Αρχική RETROLOVERS Τζένη-Τζένη πού γυρίστηκε: Η «σπηλιά της Νεράιδας και το σπίτι του Κασσανδρή

Τζένη-Τζένη πού γυρίστηκε: Η «σπηλιά της Νεράιδας και το σπίτι του Κασσανδρή

1966-2-21 ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ.mp4_snapshot_00.57.24.176

Τζένη-Τζένη πού γυρίστηκε: Η «σπηλιά της Νεράιδας και το σπίτι του Κασσανδρή

Το να ταξιδεύεις στην Ελλάδα μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο έχει ένα ιδιαίτερο, μοναδικό ενδιαφέρον. Γνωρίζεις τα μέρη όπου γυρίστηκαν μερικές από τις χαρακτηριστικές σκηνές του αγαπημένου παλιού σινεμά. Θυμάσαι ατάκες που έμειναν στην ιστορία και λέγονται ακόμη και σήμερα.

Μια ελληνική ταινία και η αναδρομή της στα μέρη που έγιναν τα γυρίσματα σε ταξιδεύει όσο τίποτε άλλο. Αυτή τη φορά πιάνουμε την ταινία Τζένη-Τζένη. Εκεί όπου γυρίστηκε η σκηνή με το νιόπαντρο ζευγάρι Ανδρέα Μπάρκουλη και Τζένη Καρέζη. Το κινηματογραφικό όνομα της σπηλιάς ήταν η «σπηλιά της Νεράιδας». Αλλά ποια είναι στην πραγματικότητα;

1966-2-21 ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ.mp4_snapshot_00.06.50.495

Το σπίτι του Κασσανδρή

Το ακίνητο (συνολικά 600 τμ) που γυρίστηκε η ταινία και ήταν η κατοικία της οικογένειας Κασσανδρή (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι πλέον διάσημο σε όλη την Ελλάδα. Είναι διώροφο, και διαθέτει μεταξύ άλλων μια τεράστια βιβλιοθήκη και 5 υπνοδωμάτια.

Το ακίνητο αυτό που βρίσκεται στο κέντρο των Σπετσών πουλήθηκε πριν από λίγες ημερες και μάλιστα, όπως λενε οι κτηματομεσίτες, ακριβά.

Όπως λένε οι πληροφορίες αγοράστηκε από την εφοπλιστική οικογένεια του Νίκου Ευθυμίου αντί του ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ.

Για την ακρίβεια αγοράστρια είναι η σύζυγος του εφοπλιστή, Ελένη Σούλια. Το ακίνητο ανήκε στην Σαντρίν Bale Οικονόμου (Sandrine Bale). Πήγη: Πηγή

ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΟΙΚ.ΚΑΣΣΑΝΔΡΗ ΣΠΕΤΣΕΣ (2)
Η κατοικία της οικογένειας Κασσανδρή στις Σπέτσες
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΟΙΚ.ΣΚΟΥΤΑΡΗ ΣΠΕΤΣΕΣ (1)
Η κατοικία της οικογένειας Σκούταρη στις Σπέτσες
1966-2-21 ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ.mp4_snapshot_00.02.33.954
Η Τζένη (Καρέζη) Σκούταρη στο μπαλκόνι του σπιτιού

Η υπόθεση:
Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι αποτελεί την πρώτη έγχρωμη ταινία της Τζένης Καρέζη, που σημειώνει την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην καριέρα της. Η φοιτήτρια φιλολογίας Τζένη Σκούταρη, κόρη του τοπικού κομματάρχη Κοσμά Σκούταρη, επισκέπτεται συχνά την ιδιωτική βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή, πολιτικού αντιπάλου του πατέρα της. Ο Κασσανδρής, λοιπόν, προετοιμάζει τον ανηψιό του και παλιό φίλο της Τζένης, Νίκο Μαντά, για υποψήφιο βουλευτή στις προσεχείς εκλογές. Ο συνυποψήφιός του Γκόρτσος έχει προβάδισμα, ενώ υποστηρίζεται από τον Σκούταρη, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Έτσι, ο Κασσανδρής αποφασίζει να υποχρεώσει την Τζένη να παντρευτεί με λευκό γάμο τον ανιψιό του, ενώ παράλληλα ξελασπώνει οικονομικά τον πατέρα της, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του ανιψιού του. Ο λευκός γάμος του ζευγαριού τελικά μετατρέπεται τελικά σε αληθινό έρωτα και ακολουθούν απρόσμενες εξελίξεις.

spilia

Η σπηλιά που έπαιξε το δικό της ρόλο στην ελληνική ταινία «Τζένη – Τζένη»

Η παλιά ελληνική ταινία γυρίστηκε στις Σπέτσες όπου και βρίσκεται η εν λόγω σπηλιά. Συγκεκριμένα βρίσκεται στη δυτική μεριά των Σπετσών, δίπλα στην μεγάλη αμμουδιά των Αγίων Αναργύρων. Είναι ένα από τα κρυφά αξιοθέατα του νησιού με σπάνια φυσική ομορφιά, αλλά και ιστορική σημασία. Η επίσημη ονομασία είναι η «σπηλιά του Μπεκίρη». Εκεί βρέθηκε το ζευγάρι μετά τον λευκό γάμο του και ο Ανδρέας Μπάρκουλης, εκδήλωσε για πρώτη φορά τα συναισθήματά του προς την Τζένη Καρέζη.

Ο διάλογος εκτυλίσσεται ο εξής: «Κύριε Μαντά σε τρεις μήνες που θα γίνετε βουλευτής θα φύγω…», λέει η Τζένη Καρέζη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης της απαντά «όχι μην φύγετε σας θέλω….». Η Τζένη Καρέζη κοιτάει με έκπληξη, αλλά εκείνος διστάζει και μετά από μια σύντομη παύση συνεχίζει την πρόταση του λέγοντας: «…σαν ιδιαίτερα γραμματέα». Εκείνη εκνευρίζεται του απαντάει αρνητικά και βουτάει στη θάλασσα.

Η συμβολή της σπηλιάς στην Επανάσταση του 1821

Στο εσωτερικό της η σπηλιά του Μπεκίρη έχει εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και μία μικρή αμμουδιά. Υπάρχει και ένας σχετικός θρύλος λέει ο όποιος λέει ότι όποιος πιει νερό από την πηγή που βρίσκεται μέσα στη σπηλιά του Μπεκίρη, ο έρωτας του θα κρατήσει για πάντα. Όμως η συγκεκριμένη σπηλιά διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821. Συγκεκριμένα χρησιοποιήθηκε ως καταφύγιο για τα γυναικόπαιδα σε στιγμές επιδρομών των Τούρκων, ενώ αποτελούσε μυστική αποθήκη πυρομαχικών. Η παράδοση του νησιού αναφέρει ότι το όνομα της η σπηλιά τον πήρε από κάποιον που λεγόταν Μπεκίρης και πρόδωσε το μυστικό στους Τούρκους.

Λέγεται μάλιστα ότι έκατσε έξω από την σπηλιά, καθώς δεν μπορούσαν να μπουν μέσα οι Τούρκοι και φώναζε στους Έλληνες ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο και ότι ο εχθρός εγκατέλειψε το νησί. Οι Έλληνες σταμάτησαν να βγαίνουν μόνο όταν η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των σφαγμένων αδελφών τους. Στη σπηλιά υπάρχει πρόσβαση τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσα.

Ηλέκτρα 1962: Πληροφόριες και κριτικές για την ταινία – Φωτογραφικό αφιέρωμα

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗhttps://www.alphafreepress.gr/
Προηγούμενο άρθρο«Ο Σάκης Ρουβάς είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και είναι ένας τεράστιος star»
Επόμενο άρθροΓλυκάνισος: Η νέα σειρά μυθοπλασίας του ΣΚΑΙ που θα συγκινήσει τους θεατές