Το έργο του Θανάση Τριαρίδη, «Ζόοτ», παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, στο θέατρο Αλκμήνη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για δέκα μόνο παραστάσεις.

Το Koita-magazine σας εξασφαλίζει 3 διπλές προσκλήσεις για τη Δευτέρα 15/1 κι άλλες 3 διπλές για την Τρίτη 16/1. Για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό, κάνετε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook, LIKE, SHARE και σχόλιο με την ημέρα που θέλετε να παρακολουθήσετε την παράσταση, στο ποστ του Facebook.

*Οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα.

Η μοναξιά μιας γυναίκας διαταράσσεται από την «ευγενική» εισβολή μιας άλλης, μιας άγνωστης. Συνδετικός τους κρίκος μια αιρετική φιγούρα, ο μυστηριώδης Ζόοτ, που για διαφορετικούς λόγους επηρεάζει τις ζωές και των δύο.

Πρόκειται για ένα σουρεαλιστικό παιχνίδι αναζήτησης για την ταυτότητά του, που όμως, στο τέλος, δεν έχει τόση σημασία ποιος είναι, αλλά ποιες είναι εκείνες.

«Γραμμένο το καλοκαίρι του 2013, το “Ζόοτ” είναι ένα έργο εκδίκησης (ή και λύτρωσης) για έναν παλιό ( ; ) φόνο – ή και για όλους τους φόνους των αιώνων. Και ο Γιόχαν Φρανς Ζόοτ, ο ήρωας-αίνιγμα του έργου, πιθανώς να προσδιορίζει την μαύρη τρύπα από την οποία παροχετεύτηκε όλο το “θέατρο” που γράφω. Μια σκηνοθέτις της νεότερης γενιάς – με ανάποδη ηλικιακά διανομή (οι δυο πρωταγωνίστριες είναι νέες ηθοποιοί ενώ οι ρόλοι που ερμηνεύουν έχουν “δραματουργική ηλικία” 65 και 70 χρόνων. “Omnis oculus continet mortem tuam – το κάθε μάτι περιέχει τον θάνατό του”».

Θανάσης Τριαρίδης

 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νατιώτη Μαρίνα. Σκηνικά – κοστούμια: Χαρά Πιπερίδου, μουσική: Χρήστος Διαμαντής, φωτογραφίες: Πάρης Χαβιάρας, trailer: Γιάννης Gizmo Μπερερής. Διανομή: Ειρήνη Καράογλου, Αλεξάνδρα Πούλου.

Πληροφορίες
Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8, Αθήνα), κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
15 + 4 =