Μελιτζάνες γιαχνί με πατάτες. Ο Άκης Πετρετζίκης σας προτείνει….
Υλικά:
- 4 μελιτζάνες
- χυμός από ½ λεμόνι
- 3 πατάτες μέτριες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 3 ντομάτες μέτριες
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 300 γρ. νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι.
- Τις κόβουμε στη μέση οριζόντια και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 3-4 εκ.
- Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε κρύο νερό, τον χυμό από μισό λεμόνι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά (αυτό το κάνουμε για να μη τραβήξουν πολύ λάδι στο μαγείρεμα).
- Σουρώνουμε καλά τις μελιτζάνες και στύβουμε απαλά με τα χέρια να φύγουν τα πολλά νερά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια 2-3 εκ.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Παίρνουμε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά.
- Ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας.
- Μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε το νερό, το ζωμό, τις τομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και υπόλοιπο ελαιόλαδο κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !