Αρχική RETROLOVERS Retro Διαφημίσεις - Εξώφυλλα Δείτε τα 10 καλύτερα εξώφυλλα της Ζωζώς Σαπουντζάκη!

Δείτε τα 10 καλύτερα εξώφυλλα της Ζωζώς Σαπουντζάκη!

ζωζω σαπουντζάκη (3) εξώφυλλα

Δείτε τα 10 καλύτερα εξώφυλλα της Ζωζώς Σαπουντζάκη!

Η Ζωζώ (Ζωή) Σαπουντζάκη (Θεσσαλονίκη, 27 Μαΐου 1933) είναι Ελληνίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και show woman.

Γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1933 στη Θεσσαλονίκη όπου και πέρασε τα πρώτα της χρόνια. Ο πατέρας της, Σωκράτης, καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη ενώ η μητέρα της, Φυλή, από την Σμύρνη. Το σπίτι τους βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή 61, απέναντι από τον κινηματογράφο «Τιτάνια».

Ξεκίνησε τη θεατρική της καριέρα από την ηλικία των 7 ετών με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη Το Αγρίμι μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου». Οι δυο τους υπήρξαν θεατρικό δίδυμο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «το κουκί και το ρεβίθι». Η Βάσω σταμάτησε νωρίς από το θέατρο γιατί παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, η Ζωζώ συνέχισε από ‘κει και ύστερα μια θεατρική και κινηματογραφική καριέρα.

Στις αρχές τις δεκαετίας του ’50, κατέβηκε στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας, άφησε το θέατρο και ξεκίνησε εμφανίσεις σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, όπου σύχναζε όλη η «αφρόκρεμα» της εποχής εκείνης (Ωνάσης, Νιάρχος, κ.α). Οι εμφανίσεις της με πανάκριβες τουαλέτες, με φτερά και πούπουλα, έκαναν την νυχτερινή Αθήνα να παραμιλά για το μπρίο της και η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η «Βασίλισσα της νύχτας».

ζωζω σαπουντζάκη (1)

Η Ζωζώ δεν είχε κάνει πολλά εξώφυλλα στην πολύχρονη καριέρα της αλλά σίγουρα έκαναν αίσθηση την εποχή εκέινη με τα εντυπωσιακά κουστούμια που φορούσε σε κάθε της εμφάνιση!

ζωζω σαπουντζάκη (2)

Από συνέντευξη της Ζωζώς στον Αντώνη Τσιαπανίτη

-Όταν σε θέλει η σκηνή ”λάμπεις”, παίρνεις ύψος στα μάτια του κόσμου. Σας νομίζαμε πιο ψηλη μου λένε όσοι με βλέπουν πρώτη φορά από κοντά.

-Εάν οι γονείς σου σε μάθουν να σέβεσαι την αξία των άλλων δεν γίνεσαι καβαλημένο καλάμι.

-Έχω δημιουργήσει μόδα. Νέοι ηθοποιοί στην τηλεόραση προσπαθούν να μιμηθούν στο στυλ ”Ζωζώ”.

-Δεν έχω φθαρεί. Μικροί και μεγάλοι με σταματούν στο δρόμο. Μου ζητούν να παίξω πάλι.

-Δεν πρόκειται να ξαναβγεί Ζωζώ. Στο είδος μου, έγραψα ιστορία.

Ζωζώ 13/11/1999, Επενδυτής.

Δείτε την Ρίκα Διαλυνά σε παιδική ηλικία πριν γίνει ευρέως γνωστή!

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο“ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ”: Ανακοίνωση των εργαζομένων της παράστασης
Επόμενο άρθροΣασμός: Ο Μαθιός ομολογεί μόνος του και μπαίνει φυλακή για πάρα πολλά χρόνια
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!