Αρχική RETROLOVERS Δείτε την Ρίκα Διαλυνά σε παιδική ηλικία πριν γίνει ευρέως γνωστή!

Δείτε την Ρίκα Διαλυνά σε παιδική ηλικία πριν γίνει ευρέως γνωστή!

διαλυνα

Δείτε την Ρίκα Διαλυνά σε παιδική ηλικία πριν γίνει ευρέως γνωστή!

Η Ειρήνη “Ρίκα” Διαλυνά (Ηράκλειο Κρήτης, 8 Αυγούστου 1934) είναι ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Τελειώνοντας το γυμνάσιο, ήρθε στην Αθήνα για να μπει στο Πολυτεχνείο και να δώσει εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου πέρασε με επιτυχία. Άρχισε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη και συγχρόνως γράφτηκε και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δάσκαλοί της ήταν οι Δημήτρης Ροντήρης, Κατίνα Παξινού, Σολομός και Σπύρος Μελάς.

ΔΙΑΛΥΝΑ (2)
Η Ρίκα Διαλυνά στα πρώτα βήματα ποζάρει σαν έμπειρη σταρ!
ΔΙΑΛΥΝΑ
Από δεξιά η Ρίκα Διαλυνά με την μητέρα της και την μεγαλύτερη αδερφή της στην Κρήτη!

Το 1954 έλαβε μέρος στα καλλιστεία της εποχής και εκλέχθηκε Σταρ Ελλάς, ενώ στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για το διαγωνισμό της Μις Υφήλιος, όπου κέρδισε την πέμπτη θέση. Παρέμεινε αρκετά εκεί γιατί παντρεύτηκε και παράλληλα σπούδασε αγγλικά στο New York University, ενώ έκανε και ιδιωτικά μαθήματα υποκριτικής από την Judith Elliot.

rika
Ανεδείχθη Σταρ Ελλάς και 5η Μις Υφήλιος το 1954. Την ίδια χρονιά πραγματοποιεί το ντεμπούτο της και στον κινηματογράφου με την ταινία «Το ποντικάκι» των Γιώργου Ασημακόπουλου και Νίκου Τσιφόρου.

Αναδρομή στα Ελληνικά ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ! Ποιες ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ κέρδισαν και τον κινηματογράφο!

Η Ρίκα Διαλυνά συνεργάστηκε με το θίασο Λεμού και έπαιξε στο Νυφιάτικο τραγούδι του Περγιάλη, στο Ούτε γάτα ούτε ζημιά του Σακελλάριου και στο Ζητείται μπαμπάς. Στη συνέχεια γνώρισε τον Ηλία Καζάν, που την παρότρυνε να σπουδάσει στη σχολή του Wyn Handman, ενός απ’ τους καλύτερους δασκάλους της Νέας Υόρκης και πολύ επιλεκτικού. Έγινε αποδεκτή από τον αυστηρό δάσκαλο και άρχισε τις σπουδές.

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχεται ξανά κακοκαιρία
Επόμενο άρθρο“ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ”: Ανακοίνωση των εργαζομένων της παράστασης
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!