Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Η Ερασμία Μάνου φωτογραφίζεται για φιλανθρωπικό σκοπό, στο ημερολόγιο του Koita 2018

Η Ερασμία Μάνου φωτογραφίζεται για φιλανθρωπικό σκοπό, στο ημερολόγιο του Koita 2018

26695262_1717680898296132_1892631428_o
Το Κoita Μagazine, σε μια προσπάθεια προώθησης καλλιτεχνών και φιλανθρωπικής δράσης, δημιούργησε το ημερολόγιο Koita 2018.

Όσοι καλλιτέχνες φωτογραφήθηκαν και βοήθησαν με την κίνησή τους αυτή, τον σύλλογο Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι Με Ειδικές Ανάγκες Μόνο Άνθρωποι θα συμμετέχουν και σε ένα αγώνα προώθησής τους σε ραδιόφωνα της επαρχίας, και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Ένα ημερολόγιο, φτιαγμένο για τον πιο γλυκό σκοπό! Συμμετείχες και συ, ποια η σχέση σου με τις φιλανθρωπίες;

 Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέρος αυτής της όμορφης προσπάθειας αν και δεν μου αρέσει η λέξη φιλανθρωπία , πιστεύω πως ότι καλό κάνουμε για να βοηθήσουμε τον οποιοδήποτε συνάνθρωπο μας έχει ανάγκη, το κάνουμε πρώτα για τη δική μας ψυχή

Πως αισθάνεσαι που βάζεις και συ ένα λιθαράκι στο να βοηθηθούν παιδιά με σύνδρομο down;

Αισθάνομαι χαρά αρχικά για το Koita που οργάνωσε όλο αυτό, γιατί ζούμε σε ένα κράτος σχεδόν ανύπαρκτο σε σχέση με τις ανάγκες των παιδιών αυτών, με αποτέλεσμα τέτοιες προσπάθειες να δίνουν μια μικρή ανάσα στους συλλόγους που πραγματικά πασχίζουν για να ζουν τα παιδιά αυτά με αξιοπρέπεια

Τραγούδι, μουσική και τώρα είναι μια ευκαιρία να μιλήσεις για σένα, για τις δουλειές σου, και για το τι θέλεις να βγει προς τα έξω!

Τραγούδι , στίχος , μουσική είναι ο τρόπος μου να εκφράζομαι και να ψυχαναλύομαι!! Από μικρή αγάπησα τη μουσική , τη σπούδασα και είχα τη χαρά μέχρι σήμερα να κάνω πολύ όμορφες δουλειές και πανέμορφες συνεργασίες που έγιναν σχολείο για μένα (Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μπικώτση πατέρα, Χ.Δάντη, Σ.Αρβανίτη κ.α ) Αν δεν είχα τη μουσική η ζωή μου θα ήταν διαφορετική.

Πόσο δύσκολο είναι να προωθηθεί ένας καλλιτέχνης στην εποχή που διανύουμε;

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για όσους ζούμε από αυτή τη δουλειά, η δισκογραφία είναι ανύπαρκτη, οι χώροι που μπορούμε να εκφραστούμε λίγοι, τα μεγάλα ραδιόφωνα λειτουργούν με ένα επαναληπτικό play list που περιλαμβάνει 10 καλλιτέχνες και πραγματικά υπάρχουν τεράστια ταλέντα στην Ελλάδα , που δεν θα τα ακούσεις πουθενά. Ευτυχώς για εμάς υπάρχει το διαδίκτυο και αρκετοί περιφερειακοί και διαδικτυακοί σταθμοί που μπορούμε και επικοινωνούμε τις δουλειές μας.

Τί είναι για σένα τέχνες και πολιτισμός;

Είναι έκφραση και χάιδεμα της ψυχής, πολλές φορές είναι διασκέδαση και κάποιες άλλες φορές μέσα από την τέχνη κ τον πολιτισμό γίνονται όμορφες προσπάθειες για τη στήριξη ανθρώπων που τη χρειάζονται και αυτή είναι η δύναμη της τέχνης.

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική;

Από μικρό παιδάκι το μόνο που έκανα ήταν να “κοπανάω” ένα πιάνο και να τραγουδάω , αργότερα έκανα και λίγο θέατρο. Άρχισα να μελετάω τη μουσική στο σχολείο αρχικά αλλά και εκτός σχολείου με μαθήματα πιάνου και διάφορες συμμετοχές σε χορωδίες. Όσο μεγάλωνα μεγάλωνε κ η ανάγκη μου να υπάρχω μέσα από τη μουσική κ τον στίχο.

Ο έρωτας, η αγάπη το μίσος, μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο ερμηνείας;

Φυσικά! Όμως όταν τραγουδάς επαγγελματικά σκοπός είναι να εκφράσεις μέσα από την ερμηνεία σου ως ένα μέρος τη δική σου ψυχή αλλά κυρίως είσαι εκεί για την ανάγκη του κοινού και όχι τόσο τη δική σου , ο κόσμος έρχεται να σε δει και να περάσει καλά και όχι να του φορτώσεις τα δικά σου ζητήματα. Δεν μπορεί για παράδειγμα να έρθει κάποιος να σε ακούσει και επειδή χώρισα να τραγουδάω μόνο καταθλιπτικά τραγούδια και να κλαίω στη σκηνή. Ο τραγουδιστής πρέπει να είναι ο εκφραστής κυρίως του κοινού. Στον στίχο και στη σύνθεση ναι, είσαι πιο ελεύθερος να πεις και να βγάλεις προς τα έξω “τα μέσα σου” !!

Νέο έτος, νέες ελπίδες, δώσε μας ευχές, ευχές καρδιάς!

Σίγουρα υγεία και μετά το πιο σημαντικό για μένα είναι η ανεμελιά. Να ζούμε την κάθε μέρα μας σαν μικρά παιδιά, με πειράγματα και χαρά, αγάπη και φως στις ψυχές μας !!

Η Ερασμία Μάνου είναι κόρη της Σοφίας Βόσσου.
Από τα πρώτα σχολικά χρόνια ήταν σαφές πως η μουσική και το τραγούδι θα απασχολούσαν τη ζωή της και έτσι ξεκίνησε μαθήματα πιάνου ενώ παράλληλα συμμετείχε σε συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις αλλά και θεατρικές παραστάσεις του σχολείου.
Μεγάλο ρόλο στα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα έπαιξε η μητέρα της, Σοφία Βόσσου που από τα δεκαπέντε της χρόνια και γνωρίζοντας το ταλέντο της κόρης της, την είχε πάντα κοντά της στις συναυλίες αλλά και στις εμφανίσεις της.
Αργότερα, η Ερασμία δημιούργησε το δικό της group και έκανε εμφανίσεις στα περισσότερα στέκια της Αθήνας.

Γράφει στίχους και μουσική ενώ παράλληλα παίζει μουσική και σαν DJ.
Στο παρελθόν είχε και δική της ραδιοφωνική εκπομπή στο Seven Radio 88,3 ενώ έχει συνεργαστεί και σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές σαν βοηθός παραγωγής.

Στο ημερολόγιο είναι ο Μήνας Ιανουάριος!

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Άνθια φωτογραφίζεται για φιλανθρωπικό σκοπό, στο ημερολόγιο του Koita 2018
Επόμενο άρθροΤο περιοδικό ΠΟΙΗΤΙΚΗ συμπλήρωσε 10 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα ελληνικά γράμματα