον περνάει στο σπίτι της διαβάζοντας τα αγαπημένα της βιβλία με τις μνήμες από τα όσα έζησε με τον σύζυγο της να αποτελούν την συντροφιά της. «Δεν θέλει να δίνει συνεντεύξεις, ούτε να απασχολεί τα media», δηλώνει πρόσωπο από το στενό της περιβάλλον.

Η Μάρθα Βούρτση ακολουθεί μια μοναχική ζωή.

Έχοντας κοντά της μόνο λίγους και κάλους φίλους, τους οποίους εμπιστεύεται απόλυτα. Αν και έχουν περάσει περίπου έξι χρόνια από τον χαμό του άντρα της, ο πόνος, όπως αναφέρει το περιοδικό Χάϊ, παραμένει έντονος και η καθημερινότητα κυλάει δύσκολα. Γι’ αυτό ωστόσο που ευγνωμονεί τον θεό είναι πως δουλεύοντας ασταμάτητα για δεκαετίες, πλέον έχει καταφέρει με τη σύνταξη της να ζει αξιοπρεπώς.

«Μου δόθηκαν πάρα πολλές δυνατότητες από το θέατρο πάντα της πρόζας, να ταξιδεύω το ταξίδι της ψυχής. Τώρα έχω την οικονομική δυνατότητα, όντας συνταξιούχος ξέρω ότι έχω το μηνιάτικο, συγκεκριμένα χρήματα τα οποία μπορούν να κρατήσουν την ζωή αξιοπρεπώς, χωρίς να χρειάζεται να χτυπήσεις πόρτες ή να κάνεις έκπτωση στο ζητούμενο σου. σαν ηθοποιός. Τώρα έχω την δυνατότητα να επιλέγω και να ταξιδεύω πλέον για μένα την ίδια, και αν δεν είναι κάτι το οποίο με ενδιαφέρει προτιμώ να είμαι σιωπηλή στο σπίτι μου», έχει πει μεταξύ άλλων σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της.

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗgossip-tv
Προηγούμενο άρθροΤέξας: Τρία παιδιά ζούσαν ένα χρόνο με τον νεκρό αδερφό τους!
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα για την παράσταση Η ΣΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ στο ΑΛΚΜΗΝΗ