Αρχική TRAVEL Εξορμήσεις Ένα γραφικό χωριουδάκι δίπλα στην Αθήνα σκέτο διαμάντι!

Ένα γραφικό χωριουδάκι δίπλα στην Αθήνα σκέτο διαμάντι!

xwrio-9-730×548

Αν θέλετε να οργανώσετε μια κοντινή απόδραση από την Αθήνα, σε έναν προορισμό που θα σας ανταμείψει με την ομορφιά του φυσικού του τοπίου, τότε αξίζει να επισκεφθείτε την Γκούρα, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 956 μέτρων στους πρόποδες της Ζήρειας, με πολλά παλιά πετρόχτιστα σπίτια.

goura2

Kάνοντας τη βόλτα σας στο χωριό, θα θαυμάσετε την πανέμορφη πλατεία με την επιβλητική πετρόχτιστη εκκλησία αλλά και τα αρχοντικά 19ου αιώνα του οπλαρχηγού της Επανάστασης Νικόλαου Οικονόμου-Γκούρα, του Σάρλη και του Μούρτη, τα οποία αποτελούν ιστορικά διατηρητέα μνημεία, χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

goura

Ολόκληρη η περιοχή θα σας προσφέρει εικόνες, χρώματα και συναισθήματα. Θα τα ανακαλύψετε με μια βόλτα στη Λίμνη Δόξα θαυμάζοντας το αλπικό περιβάλλον της, δρασκελίζοντας το κατώφλι στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, θαυμάζοντας τη λαξευμένη μέσα στον βράχο Παναγία των Βράχων και κάνοντας πεζοπορία στα ορεινά μονοπάτια στις πλαγιές της Ζήρειας.

gouraΠού να μείνετε: Στα προσεγμένα δωμάτια του ξενοδοχείου Ακροθέα με θέα ολόκληρο το λεκανοπέδιο του Φενεού (τηλ. 27470 51471). Εναλλακτικά, στο Αρχοντικό Πρεδάρη, πάνω στην πλατεία, που στεγάζεται σε παλιό πέτρινο οικογενειακό αρχοντικό του 1870 (τηλ. 27470 51280).

Πού να φάτε: Η ταβέρνα Ρέλια, πάνω στην πλατεία του χωριού, σερβίρει ωραία τοπικά πιάτα. Δοκιμάστε αγριογούρουνο στιφάδο, νοστιμότατο κόκορα με μακαρόνι και την σπιτική χορτόπιτα (τηλ. 27470 51113).

travelstyle


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο«Κολοκοτρωνίτσι»: Χιονισμένο το γραφικό χωριουδάκι του… Πώποτα και της Χαράς [εικόνες ]
Επόμενο άρθροΤο Αλατωρυχείο της Πολωνίας, ένα Μνημείο Παγκοσμίου Κληρονομιάς.