Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Η Φωτεινή Αθερίδου και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης … αναλύουν την ”επιστήμη του...

Η Φωτεινή Αθερίδου και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης … αναλύουν την ”επιστήμη του έρωτα”

Ποδαρικό για τη νέα χρονιά κάνουν στο Koita-magazine, οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Φωτεινή Αθερίδου και Σπύρος Χατζηαγγελάκης!

Με αφορμή την παράσταση «Σεξ Λεξικόν : Η επιστήμη του Έρωτα» όπου πρωταγωνιστούν στο Θέατρο 104, μιλούν για το έργο, την επιτυχία του, τους ρόλους που υποδύονται, αναλύοντας τον έρωτα στην εποχή μας.

Απολαύστε τους….

 

‘’Σεξ Λεξικόν’’ για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο 104. Που εναποθέτετε την επιτυχία αυτής της παράστασης;

Φ.Α:  Το Σεξ Λεξικόν, του Σπύρου Μιχαλόπουλου, από γραφής, έχει τα εξής δύο συστατικά που κάνουν ένα έργο να έχει δυναμική: Χιούμορ και συγκίνηση. Η Αγγελίτα Τσούγγου νομίζω πως με την εύρυθμη σκηνοθεσία που έχει κάνει, αλλά και με την αλήθεια που εκμαιεύεσαι από εμάς φώτισε πάρα πολύ το έργο.. κι έτσι έχουμε μια τρυφερή, αστεία, φρέσκια, και συγκινητική παράσταση. Αυτός είναι ο λόγος που αρέσει πιστεύω.

Σ. Χ:  Εγώ όπως και η Φωτεινή είμαστε τα νέα μέλη αυτής της παραγωγής, ένα μεγάλο μέρος της περσινής επιτυχίας οφείλεται στη Μαρία Χάνου και τον Χρήστο Κοντογιώργη που ενσάρκωναν τους ρόλους την περσινή χρονιά. Ως θεατής της πρώτης χρονιάς και ως μέλος της φετινής νομίζω πως ο πιο σημαντικός λόγος της επιτυχίας είναι η τιμιότητα και η ειλικρίνεια πάνω στην οποία βασίζεται αυτή η παράσταση.

Ποιοι οι ρόλοι που υποδύεστε στην παράσταση και πως θα τους χαρακτηρίζατε;

Φ.Α:  Είμαι η Κάτια Ψαράκη. Μια 17χρονη κοπέλα, αρκετά θαρραλέα και με πρωτοποριακές για την εποχή της απόψεις αλλά με όλη τη συστολή της ηλικίας, καθώς η ντροπή και το θάρρος εναλλάσσονται μέσα της σε όλη τη διάρκεια του έργου.

Σ.Χ:  Εγώ ενσαρκώνω τον Τάκη, έναν βαθιά ερωτευμένο, συντηρητικό, μαμάκια, ιδεολόγο, ρομαντικό, ζηλιάρη, ντροπαλό, ενστικτώδη, ντόμπρο, μ@λ@@κα, χαρούμενο, ονειροπόλο δεκαεφτάχρονο νέο του 1978… Έναν άντρα δηλαδή σαν όλους τους άλλους.

Υπάρχουν κοινά σημεία με τους ρόλους σας και τις δικές σας προσωπικότητες στην πραγματικότητα;

Φ.Α: Πάντα υπάρχουν κοινά σημεία κι αν δεν υπάρχουν τα δημιουργείς ή τα ανακαλύπτεις. Δε θα έλεγα ότι της μοιάζω πολύ, όμως βρήκα τον τρόπο και συνδέομαι…

 

Σ.Χ: Νομίζω πως είμαι τόσο διαφορετικός με τον Τάκη όσο και ίδιος. Φαινομενικά δεν μοιάζουμε καθόλου σε συμπεριφορές και χαρακτήρα, αλλά μέσα μου έχω σίγουρα κρυμμένο κάποιον Τάκη.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το έργο επίκαιρο στο φιλοθεάμον κοινό;

Φ.Α: Ο έρωτας, που αφορά και θα αφορά τους πάντες και πάντα. Από κει και πέρα έχει πολύ ενδιαφέρον ακριβώς το ότι ο κόσμος παρακολουθεί ένα τόσο ίδιο για όλες τις εποχές συναίσθημα, να εκτυλίσσεται το 1978. Βλέπουν ομοιότητες και ταυτίζονται.

Σ.Χ: Παρακολουθούμε, με κωμικό και ρομαντικό τρόπο, την προσπάθεια δύο νέων να ολοκληρώσουν τη σχέση τους για πρώτη φορά. Και μόνο αυτή η μικρή περιγραφή αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι αυτή η παράσταση δεν έχει εποχή. Εξαρτάται μόνο από την διαιώνιση ή όχι του είδους των ανθρώπων, για να είναι ή να μην είναι επίκαιρη.

Είναι επιστήμη ο έρωτας τελικά ή είναι κάτι άλλο που ακόμη το ψάχνουμε;

Φ.Α: Αν ήταν επιστήμη θα το είχες καταλάβει κι εσύ που ρωτάς (γέλια).

 

Σ.Χ: Όσο επιστήμη είναι η αναπνοή, οι χτύποι της καρδιάς, το βλεφάρισμα, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που τα μελετάνε και τα αναλύουν αλλά τα σίγουρα τα κάνουν όλοι.

Σε τι διαφέρει η νέα γενιά της εποχής του έργου από τη δική μας νέα γενιά και που τελικά συγκλίνουν;

Φ.Α: Σε πολλά διαφέρουν. Σήμερα υπάρχουν εφαρμογές, που μπαίνεις και βλέπεις στα πόσα μέτρα βρίσκεται κάποιος με τον οποίο μπορείς να κάνεις σεξ.  Το σεξ έχει γίνει το πιο εύκολο και γιατί όχι και «διαδικαστικό», πράγμα για πολλούς νέους της γενιάς μου. Τότε υπήρχε δυσκολία, υπήρχε άγχος να κατακτήσεις τον άλλον και δεν ήξερες αν θα το καταφέρεις ή όχι… Τα αγόρια πείσμωναν με την κοπέλα που ήθελαν να κατακτήσουν και ασχολούνταν με αυτό μέχρι να το καταφέρουν. Ήταν ολόκληρο θέμα το σεξ τότε, όχι απλή υπόθεση. Ρομαντικό πολύ, αυτό έχει χαθεί. Αυτό που σίγουρα είναι ίδιο, είναι πως ακόμα και σήμερα που είναι πιο «ωμά» τα πράγματα, ο ερωτευμένος είναι πάντα ένας ορθάνοιχτος, ανασφαλής και ευάλωτος άνθρωπος….

 

Σ.Χ:  Πολλά είναι τα κομμάτια στα οποία η νέα γενιά διαφέρει από την νέα γενιά της εποχής του έργου. Αυτό εξαρτάται από τις εκάστοτε κοινωνικές συνήθειες του κάθε λαού που μεταλλάσσονται ανά περιόδους. Θα τρώγαμε αρκετή ώρα αν προσπαθούσαμε να το αναλύσουμε. Στο κομμάτι που αφορά την παράσταση, τον έρωτα και στην ουσία αυτού, δεν υπάρχουν διαφορές. Ανεξάρτητα την εποχή, σ’ όλους τους ανθρώπους έχει συμβεί το σκίρτημα στην καρδιά σκεπτόμενοι έναν άλλον άνθρωπο.

Ποιο το στοιχείο εκείνο που αγαπάτε περισσότερο στη δουλειά σας και δεν θα το αλλάζατε με τίποτα;

Φ.Α: Το ότι μπορώ να δημιουργώ συνέχεια, να δημιουργώ και μέσα μου και έξω μου. Οι πρόβες είναι το ωραιότερο κομμάτι στην υποκριτική, το πιο δημιουργικό…

 

Σ.Χ:  Ανακαλύπτω συνεχώς διαφορετικές πτυχές του εαυτού μου. Όλοι οι ρόλοι τους οποίους καλούμαι να υποδυθώ βρίσκονται κάπου μέσα μου και αναδύονται από μένα. Αυτή η εξερεύνηση είναι πάρα πολύ ωραία.

Αγαπημένη σας φράση που κρατάτε μέσα από το έργο και στη ζωή σας;

Φ.Α:  «η αγάπη δεν είναι υπόθεση μιας ώρας…»

Σ.Χ:    ..Σ΄αγαπάω

 

*Η παράσταση  θα παίζεται από την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 και κάθε Κυριακή  στις 19.00 και φυσικά κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15, εως τις 6 Φεβρουαρίου! 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΟι Νάρκισσοι του ζωδιακού κύκλου
Επόμενο άρθροΔείτε πως είναι σήμερα η Τία Καρέρε, η γνωστή Σιντνέι Φοξ; (photos)