Αρχική RETROLOVERS Αναμνήσεις: Επίσκεψη στο σπίτι του Δάκη

Αναμνήσεις: Επίσκεψη στο σπίτι του Δάκη

Αναμνήσεις Δάκης

Αναμνήσεις: Επίσκεψη στο σπίτι του Δάκη

Είναι άνοιξη του 1975. Το αγαπημένο περιοδικό της νεολαίας ”Μανίνα” πραγματοποιεί μία ακόμη επιθυμία των αναγνωστών της και επισκέπτεται ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του νέου κύματος, τον Δάκη.

Ο Δάκης είχε συνεργαστεί με πολλούς  Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.

Είχε τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Είχε πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης όπως: «Rex», «Diogenis Palace», «Νεράιδα», «Φαντασία», «Αστέρια», «Αθηναία», «Ribas» και συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους.

Δείτε επίσης: Επίσκεψη στο σπίτι του Νίκου Γαλανού

Σε διεθνές επίπεδο είχε συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Μίλβα, Τζο Ντασέν, Σασά Ντιστέλ και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.

Είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, στα Θέατρα Βέμπο, Παρκ, Κοτοπούλη-Ρεξ και σε άλλα πολλά. Επίσης, είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε Ελληνικές ταινίες όπως «Γοργόνες και μάγκες» χωρίς φυσική παρουσία και «Η θεία μου η χίπισσα» όπου έκανε κανονική εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη.

Δείτε επίσης: Επίσκεψη στο σπίτι της Τζένης Καρέζη!

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία. Το κοινό του τον λάτρευε και ήταν κάθε βδομάδα εξώφυλλο σε κάποιο περιοδικό με δώρο μία αφίσα του που κολλούσαν τότε τα κοριτσόπουλα στους τοίχους των δωματιών τους.

Ο Δάκης από το 1971 έμενε ακόμη στο πατρικό του σπίτι στο Παλαιό Φάληρο και δέχτηκε με χαρά να ξεναγήσει τους ρεπόρτερς του περιοδικού στο σπίτι του, δείχνοντας ακόμη και την βεράντα του αλλά και προσωπικά του αντικείμενα. Ήταν η χρονιά που πήρε το Β’ βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι Κι όλο ψάχνω να σε βρω των Γιώργου Μανίκα και στίχους της Σάσας Μανέτα (στίχοι).

Πάμε να δούμε το φωτορεπορτάζ:

1975-3-7-ΔΑΚΗΣ-141

δάκης-_1_

δάκης-_3_

Δείτε όλο το συλλεκτικό βιβλιαράκι εδώ:

Περισσότερα σχετικά άρθρα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣασμός: Ο Αστέρης απειλεί την Αργυρώ ότι θα την πάει στα δικαστήρια
Επόμενο άρθροΝόρα Βαλσάμη: Ο σύζυγός της, Ερρίκος Ανδρέου, εσπευσμένα στο χειρουργείο
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!