Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πόσο κρατάει μια βροχή; Τι χρώμα έχει η θάλασσα; Από τι είναι, άραγε, φτιαγμένο το χιόνι; Η συγγραφέας και η εικονογράφος, με λέξεις και εικόνες, αφηγούνται την τρυφερή ιστορία ενός παιδιού κι ενός λουλουδιού σε μια πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ. Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, την ενηλικίωση και την προσωπική επανάσταση.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Λυκάρτση
Η Μαρία Λυκάρτση από παιδί προτιμούσε να διαβάζει βιβλία παρά να παίζει κυνηγητό και κρυφτό. Καμία έκπληξη που, όταν μεγάλωσε, σπούδασε κλασική φιλολογία και θεατρολογία. Δουλεύει με έφηβους στη δημόσια εκπαίδευση και όταν μοιράζεται μαζί τους ποίηση είναι μια ώρα μαγική. Παλιότερα ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο προσέχοντας πάντα στα τραγούδια τους στίχους. Δε θεωρεί ότι το να χαζεύεις έξω από το παράθυρο είναι χαμένος χρόνος και αγαπά τον ήχο της βροχής.

Λίγα λόγια για τη Στεφανία Βελδεμίρη
Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι ζωγράφος, συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης. Γράφει, διαβάζει, παλεύει με τη φθορά του χρόνου, ζωγραφίζει με μανία. Της αρέσουν ο Πήτερ Παν, τα φουστάνια, τα κραγιόν και τα κόκκινα αστέρια.

Για παιδιά ηλικίας από 5-9 ετών
Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου μια ώρα
Είσοδος ελεύθερη!

Η παρουσάση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στο βιβλιοπωλείο Ακυβέρνητες Πολιτείες, Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο – Καφέ Αλ. Σβώλου 28, Κέντρο (Τηλ. 231 0273207) στις 18:00.