Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ Το πιο ακριβό μανιτάρι του κοσμού,μόνο 40.000$ το κιλό!

Το πιο ακριβό μανιτάρι του κοσμού,μόνο 40.000$ το κιλό!

manitaria

Το Κόρντισεπς (Cordyceps ή Κορδιοκέφαλος) είναι ένα από τα πολυτιμότερα κινέζικα φαρμακευτικά βότανα και παρουσιάζει εξαιρετικές ιδιότητες. Σημασία του ονόματος: σκουλήκι του χειμώνα, χόρτο του καλοκαιριού.

Άλλες ονομασίες: Μύκητας της Κάμπιας, Μύκητας Ελάφι, Tochukaso, Tong Chong Xia Cao

Τα Cordyceps Μανιτάρια βρίσκονται στα υψίπεδα της Κίνας, του Θιβέτ και του Νεπάλ, 3 έως 5 χλμ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Υπάρχουν περισσότερα από 680 είδη Κόρντισεπς αλλά το πιο δημοφιλές, διαδεδομένο και αποτελεσματικό είναι τα μανιτάρια Cordyceps sinensis.

Η τιμή του μανιταριού αυτού πολλές φορές ξεπερνά τα 40.000$ το κιλό! Και αυτό οφείλεται στην δυσκολία εύρεσης αλλά και λόγω των ιδιοτήτων που του αποδίδουν. Αναπτύσσεται στην φύση με έναν από τους πιο φανταστικούς τρόπους. Κατά την διάρκεια του Χειμώνα ο μύκητας αυτός «συναντά» την διαχειμάζουσα κάμπια της πεταλούδας Hepialis armoricanus και την παρασιτεί 3-4 εκατοστά κάτω από το έδαφος καταφέρνοντας να «φάει» σχεδόν όλο της το σώμα και τελικά να την μουμιοποιήσει.

Την Άνοιξη μόλις λιώσουν τα χιόνια αναπτύσσει πάνω στο σώμα της κάμπιας μια ροπαλοειδή καρποφορία και βγάλει 2-4 εκατ. έξω από το χώμα. Η συλλογή είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού οι συλλέκτες οργώνουν τα Ιμαλάια στα γόνατα προκειμένου να εντοπίσουν το μικρό κεφαλάκι του μανιταριού που εξέχει έξω από την γη και με προσοχή να παρασύρουν και την “μουμιοποιημένη” κάμπια η οποία έχει τεράστια φαρμακευτική αξία.

Πληθώρα θρεπτικών ουσιών και ενεργών συστατικών περιέχονται στο κόρντισεπς, όπως κορντισεπικό οξύ, κορντισεπίνη, αμινοξέα, γλουταμινικό οξύ, πολυσακχαρίτες, βιταμίνη Β12 κ.ά.

Το πρώτο εγκεκριμένο και μη-ενέσιμο φάρμακο για τη θεραπεία σε υποτροπιάζουσες μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, βασίζεται στο Cordyceps Sinensis.

Κόρντισεπς σε Κίνα, Θιβέτ, Νεπάλ

Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ), το Κόρντισεπς χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της ανδρικής και γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας, καθώς και στην επούλωση του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Το Cordyceps Sinensis κατέχει σημαντική θέση στην κινεζική φαρμακοποιία ενώ η Δύση μόλις πρόσφατα άρχισε να το ενσωματώνει σε ιατρικές πρακτικές. Παρά το γεγονός ότι ήταν κάποτε ιδιαίτερα σπάνιο, οι σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας έχουν κάνει το Κόρντισεπς άμεσα διαθέσιμο, το οποίο μειώνει την τιμή του στην παγκόσμια αγορά.

“Είναι γεγονός ότι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος στο Κόρντισεπς, είναι τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στη λίμπιντο & τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών. Κόρντισεπς, ένας εξαιρετικός αφροδισιακός μύκητας.

Το Κόρντισεπς είναι ένας διατροφικός θησαυρός, και όχι απλά άλλη μία “αφροδισιακή” τροφή ή μία νέα διατροφική “μόδα”.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι εδραιωμένο στην ΠΚΙ και τις Ασιατικές χώρες ενώ, πλέον, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στο “δυτικό” κόσμο.

Στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστό, αλλά σταδιακά αποκτά και τους δικούς του ένθερμους “οπαδούς”, συνεισφέροντας σε όσους, πραγματικά, επιθυμούν να μεριμνήσουν για τους εαυτούς τους αλλά και για τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

– To συμπλήρωμα Cordyceps είναι ένα πολύτιμο εφόδιο στη διατροφή σας και μια μοναδική υπερτροφή που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα όσα γνωρίζατε για τα συμπληρώματα διατροφής μέχρι σήμερα.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΒέλγιο: Έφτιαξαν ομελέτα με… 10.000 αυγά, παρά το σκάνδαλο με τη μόλυνση από εντομοκτόνο
Επόμενο άρθροΓιατί σταματά η παραγωγή της Coca Cola Zero