Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ Γαλλίδα barwoman ετών 100 αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της

Γαλλίδα barwoman ετών 100 αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της

1423d5cec8ad22f53fe1f44e825a73e7

Η Μαρί Λουΐζ Γουΐρθ άρχισε να δουλεύει στο μπαρ των γονιών της κοντά στο Καλαί το 1932.

Είναι ακόμα εκεί- και μόλις γιόρτασε τα 100ά γενέθλιά της, κάτι που την καθιστά πιθανότατα τη γηραιότερη μπαργούμαν της Γαλλίας, και μάλλον ολόκληρου του κόσμου.

Παραμένοντας πίσω από το μπαρ από την ηλικία των 14 ετών, έχει να διηγηθεί πάρα πολλές ιστορίες και πολλά σχόλια να κάνει. «Στα χρόνια μου, όταν ήσουν νέος, δούλευες. Σήμερα πρέπει να τους σύρεις στη δουλειά!».

Οι πελάτες πλέον είναι λίγοι. «Τους έθαψα όλους! Πέθαναν πριν από μένα! Οι νέοι δεν έρχονται εδώ. Ποιος θέλει να βλέπει μια γριά; Έχω λίγους γέρους πελάτες».

Όσον αφορά στο ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της, είναι αφοπλιστική και…αντισυμβατική: «Ποτέ μην τρώτε φρούτα. Και ποτέ μην πίνετε γάλα ή τρώτε γιαούρτι» λέει στο BBC. «Πίνω νερό με το φαγητό μου. Και ένα ποτήρι από κάτι άλλο…με μέτρο. Αν έπινα πολύ, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Αλλά, στην τελική, αυτό είναι που πουλάω! Μα με μέτρο».

Ως προς τους άλλους τρόπους διασκέδασής της, λέει στο AFP πως της αρέσει να ζει σαν να ήταν 60 χρονών. «Βγαίνω πολύ. Μου αρέσει να χορεύω. Δεν με πειράζει να πάω σπίτι 2 το βράδυ και να σηκώνομαι 7.30 το πρωί. Δεν κουράζομαι».

«Τρώω πολύ πικάντικο φαγητό. Δεν πίνω ποτέ γάλα. Δεν αγγίζω τα γιαούρτια. Τρώω όλα όσα δεν θα έπρεπε να τρώω. Αν μου δώσετε μαγιονέζα ή μαρμελάδα, θα πάρω τη μαγιονέζα. Αλλά δεν έχω χοληστερίνη!».

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗhuffingtonpost.gr
Προηγούμενο άρθροΜάθαμε γιατί το πεντανόστιμο μπιφτέκι των Wendy’s ήταν πάντα τετράγωνο
Επόμενο άρθρο«Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη»