Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Mηνάς Τσίγκος, o τραγουδιστής των 1550 μιλάει στο koitamagazine μια ανάσα πριν...

Mηνάς Τσίγκος, o τραγουδιστής των 1550 μιλάει στο koitamagazine μια ανάσα πριν το 2018

received_949598325191449

Είναι ροκ τύπος και στην σκηνή και στη ζωή, έχει εκκεντρική εμφάνιση και αρκετό χιούμορ, ότι είναι να πει θα το πει ευθέως και θα το εννοεί χωρίς περιστροφές και διλήμματα. Ο Μηνάς Τσίγκος είναι τραγουδιστής της ροκ μπάντας 1550 τα τελευταία πέντε χρόνια, βέβαια έχει στο ενεργητικό του αρκετά χρόνια πριν στη μουσική του θητεία.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βλασερός 

Οι 1550 έχουν μια ανοδική καλλιτεχνική διαδρομή και μετρούν εδώ και δεκαεννέα χρόνια πολλές αξιόλογες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών, όπως είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, η Έλενα Παπαρίζου, ο Αντώνης Ρέμος, η Πάολα και πάρα πολλοί άλλοι.

 

Έχουμε δει πολλά συγκροτήματα να κάνουν το πέρασμά τους, να απασχολούν το κοινό και μετέπειτα να ακολουθούν διαφορετικές πορείες στην καριέρα τους. Εσάς ως 1550 πιο πιστεύεις ότι είναι το συστατικό που σας ένωσε τόσο καλά και σας κρατάει μαζί;

Βασικά νομίζω πως έχουν μείνει ενεργά, λίγα συγκροτήματα με τόσα πολλά χρόνια ζωής. Δεν υπάρχει πιστεύω κάποιο συγκεκριμένο μαγικό συστατικό, μην ξεχνάμε πως από την ίδρυση του συγκροτήματος έως σήμερα μόνο τα δύο μέλη είναι από το ξεκίνημα των 1550. Ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου ο οποίος είναι στην κιθάρα και ο Τάσος Σταύρακας στα πλήκτρα, είναι από τα πρώτα μέλη του συγκροτήματος, όλοι οι υπόλοιποι έχουν αντικατασταθεί όπως συμβαίνει και σε πολλά συγκροτήματα. Γενικά θεωρώ πως όταν υπάρχει μια δυνατή καλή βάση, μια κοινή ιδέα μπορούν να γίνουν όμορφα πράγματα! Η δική μας βάση πιστεύω ότι είναι ο Ρουσσέτος. Μπορεί ο κόσμος να βλέπει εμένα μπροστά στο μικρόφωνο αλλά ο Ρουσσέτος κάνει μεγάλη δουλειά.

ήταν μεγάλη μου χαρά να είμαι στην ομάδα του Κώστα Μακεδώνα, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ γιατί είναι ένας μέγιστος καλλιτέχνης στο είδος του και με τον οποίο έχουμε κρατήσει ακόμα επαφή. Όταν είναι να ξεκινήσω μια καινούργια δουλειά, τον παίρνω πάντα τηλέφωνο να ζητήσω την γνώμη του.

Πιστεύεις δηλαδή ότι η ψυχή μιας πάντας δεν είναι απαραίτητα ο τραγουδιστής, ο οποίος έχει το πρώτο βήμα ;

Πάνω στην σκηνή σαφώς και τον πρώτο λόγο τον έχει ο τραγουδιστής, όλα τα βλέμματα στο live είναι επάνω του. Αν κάνει κάποιο λάθος ο τραγουδιστής θα γίνει αντιληπτό από όλους , αυτό υφίσταται σε κάθε μπάντα. Επειδή όμως δεν υπάρχει μόνο το live, υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός σκηνής, εκεί πιστεύω πως το μεγαλύτερο ρόλο τον έχει ο Ρουσσέτος. Αν οι 1550 είναι μια καρδιά, ο πρώτος της χτύπος είναι ο Ρουσσέτος!

Το Rising Star πώς μπήκε στη ζωή σου; Ήσουν ήδη μέσα στους 1550 όταν σε είδαμε στην ομάδα του Κώστα Μακεδώνα , τι είναι αυτό που σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή;

Πάντα ήθελα να πάρω μέρος σε τέτοιου είδους talent show, αλλά κάτι με κρατούσε πίσω. Αναρωτιόμουν πότε θα είναι καλή στιγμή για να το κανω. Ευτυχώς η κατάλληλη στιγμή ήρθε από μόνη της και θεωρώ ότι είχα την τύχη να βρεθώ σε ένα από τα καλύτερα show που έχουν περάσει και δεν το λέω επειδή συμμετείχα κι εγώ σε αυτό, αλλά επειδή ήταν μια πολύ καλή παραγωγή με αξιόλογους ανθρώπους. Επίσης ήταν μεγάλη μου χαρά να είμαι στην ομάδα του Κώστα Μακεδώνα, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ γιατί είναι ένας μέγιστος καλλιτέχνης στο είδος του και με τον οποίο έχουμε κρατήσει ακόμα επαφή. Όταν είναι να ξεκινήσω μια καινούργια δουλειά, τον παίρνω πάντα τηλέφωνο να ζητήσω την γνώμη του. Επανέρχομαι λοιπόν και λέω ότι στο Rising Star γινόντουσαν όλα live και όχι μαγνητοσκοπημένα, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Οι μουσικοί οι οποίοι μας συνόδευαν είναι από τους καλύτερους που έχουμε στην Ελλάδα κι αυτό με έκανε να βάλω το Risng Star στην πρώτη λίστα των καλύτερων και πιο άρτιων show. Ήταν λοιπόν πολύ συνειδητοποιημένη η απόφασή μου, ο λόγος που συμμετείχα ήταν για να γνωρίσει ο κόσμος τον τραγουδιστή των 1550! Υπήρχαν άνθρωποι που ρωτούσαν ποιος είναι ο νέος τραγουδιστής των 1550, ήθελα μέσα από την προβολή αυτή να με γνωρίσει ο κόσμος κι όχι να μου χτίσει καριέρα. Ήθελα να δει ο κόσμος τι κάνουν εδώ και δεκαεννιά χρόνια οι 1550 και τι κάνω εγώ εδώ και έντεκα χρόνια.

Πιστεύεις ότι πέτυχες τον στόχο σου ; Σας βοήθησε το Rising Star ;

Σίγουρα ναι! Κι αυτό φαίνεται κι από τα νούμερα τα οποία μιλούν από μόνα τους, είτε αυτά λέγονται likes είτε χτυπήματα στο Youtube, τα οποία να τονίσω πως είναι όλα αληθινά και όχι επί πληρωμής. Επίσης βλέπουμε ότι έχει αυξηθεί και η προσέλευση του κόσμο στα μαγαζιά που εμφανιζόμαστε.
Πού θα σας δούμε να εμφανίζεστε τις γιορτές; Τι μας ετοιμάζετε αυτό το διάστημα ;
Αρχικά βρισκόμαστε στην διαδικασία της ολοκλήρωσης του νέου μας δίσκου. Βέβαια μας έχουν καθυστερήσει ορισμένοι παράγοντες, άλλα σε μια εποχή που όλοι βγάζουν single, εμείς θέλουμε να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη δουλειά δίνοντας το στίγμα μας μέσα από τα τραγούδια μας, στην εποχή που κλείνει και σε αυτήν που έρχεται! Κάνουμε live τέσσερις φορές την εβδομάδα εδώ και μήνες τώρα στην Αθήνα και σε κάποιες επαρχιακές πόλεις  , οπότε οι γιορτές θα μας βρουν σίγουρα πάνω στη σκηνή διότι θα λείπουμε στην Πάτρα για κάποιες εμφανίσεις. Επίσης ετοιμάζουμε κι ένα τραγούδι σε διασκευή, το οποίο θα είναι μια έκπληξη για όλους αφού το έχει τραγουδήσει μια από τις καλύτερες ερμηνεύτριες της χώρας!

Τι εύχεσαι για το νέο έτος που έρχεται ;

Εύχομαι το 2018 οι Έλληνες να είμαστε λιγότερο παρτάκιδες, να έχουμε όλοι την υγεία μας και να χαμογελάμε περισσότερο χωρίς σκυφτό το κεφάλι γιατί δεν μας αρμόζει αυτό σαν λαός! Μόνο χαρά και ευτυχία….


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣτάλω Πατσιά! Μια εκρηκτική προσωπικότητα μας ανοίγεται!
Επόμενο άρθροΗ Σταχτοπούτα της Salsa και ο Πρίγκιπάς της!