Αρχική RETROLOVERS Δείτε τον Θανάση Βέγγο με μαλλιά – Ποιό ήταν το πραγματικό του...

Δείτε τον Θανάση Βέγγο με μαλλιά – Ποιό ήταν το πραγματικό του επώνυμο

βεγγος

Δείτε τον Θανάση Βέγγο με μαλλιά – Ποιό ήταν το πραγματικό του επώνυμο. Θανάσης Βέγγος: Το πραγματικό του επώνυμο

Μια πληροφορία για τον αγαπημένο ηθοποιό που ίσως δεν είναι τόσο γνωστή είναι πως έκανε μια αλλαγή στο επίθετό του. Το πραγματικό του επίθετο ήταν «Βέγκος», και ο ίδιος το άλλαξε σε «Βέγγος», καθώς όπως είχε εξηγήσει σε συνέντευξή του  φαινόταν καλύτερα στο μάτι γραμμένο έτσι. Έτσι καθιέρωθηκε σε Θανάσης Βέγγος και όχι Βέγκος.

Θανάσης Βέγγος: Η ζωή του

Γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927. Ήταν μοναχοπαίδι του Βασίλη και της Ευδοκίας Βέγγου. Ο πατέρας του ήταν υπάλληλος στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού και ήρωας της αντίστασης. Μετά τον πόλεμο εκδιώχθηκε από τη δουλειά του, εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων.

Έτσι, ο Θανάσης άρχισε να εργάζεται από μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την επεξεργασία δερμάτων, ενώ παράλληλα έκανε διάφορα μικροθελήματα στη γειτονιά του.

Δείτε τον Θανάση Βέγγο με μαλλιά πριν γίνει πασίγνωστος και αγαπητός σε όλη την Ελλάδα.

ΒΕΓΓΟς ΜΑΛΛΙΑ

2018 ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (2)

Ο Βέγγος σε ηλικία 18 χρονών με πλούσια κόμη.

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣασμός: Ποια ερωτεύεται παράφορα ο Μανώλης
Επόμενο άρθροΜαγευτικό: Δείτε τις 48 αποχρώσεις της Σελήνης
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!