Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ντέπη Σακελλαρίου: «Στον καλλιτεχνικό χώρο με ξέρουνε όλοι απλά δεν με...

Ντέπη Σακελλαρίου: «Στον καλλιτεχνικό χώρο με ξέρουνε όλοι απλά δεν με ξέρει ο κόσμος ακόμα

depy-sakelariou-interview13

Η Ντέπη Σακελλαρίου είναι μια καλλιτέχνης με άρτια μουσική μόρφωση, μιας και οι ρίζες της είναι γεμάτες από μουσική.

Με αφορμή την συνεργασία της με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη και την BrillanteClassicOrchestra μίλησε στο Koita, γνωρίστε την…

  • Είναι γνωστό ότι κατάγεσαι από μία άκρως μουσική οικογένεια με κλασσική παιδεία. Φέτος λοιπόν η κατάσταση είναι λίγο οικογενειακή. Πως νιώθεις γι αυτό;

Καλησπέρα Μαριάμ μου. Όντως είμαι μέσα στη μουσική από 5 Χρονών τελειώνοντας τις μουσικές μου σπουδές Δίπλωμα Πιάνου και Ανώτερα Θεωρητικά [Αντίστιξη-Φούγγα-Δίπλωμα Σύγχρονου τραγουδιού] και άλλα πολλά γύρω από τη μουσική και  με ποιο μοντέρνες προσεγγίσεις όπως στη jazz μουσική που τόσο πολύ αγαπώ και ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια με το δικό μου  σχήμα. Άκρως οικογενειακή κατάσταση αφού και οι δυο γονείς μου είναι μουσικοί, η μητέρα μου Σολίστ Κιθάρας και Μαέστρος με μια μεγάλη καριέρα και ο μπαμπάς πιανίστας και συνθέτης όπου τώρα είναι στην Αμερική, δεν θα μπορούσα εγώ να ξεφύγω, καταλαβαίνεις! Με πολλά ακούσματα μέσα στο σπίτι. Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει. ΧΑΧΑΧΑ.

Συνεργάζομαι πολλά χρόνια με την μητέρα μου και θα μπορώ να πω ότι το έχω συνηθίσει πια. Νιώθω πολύ όμορφα και με τη ορχήστρα την BrillanteClassicOrchestra. Με τους μουσικούς έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές. Είναι όλοι σολίστ και πολύ καταξιωμένοι μουσικοί στο είδος τους ο καθένας. Υπάρχει ένα πολύ όμορφο κλίμα μεταξύ μας και θετική ενέργεια σε αυτή  τη συνεργασία. Φέτος λοιπον τολμήσαμε να παντρέψουμε την Κλασσική μουσική με όλες αυτές τις γνωστές μελωδίες Ελλήνων συνθετών Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Πλέσσα, Αττίκ, Γιαννίδη κτλ. και το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό.
  • Είναι αυστηρή η μαμά;.

Εννοείτε! Πολλές φορές έχω πει καλύτερα να συνεργαζόμουν με ξένο. Πάνω στη δουλειά δεν υπάρχουν οικογενειακά δεσίματα μην σου πω ότι μαζί μου είναι πιο αυστηρή από όλους. Θέλει πάντα το τέλειο αποτέλεσμα. Είναι τελειομανής και  απόλυτη γι αυτό βγαίνει το τέλειο αποτέλεσμα σε όλα τα project της. Με απίστευτες γνώσεις και πτυχία πάνω στη μουσική. Τις μουσικές ενορχηστρώσεις σε όλα τα μουσικά κείμενα της ορχήστρας τα έχει επιμεληθεί η ίδια.  Πάνω στη συνεργασία μας σταματάει να είναι η μητέρα μου, απλά την θαυμάζω!!

  • Μαζί με έναν από τους γοητευτικότερους Έλληνες ηθοποιούς. Πως αντιλαμβάνετε η Ντέπη Αυτή την συνεργασία;

Με τον Αλέξανδρο γνωριζόμαστε πολύ καιρό και έχοuμε κάνει πολλές  συνεργασίες. Από το Half Note και αφιέρωμα στον Frank Sinatra σε jazz ήχους όπου ήτανε καταπληκτικός στη ερμηνεία του. Του πάει πολύ αυτό το στυλ. Για μένα είναι ένας ηθοποιός με πολύ μεγάλο ταλέντο. Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω Showman, παίζει, ερμηνεύει, τραγουδάει. Στην πρόζα είναι καταπληκτικός και στην κωμωδία και στο δράμα. Αλλά πιστεύω ότι το στοιχείο του είναι το μιούζικαλ και έχουμε πολύ λίγους ηθοποιούς στην Ελλάδα που αντιπροσωπεύουν αυτόν τον όρο.  Αυτό που τον διακρίνει είναι το ήθος του και η εργατικότητά του. Νιώθω πολύ όμορφα που συνεργαζόμαστε, και μαθαίνω και εγώ πολλά πράγματα από αυτόν. Η χημεία μας στη σκηνή βγαίνει. Στις φωνές μας που ταιριάζουν αλλά και στην σκηνική παρουσία μας όπου μου το έχουνε πει πολλοι αυτό. Είμαι  χαρούμενη που θα ταξιδέψουμε μαζί τον κόσμο σε αυτή την ωραία παράσταση με αυτά τα διαχρονικά τραγούδια και ο Αλέξανδρος γεμίζει την παράσταση και με τα ωραία κείμενα που έχει την πρόζα του. Για μας θα είναι μια Νύχτα Μαγική ελπίζω και για τον κόσμο.

  • Είσαι μια πολύ όμορφη παρουσία και από φωνή, απλά σκίζεις. Έχεις το πακέτο που λέμε. Πόσο αδικημένη αισθάνεσαι στην Ελλάδα του σήμερα που προωθούνται φωνές, όχι και τόσο καλές θα έλεγα;
 Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Μαριάμ μου. Πραγματικά δεν νιώθω αδικημένη. Στον καλλιτεχνικό χώρο με ξέρουνε όλοι απλά δεν με ξέρει ο κόσμος ακόμα. Κάνω αυτό που μου αρέσει ασχολούμαι με τη μουσική και την τέχνη μου και αυτό που έχω σπουδάσει και είμαι πολύ τυχερή γι αυτό. Διδάσκω όλη μέρα μαθήματα πιάνου, φωνητικής , χορωδίες, θεατρικές ομάδες, έχω παίξει και τραγουδήσει σε μιούζικαλ, δίπλα με τον Αντώνη Μιτζέλο, Μητροπάνο, Κανελλίδου, Κατσαρό, Πλέσσα, Ζαχαράτο, Ρέμο. Την μουσικοθεατρική παράσταση  Swing Ticket όπου ήταν η πρώτη με jazz μπάντα στη σκηνή με τον Γιώργο Χρανιώτη. κτλ.  Στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές στην Αθήνα όπου έχω κάνει δικές μου παραστάσεις με την jazz μπάντα μου Depy & Melodies Project. στο Half Note, Jazz Point, Badminton, Atheneum κελάρι ,Gazarte κτλ. Στο παρελθόν είχα κάνει και CD στη Sony. Τώρα ετοιμάζω στο ύφος μου βέβαια jazz,swing δικές μου συνθέσεις[μουσική] με αγγλικό στίχο αλλά και με ελληνικό. Πραγματικά είμαι τόσο γεμάτη από όλα  αυτά που κάνω που τα άλλα δεν τα σκέφτομαι. Πιστεύω θα έρθει η ώρα μου να με μάθει ο κόσμος αλλά έτσι όπως θέλω εγώ και όχι κάποιον προϊόν μιας εταιρείας ή ριάλιτι που παίζουν με τα όνειρα του κάθε παιδιού, όπου πολλοί από αυτούς είναι και μαθητές
μου και τους φωνάζω να μην ασχολούνται με όλο αυτό το κιτσαριό και τηλεθέαση των καναλιών. Πιστεύω ότι είμαι πολύ κοντά και απλά ασχολούμαι με την τέχνη μου και πάντα καλές συνεργασίες. Και σε έναν καλλιτέχνη παίζει ρόλο η διαχρονικότητα και αυτό που προσφέρει στον κόσμο και πάνω από όλα στον ίδιο του τον εαυτό. Ότι είναι ο καθένας το δείχνει στη πορεία.
  • Γιατί να έρθει ο κόσμος στο “Ζητάτε να σας πω” ; Τι θα πάρει από αυτή τη μουσικη παράσταση;

” ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ” Από αυτή την παράσταση ο κόσμος  θα ταξιδέψει  με τις συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Πλέσσας, Γιανίδης , Αττίκ που με το διαφορετικό άκουσμα της BrillanteClaccicOrchestra [ ενορχηστρώσεις-διεύθυνση ορχήστρας Κατερίνα Βαφειάδου] και τα όμορφα Κείμενα του Αλέξανδρου Μπουρδούμη και την ερμηνεία του φυσικά  θα είναι μια νύχτα μαγική. Ξεκινώντας με τους Χαρταετούς η ορχήστρα όπου σε βάζει αμέσως στο κλίμα της παράστασης και συνεχίζοντας με την  Όμορφη Πόλη, Δρόμοι Παλιοί, Στρώσε το στρώμα σου, , Βαρκαρόλλα, Αν σε αρνηθώ, Φεγγάρι μάγια μου έκανες , Στου Όθωνα τα μέρη, Θαλασσιές οι χάντρες, Ξύπνα αγάπη μου, Ζητάτε να σας πω, και άλλα πολλά. Ένα διαφορετικό άκουσμα και μια διαφορετική περιπλάνηση. Μη διστάσετε να του ζητήσετε κάτι, ίσως είναι η μαγική σας νύχτα!!

  • Έχει ερωτικά σημεία η παράσταση; Εσύ ως καλλιτέχνης πως αντιλαμβάνεσαι τον έρωτα;

Έχουμε κάνει ένα μικρό απόσπασμα με τον Αλέξανδρο. Αλλά για μένα ερωτικά σημεία έχουν τα τραγούδια όπου τραγουδάμε, γιατί τα περισσότερα έχουνε όμορφους στίχους και σε ταξιδεύουν. Όπως το ένας Ουρανός με αστέρια, Η πρώτη μας νύχτα, Πόσο λυπάμαι, Το Δίχτυ με ένα μεγάλο στίχο κτλ.

Τώρα με ρωτάς για τον έρωτα…..Για μένα Έρωτας είναι τα πάντα. Έρωτας είναι η ίδια η ζωή, έρωτας είναι η μουσική, έρωτας είναι η δουλειά μου, οι στιγμές, η σκύλα μου. Στον έρωτα τα δίνω όλα, και ας τσαλακωθώ και η καρδιά μου είναι ανοιχτή, αλλιώς δεν  είναι έρωτας. Για μένα όταν είσαι ερωτευμένος δεν υπάρχουν εγωισμοί και παιχνίδια, υπάρχει η αλήθεια. Αλλιώς καλύτερα να είσαι μόνος σου. Ως καλλιτέχνης ιδίως στις μέρες μας και σε αυτή τη δύσκολη εποχή όπου οι άνθρωποι είναι πλέον κλειστεί με όλα τα προβλήματα που έχουν και δεν έχουν υπομονή ούτε και διάθεση. Είναι δύσκολο το τάιμινγκ των ανθρώπων. Μου αρέσει να ερωτεύομαι και είμαι αληθινή στον άνθρωπο που έχω δίπλα μου, γιατί μια φορά περνάς από αυτό το ταξίδι που λέγεται γη.

  • Τi προσδοκά η Ντέπη σε μια Ελλάδα που βουλιάζει; Πόσο αισιόδοξα βλέπει το μέλλον;

Δυστυχώς μας έχουνε βάλει σε ένα απίστευτο τρυπάκι όλους μας. Βλέπεις τρέχουν όλοι οι άνθρωποι για την καθημερινότητα τους. Βέβαια σε περίοδο κρίσης γεννιέται και ανθίζει ο πολιτισμός και καινούργια πράγματα και ιδέες. Ο κόσμος περιμένει να δει κάτι καινούργιο και να απολαύσει το κρασί του ή το ποτό του και σε μικρά στέκια της πόλης αρκεί αυτό που θα δει και θα ακούσει να είναι όμορφο και να τον γεμίσει. Βλέπουμε ότι έχουνε γίνει της μόδας τα μαγαζιά και οι σκηνές με όμορφα live από διάφορους καλλιτέχνες και διάφορα στυλ. Ας ελπίσουμε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και ένα μέλλον για τα αυριανά παιδιά. Μην φύγει όλος ο καλός πληθυσμός και σπουδαγμένος στο εξωτερικό. Πρέπει η Ελλάδα να κρατήσει τα παιδιά της!!

  • Θέλω να μου κλείσεις την συνέντευξη με ένα αισιόδοξο μήνυμα…

Να είμαστε όλοι καλά και να ταξιδεύουμε με την σκέψη μας και την ψυχή μας και πάντα να δημιουργούμε και να φτιάχνουμε αυτό που θέλουμε….Να ζούμε το σήμερα σας να είναι μια καινούργια αρχή!!

Να Ζηταμε απο τη ζωη αυτο που θελουμε και να το πιστευουμε και το συμπαν θα μας το δωσει.

Θα τελειώσω λοιπον με τον τίτλο της παράστασης ” ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ” Μην διστάσετε να το ζητήσετε ίσως είναι μια Νύχτα Μαγική!!

  • Σ’ ευχαριστώ πολύ Ντέπυ, μετά από αυτή την συνάντηση μας, εκτός του ότι κέρδισες τις εντυπώσεις μου, απέκτησα και μία φίλη!!

Να σαι καλα, σε περιμένω στις παραστάσεις μας, και τα λέμε στο επόμενο καφεδάκι μας..


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔήμητρα Χατούπη: «Θέατρο χωρίς πάθος δεν υπάρχει. Aλλιώς «άστο, κάνε κάτι άλλο»
Επόμενο άρθροΔημήτρη μου, Δημήτρη μου…