Αρχική RETROLOVERS Αλίκη Βουγιουκλάκη Όταν η Κατερίνα Παπουτσάκη υποδύθηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη (photos)

Όταν η Κατερίνα Παπουτσάκη υποδύθηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη (photos)

2008-11 LIFE & STYLE (6)

Όταν η Κατερίνα Παπουτσάκη υποδύθηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη (photos)

” Έκλεισα τα μάτια μου και ονειρεύτηκα όσα η ίδια, ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, πολλά βράδια μου αφηγούνταν για τη ζωή της ή μου διάβαζε από διάφορες σημειώσεις που κρατούσε. Ναι, η Αλίκη για τους ξένους ήταν η “απλησίαστη” σταρ, για μένα όμως, το γιο της, ήταν η πιο γλυκιά και συμπονετική μάνα. Και η ζωή της έμοιαζε από τη μία με αρχαίο δράμα, αλλά από την άλλη είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν παραμύθι. Όπως το παραμύθι της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων…” ( Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, Έχω ένα μυστικό)

Το 2008 ο Γιάννης Παπαμιχαήλ γράφει ένα βιβλίο για την μητέρα του με τίτλο ”Έχω ένα Μυστικό”. Την ίδια χρονιά το κανάλι του Alpha ψάχνει για την κατάλληλη πρωταγωνίστρια για το ρόλο της Αλίκης. Τελικά κατέληξαν όλοι ομόφωνα να δοθεί ο δύσκολος αυτός ρόλος στην Κατερίνα Παπουτσάκη. Δυστυχώς όμως πριν ακόμα προβληθεί το σήριαλ δέχτηκε πολέμο και από τους θαυμαστές της αξεχάστης σταρ αλλά και από κάποιους συγγένεις και φίλους της Αλίκης.

UntitledΜ

Τα γυρίσματα τελικά ξεκίνησαν και όλα πήγαιναν μια χαρά. Η τηλεθέαση όμως έπεφτε σταδιακά. Άλλοι το αποδίδουν στο καστ της σειράς και την προχειρότητα των γυρισμάτων και άλλοι πάλι στον πόλεμο των καναλιών και των συγγενών που γνώριζαν την Αλίκη και δεν έβρισκαν το σενάριο σωστό. Κρίθηκε και η ίδια η Παπουτσάκη για την ερμηνεία της στο ρόλο της Αλίκης. Ειπώθηκε πως η Αλίκη δεν ήταν η κλασσική γατούλα που ξέρουμε από τις ταινίες αλλά αντιθέτως ήταν πολύ διαφορετική στην προσωπική της ζωή και με πιο ”μπάσα” φωνή.

UntitledΦ

Όλοι αυτοί οι παράγοντες αλλά και η κόντρα του Γιάννη με τους συγγένεις και φίλους της Αλίκης στα τηλεοπτικά πάνελ καταδίκασαν το σήριαλ να τελειώσει νωρίτερα απ’ ότι ήταν προγραμματισμένο. Τα αδέλφια της Αλίκης, ο Γιώργος Ηλιάδης και ο Τόλης Σταματίκος ήταν αντίθετοι με το σενάριο. Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ όμως επέμενε και πίστευε στην παραγωγή και πως το αποτέλεσμα θα τον δικαιώσει. Αν και ο Αlpha ήλπιζε ότι η εν λόγω σειρά θα σημείωνε υψηλή τηλεθέαση, εν τούτοις τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού δεν ήταν έντονο, ενώ η συνεχής πτώση της τηλεθέασης οδήγησε το κανάλι στο να αλλάξει ημέρα και ώρα προβολής.

ΑΛΙΚΗ

Η Παπουτσάκη απογοητευμένη τότε έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Εκ των υστέρων καταλαβαίνω πόσο ανούσιο ήταν όλο αυτό, το βίωνα τότε όλο αυτό το παράλογο της ιστορίας. Ήταν πάρα πολύ παραβιαστικό και πάρα πολύ δύσκολο. Το κάνει ακόμα δυσκολότερο το γεγονός ότι δεν ήμουν ποτέ ένας άνθρωπος που αυτό που επεδίωκα ήταν η δημοσιότητα με κάθε κόστος. Δεν ήταν αυτό. Και το πιο δύσκολο απ’ όλα ήταν αυτό που έλεγαν κάποιοι, ότι αυτό το προκαλείς εσύ ο ίδιος, ότι φωνάζεις τους παπαράτσι κλπ. Μου φαινόταν τραγικό»

Διαβάστε ακόμη: Αναμνήσεις: Δείτε τον Γιάννη Παπαμιχαήλ σε μία σπάνια συνέντευξη

Pictures1

«Ήμουν πάρα πολύ άσχημα, πρέπει να πέρασα κατάθλιψη, μη διαγνωσμένη. Έκλαιγα πολύ. Έπαθα ψυχοσωματικά και υπέφερα, έβγαλα και αυτοάνοσο. Γενικά ήταν μια κατάσταση πολύ δύσκολη, τι να σου λέω τώρα…».

Η σειρά του Alpha «Έχω ένα μυστικό» μας ταξίδεψε πίσω στο παρελθόν σε μια γοητευτική εποχή την οποία οι παλαιότεροι νοσταλγούν και οι νεότεροι μαθαίνουν μέσα από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, με τον οποίο μεγάλωσαν και μεγαλώνουν γενιές και γενιές, μια εποχή που αποτέλεσε εκτός των άλλων ένα σημαντικό κεφάλαιο και για την καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Τώρα εάν σε κάποιους δεν άρεσε το αποτέλεσμα είναι γιατί η Αλίκη είναι ακόμη ζωντανή στην μνήμη μας και είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από κοντά μας.

ΩΩ
ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ

Σενάριο: Μαίρη Ζαφειροπούλου, Σταύρος Καλαφατίδης
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Παραγωγή: LUMAD – Έλενα Χατζηαλεξάνδρου
Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Παπουτσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Παίζουν: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Χρανιώτης, Γιωργής Τσαμπουράκης, Όθωνας Μεταξάς, Λεωνίδας Κακούρης, Μπάμπης Χατζηδάκης, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Μαργαρίτα Αμαραντίδου, Ρεγγίνα Παντελίδη, Φένια Παπαδόδημα, Χάρης Κολός, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Γιώργος Σουξές, Δημήτρης Σταμούλης, Ειρήνη Ασλανίδου, Σπυριδωνία Κρανιώτη, Δημήτρης Μακαλιάς, Νικήτας Μαργετάκης, Χρήστος Σωτηρίου, Λήδα Χατζή, Σόλωνας Τσούνης, Adrian Frieling.
Και οι μικροί: Ιφιγένεια Τζώλα, Γιώργος Μερσιώτης
Φιλική Συμμετοχή: Γιώργος Κιμούλης
Ο Θανάσης Βέγγος στο ρόλο του κυρ Κυριάκου.

Υπόθεση:

Δεκαετία του ’40, ένα μικρό κορίτσι κάνει τα πρώτα βήματα της ζωής του. Μια ζωή που θυμίζει παραμύθι. Ένα παραμύθι με καλές νεράιδες, κακές μάγισσες, λαμπερά αστέρια, σκοτεινές σκιές, χαμόγελα και δάκρυα…
Το μικρό κορίτσι του παραμυθιού θα μας διηγηθεί τη σκληρή, αλλά και τρυφερή ιστορία του και θα μας παρασύρει στο ταξίδι του σε μια άλλη εποχή γεμάτη μαγεία και μυστικά……
Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ για τη ζωή της μητέρας του και είναι εμπλουτισμένη με στοιχεία μυθοπλασίας.

Δείτε όλα τα επεισόδια εδώ: ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιες Φωτογραφίες: Η Αλίκη εκπληρώνει το τάμα της στη Ναυπακτία

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα πριν 50 χρόνια «έφυγε» ο Νίκος Φέρμας
Επόμενο άρθροΝτίνος Ηλιόπουλος: Η κηδεία του στα λευκά, όπως το είχε ζητήσει
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!