Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ελένη Γερασιμίδου! ”Αν δεν έχεις έρωτα για αυτό που κάνεις δεν βγαίνει...

Ελένη Γερασιμίδου! ”Αν δεν έχεις έρωτα για αυτό που κάνεις δεν βγαίνει αλλιώς!”

DSC_0632

Η κυρία Ελένη Γερασιμίδου είναι ένας υπέροχος και χαρισματικός άνθρωπος που είχα τη χαρά και την τιμή να γνωρίσω και από κοντά. Τόσα χρόνια, με τόσες αναμνήσεις να το πω, από την τηλεόραση ,βλέποντάς τη βέβαια και στο θέατρο, το μόνο που μπορώ να πω για αυτήν είναι ότι χαιρόμαστε να τη βλέπουμε να παίζει.

Ταλαντούχα και έξυπνη. Λατρεύω να τη βλέπω σε κωμικούς ρόλους. Σε αποκλειστική συνέντευξη μόνο στο Koita Magazine!

Μια γυναίκα δυναμική, απλή, σταράτη και ευγενική. Όλα αυτά και άλλα πολλά, που δεν χωράνε σε  δύο σελίδες, είναι η Ελένη Γερασιμίδου!

Κυρία Γερασιμίδου, πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το θέατρο και πως ξεκίνησε όλη αυτή η διαδρομή;

Πας πάρα πολύ μακριά, πολλά χρόνια πίσω γιατί έχω ήδη 44 χρόνια στο θέατρο, είναι πολύ γνωστό αλλά θα το πω και σε σας, δεν το αποφάσισα εγώ, το αποφάσισε η μαμά μου. Μου είπε.. εσύ θα γίνεις ηθοποιός, ενώ εγώ έπαιζα στο σχολείο όπως όλοι και ηθελα να γίνω δημοσιογράφος . Τελικά με έγραψε στη σχολή του Χαρατσάρη, που ήταν τότε στην Θεσσαλονίκη και ήταν η καλύτερη, δηλαδή τότε εκείνα τα χρόνια, και έτσι ξεκίνησε αυτός ο περίπατος. Αν δεν έχεις έρωτα γι’ αυτό που κάνεις, οποιαδήποτε δουλειά και αν είναι, δεν βγαίνει αλλιώς ..Δεν πάει καλά και ειδικά στην δική μας δουλειά! Αυτό που λέω πάντα και στα παιδιά και στους μαθητές μου είναι αυτό, ότι εγώ δεν θα σας πω ποτέ να μη γίνετε, δεν θα το έκανα αυτό, θα σας πω μόνο να το κάνετε αν το αγαπάτε πολύ. Για όλες τις δουλειές ισχύει, αλλά πόσο μάλλον κάτι παραπάνω για τις  δουλειές που έχουν σχέση με την τέχνη.

Δημιουργήσατε το δικό σας θέατρο, το Από Κοινού, τι σας έκανε να δημιουργήσετε κάτι τέτοιο;

Ήταν ένα όνειρο παλιό, γιατί παλιά με τον Αντώνη τον Ξένο προσπαθούσαμε και κάναμε δουλειές δικές μας αλλα δεν είχαμε ποτέ δική μας στέγη.. ούτε αυτη ειναι δίκη μας, την κάναμε δική μας  με κάποιον τρόπο γιατί με ενοίκιο την έχουμε! Είχε προηγηθεί τότε το καφεθέατρο Αντιγόνης 12-13 στη Θεσσαλονίκη. Από το ΄83 μέχρι το ΄87 κάναμε διάφορες παραστάσεις με δική μας πρωτοβουλία. Τελικά μέσα στην κρίση αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτο τον χώρο τον οποίο έφτιαξε ο Αντώνης με τα χέρια του στην κυριολεξία.Και έτσι, με κάποιον τρόπο, να μπορούμε να δουλεύουμε με τις συνθήκες που θέλουμε εμείς.

Τα πάντα θυμάμαι από την νατάσσα. Ήταν ένας άνθρωπος με πάρα πολλές ικανότητες, ήταν πάρα πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Κυρίως είχε μία εξαιρετική φωνή, από τις σπάνιες φωνές, και αυτό είναι αντικειμενικό.

Αντώνης Ξένος. Φίλος, σύζυγος και συνεργάτης. Πώς είναι να συνεργάζεστε μαζί του;

Όπως είναι και να συμβιώνεις μαζί του! Ένας διαρκής αγώνας. Να θυμίζω πράγματα, από την πλευρά του να δουλεύει πολύ σκληρά, για να λέμε και τα θετικά, και να αγχώνεται σε αυτό που κάνει και να ξεχνάει άλλα ζητήματα.. Προχωρώντας αυτή η σχέση, και με τα χρόνια, έφτασα να ασχολούμαι και με τα οικονομικά που κάποτε ασχολιόταν μόνο εκείνος.

Αυτό που παρατηρώ κυρίως σε σας, και σας παρακολουθουμε πολλά χρόνια εμείς οι μικρότεροι, κυρίως διαλέγετε κωμικούς ρόλους. Είναι το στοιχείο σας αυτό, το αγαπάτε περισσότερο από το να παίζετε σε ενα δράμα;

Ναι αγαπάω περισσότερο να παίζω κωμικούς ρόλους. Υπάρχουν όμως και έργα που έχουμε παίξει κατά καιρούς που έχουνε και το δραματικό στοιχείο. Έτσι κι αλλιώς η καλή κωμωδία από κάτι δραματικό ξεκινάει. Νομίζουμε ότι, όταν λες κάποια πράγματα που πρέπει να πεις αν μπορείς να τα πεις και με χιούμορ έχουνε καλύτερο αποτέλεσμα.

Κυρία Γερασιμίδου θέλω να μου πείτε τι θυμάστε από την αγαπημένη σας αδερφή Νατασσα Γερασιμίδου. Τι άνθρωπος ήταν;

Τα πάντα θυμάμαι από την Νατάσσα. Ήταν ένας άνθρωπος με πάρα πολλές ικανότητες, ήταν πάρα πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Κυρίως είχε μία εξαιρετική φωνή, από τις σπάνιες φωνές, και αυτό είναι αντικειμενικό. Ήταν πολύ κωμική, επίσης ήξερε χορό, και ό,τι έκανε το έκανε με πάρα πολύ αγάπη και πολύ ταλέντο. Νομίζω ότι αν ήταν τώρα εδώ θα ήτανε μία σπουδαία καλλιτέχνης του μουσικού θεάτρου. Τώρα τα προσωπικά είναι άλλο θέμα. Αυτά δεν ξεχνιούνται με τίποτα.

Πώς εξηγείτε το ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί αγαπούν περισσότερο να παίζουνε στο θέατρο. Φυσικά τους αρέσει και η τηλεόραση, γιατί είναι ένα μέσο προβολής, αλλά οι περισσότεροι ηθοποιοί θέλουνε να παίξουνε στο σανίδι;

Φυσικά οι πιο πολλοί ηθοποιοί αγαπούν περισσότερο το θέατρο, αγαπάνε να παίζουν στο σανίδι, αυτοί που είναι ηθοποιοί και θέλουν όμως το θέατρο… Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που λέγονται ηθοποιοί, έτσι ονομάζονται, και παίρνουν τον τίτλο και η μανία τους είναι πώς θα είναι στην τηλεόραση . Αλλα κυρίως όλοι ψοφάνε να βγούνε στην τηλεόραση..

Οι στόχοι μας είναι πάντα θεατρικοί. Οι στόχοι μας είναι να κάνουμε θέατρο για τον κόσμο, τον απλό, τον πολύ. Που σημαίνει ότι αυτό είναι μία πολύ σοβαρή φιλοδοξία γιατί το απλό είναι και ποιοτικό.

Βλέπουμε ότι στο θέατρο, εκτός από τις θεατρικές παραστάσεις που προβάλλονται, παραδίδετε και μαθήματα υποκριτικής, όπως έχετε δημιουργήσει και κάποια άλλα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης. Μιλήστε μας για αυτο.

Φυσικά καλό είναι ό,τι μπορεις και ό,τι έχεις μάθει από τη δουλειά σου να μπορείς να το μεταδώσεις και στους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική . Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε πολύ περισσότερους ανθρώπους εδω μεσα..

Παρατήρησαμε ότι στην αφίσα της παράστασης ‘’Καλλιο Πέντε Και Στο Χέρι’’ υπάρχουνε στοιχεία της δραχμής..

Η αφίσα έχει πάνω κάποια νομίσματα. Από αυτό προεκυψε η ονομασία ´´Κάλλιο Πέντε Και Στο Χέρί´, εξού οτι είμαστε πέντε και συμβαδίζουμε και εμείς με την οικονομική κατάσταση αυτη τη στιγμη..

Θέλω να μου μιλήσετε για την παράσταση ‘’Κάλλιο Πέντε Και Στο Χέρι’’ και τι έχουμε να περιμένουμε από αυτήν.

Η παράσταση ονομαζεται ´´Κάλλιο Πέντε Και Στο Χέρί´ κα είναι ένας τίτλος που μας τον έδωσε ο Πάνος Χατζηκουτσέλης, όπως τον λέμε, ο ηθικός αυτουργός. Επειδή είμαστε πέντε αυτοί που είμαστε επί σκηνής, φέτος βέβαια είμαστε έξι γιατί στα επικουρικά όταν λείπει η Jo έρχεται άλλος πιανίστας αλλά στην ουσία, πάνω στη σκηνή είμαστε πέντε. Δηλαδή  τέσσερις ηθοποιοί και ένας μουσικός. Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου, Άκης Σιδέρης, Jo Μπάλτα στο πιάνο και όταν λείπει η Jo θα την αντικαθιστά ο Νίκος Ροκάς. Και οι παραστάσεις θα είναι κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Τέλος, θέλω να μου πείτε ποιοί είναι οι καλλιτεχνικοί σας στόχοι για το 2018.

Οι στόχοι μας είναι πάντα θεατρικοί. Οι στόχοι μας είναι να κάνουμε θέατρο για τον κόσμο, τον απλό, τον πολύ. Που σημαίνει ότι αυτό είναι μία πολύ σοβαρή φιλοδοξία γιατί το απλό είναι και ποιοτικό. Για μας το λαϊκό είναι και ποιοτικό και όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα. Έχουμε λοιπόν τώρα σαν αρχή ένα σπονδυλωτό μουσικοθεατρικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και σχεδιάζουμε για αργότερα κάποιο άλλο έργο που θα δούμε, χωρίς ελπίζουμε να χρειαστεί να σταματήσουμε αυτό.. Ελπίζουμε να μην το σταματήσουμε!

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Ελένη Γερασιμίδου για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε και το Από Κοινού Θέατρο για τη φιλοξενία του. Επίσης τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης για την παρέα που μας έκαναν στο backstage!

Δημοσιογραφική κάλυψη: Vasia Bresta/Φωτογραφική κάλυψη: Francesca Kal

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

O Μάνος Πατεράκης είναι ο καλλιτέχνης μέσα στο σπίτι σου!

Η Κατερίνα Σιγάλα μας μίλησε για την ”Αφετηρία”της!

Στάλω Πατσιά! Μια εκρηκτική προσωπικότητα μας ανοίγεται!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣτην τελική ευθεία για το Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης
Επόμενο άρθροΣτάλω Πατσιά! Μια εκρηκτική προσωπικότητα μας ανοίγεται!